Liderul deputatilor liberali, Calin Popescu Tariceanu, a amenintat luni ca PNL s-ar putea retrage de la dezbaterile din Parlament, daca PDL va insista sa-i introduca in structurile de decizie pe "dezertorii" din alte partide, respectiv grupul independentilor. El a precizat ca acest lucru ar putea provoca o grava criza politica si chiar alegeri anticipate.

"Se doreste ca grupul dezertorilor din Parlament sa fie introdus in toate structurile. Aceste actiuni desconsidera votul si optiunea democratica a cetatenilor, intrucat structurile de conducere ale Legislativului functioneaza pe baza configuratiei politice stabilite in urma alegerilor parlamentare. Asistam in acest moment, in Camera Deputatilor si Senat, nu la o regula a majoritatii, ci la o dictatura a majoritatii", a acuzat Tariceanu.

"Atrag atentia ca, in cazul in care PDL va insista pe aceasta directie, PNL se vede pus in fata unei optiuni extrem de grave, aceea de a hotari retragerea de la lucrarile Parlamentului. Acest lucru ar putea provoca o criza politica majora si ne-ar putea duce in situatia declansarii unor alegeri anticipate (...) alegeri anticipate necesare, avand in vedere cota de sustinere foarte scazuta pe care o are actualul Guvern, mai ales daca acesta va continua sa conduca de o maniera dictatoriala", a avertizat liderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor, Calin Popescu Tariceanu.