Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat ca social-democratii vor depune ''un alt tip de motiune de cenzura - o motiune populara'', in secunda in care vor strange 236 de semnaturi, scrie Agerpres.

''Luni vom avea un text foarte scurt al unei motiuni de cenzura, exact pe masurile luate de Guvern si pe efectele acestor masuri. (...) Maine (luni - n.r.), in BPN, voi propune depunerea altui tip de motiune de cenzura, una populara. Va fi semnat acest text de catre toti senatorii si deputatii PSD si il vom transmite la toate grupurile parlamentare si la toti parlamentarii - la PNL in primul rand, dar si la UDMR, la PDL, la independenti'', a spus Ponta, duminica, la Realitatea TV.

Liderul PSD si-a exprimat speranta ca se vor obtine cele 236 de semnaturi, indiferent ca va fi in august sau septembrie, adaugand ca social-democratii vor apela daca va fi nevoie si la strangerea de semnaturi din colegiile parlamentarilor puterii.

''In secunda in care strangem 236 de semnaturi, depunem motiunea de cenzura(...). Daca nu reusim sa depunem maine sau poimaine aceste semnaturi, vreau ca in toata tara, si de data asta va fi un efort general, pentru ca nu este doar responsabilitatea PSD sa scape de Emil Boc, pentru ca nu noi l-am adus pe Emil Boc, sa strangem in fiecare Colegiu al fiecarui parlamentar al puterii numarul de semnaturi mai mare decat numarul de voturi pe care le-a obtinut pentru ca acel parlamentar sa semneze motiunea de cenzura. (...) Nu vreau sa fie o actiune pe care o declansam doar noi. Vreau sa participe si televiziunile si sindicatele si toata lumea. Vreau ca fiecare om sa faca acest efort sa semneze ca ii cere deputatului sau senatorului sa semneze motiunea'', a afirmat liderul PSD.

Ponta considera ca numai printr-o presiune generala asupra parlamentarilor exista sanse ca motiunea de cenzura sa fie votata.