Echipaje auto si moto ale Politiei Rutiere cu semnalele luminoase rosii si albastre si acustice in functiune au reluat marti procedurile de asigurare a escortei coloanei oficiale a primului-ministru Emil Boc, relateaza Agerpres.

"A fost forma prin care, personal, mi-am exprimat dezacordul fata de cei care au depasit cadrul legal si de a-mi exprima un punct de vedere fata de cei care, pusi sa apere ordinea de drept, au incalcat-o", a explicat premierul Emil Boc.

In jurul orei 15,00, Emil Boc a plecat insotit de echipajele Politiei Rutiere de la Palatul Victoria catre Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului.

Inainte de deplasarea lui Emil Boc la Ministerul Educatiei, Piata Victoriei si o parte din Calea Victoriei au fost blocate de catre autoritati pentru marsul de protest organizat de Blocul National Sindical.

Duminica dimineata, la intoarcerea in tara de la New York, primul ministru a cerut verbal ca politistii de la Brigada rutiera sa nu mai insoteasca pe traseul de la aeroport coloana sa oficiala, gestul sau urmand renuntarii si din partea presedintelui Traian Basescu la serviciile politistilor in asigurarea deplasarii coloanei oficiale in trafic. Gestul premierului Boc a fost motivat de protestul spontan desfasurat vineri, 24 septembrie, in Capitala de 6.000 de politisti sindicalisti, despre care seful statului a aratat ca a subminat autoritatea statului.

Ministrul de Interne Vasile Blaga si-a prezentat luni demisia din functie, el fiind inlocuit la portofoliul Administratiei si Internelor de senatorul Traian Igas, a carui investitura a avut loc luni seara.