Presedintele Senatului Mircea Geoana si-a exprimat marti, la Iasi, speranta ca parlamentarii sa tina cont de presiunea strazii la votul motiunii de cenzura si "sa nu accentueze prapastia in care se afla Romania".

"Eram mai optimist in urma cu cateva zile. Ultimele declaratii pe care le-am auzit m-au facut sa fiu mai rezervat. Cred ca inca exista o sansa ca interesul national sa primeze maine, pentru ca a continua cu aceasta viziune, si aici ma refer la viziune, credibilitate si solutii, risca sa adanceasca si mai mult prapastia in care se afla Romania. Sper ca presiunea strazii sa conteze in votul de maine", a raspuns jurnalistilor Mircea Geoana, potrivit Agerpres.

Potrivit social democratului, o motiune de cenzura de succes trebuie sa aiba la baza "un proiect politic serios", mai ales ca anuntul UDMR de a se abtine de la vot "este un semnal prost".

"Speram ca UDMR sa revina intr-o formula pe care eu am promovat-o anul trecut, cand am avut un proiect politic, cand am avut o majoritate clara si a fost singura data, in 20 de ani, cand o motiune de cenzura a reusit. De aceea, pentru o motiune de succes, cel putin experienta pe care o am in astfel de operatiuni arata ca atunci cand ai un proiect politic serios vine si majoritatea care sa sustina un astfel de proiect", a mentionat Geoana.

De asemenea, presedintele Senatului considera ca parlamentarii care vor lipsi de la votul motiunii de cenzura de miercuri dau dovada de lasitate si fac un gest reprobabil care va fi taxat de opinia publica.