Premierul Emil Boc - un tanar inca in putere - trebuie trimis la munca, a declarat miercuri presedintele PNL, Crin Antonescu, in discursul sustinut la dezbaterea motiunii de cenzura.

"Dl Boc e un tanar roman inca in putere, cu oarecare calificare, care nu trebuie asistat, ci trebuie trimis la munca, isi va gasi de munca", a afirmat el.

In opinia sa, primul ministru este "primul asistat al tarii si primul client", iar plecarea sa din Palatul Victoria este necesara.

Crin Antonescu a acuzat faptul ca reforma promovata de Guvernul Emil Boc se reduce la taierea salariilor bugetarilor, cu exceptia celor care fac parte din sistemul clientelar: "Ati indraznit sa va asumati masura curajoasa de a le spune profesorilor, politistilor, medicilor, celor din sectorul public: 'Asistatilor, luati prea multi bani, trebuie sa strangeti cureaua', dar nu ati avut curajul sa dati afara un om din birocratia si clientela ministeriala".

"Conduceti o echipa alcatuita pe criterii feudale, pe legaturi nu doar de bani, ci de sange, pe legaturi tipice sistemului nasilor si cumetriilor din politica romaneasca. Asta e reforma dvs?", a mai spus Antonescu.