Senatorul PSD Olguta Vasilescu i-a solicitat miercuri, ministrului de Interne Traian Igas sa ia masurile legale de urgenta pentru indepartarea unei placute a municipiului Miercurea-Ciuc inscriptionata doar in limba maghiara.

Senatorul PSD a explicat ca, marti noaptea, la intrarea in municipiul Miercurea-Ciuc a disparut placuta localitatii scrisa in limba romana si a fost pusa in loc una in limba maghiara si cu caractere runice.

"Acest lucru a fost facut cu acceptul Primariei Miercurea-Ciuc. In limba romana nu mai scrie deloc pe placuta. Este un format legal pentru placutele acestea, insa pe ea in limba romana nu mai scrie absolut deloc. Apare doar pe o placa ruginita si pe care nu o remarci, mai sus, cu denumirea localitatii Miercurea-Ciuc in limba romana. Solicit ministrului, daca cumva s-a dezmeticit dupa ce a obtinut o asemenea functie, sa ia masurile legale de urgenta pentru indepartarea acestei placute, care are formatul legal, dar este totalmente ilegala", a declarat senatorul PSD, citata de Agerpres.

Potrivit acesteia, politia locala a reactionat in acest caz, insa administratia - Prefectura si Consiliul Local - "a ramas inerta".