Presedintele Senatului, Mircea Geoana, l-a acuzat, vineri, pe Traian Basescu, ca"fuge de raspundere cu lasitatea unui om care nu a facut nimic in politica si care nu este pregatit sa faca vreodata ceva, neasumandu-si responsabilitatea in cazul in care programul de masuri esueaza".

Geoana a postat pe blogul personal un "decalog al minciunilor" spuse de seful statului joi, la Palatul Cotroceni, apreciind ca, de fapt, "statul clientelar este produsul regimului Basescu".

Primul punct al decalogului alcatuit de Geoana este "sa nu spui niciodata ca exista si a treia cale".

"Marea minciuna pe care isi cladeste Traian Basescu toate declaratiile publice este ca astazi nu avem de ales decat intre cresterea taxelor si taierea pensiilor. Exista insa si o a treia cale, de care Traian Basescu nu vrea sa vorbeasca. Iar aceasta este inchiderea robinetelor prin care se scurg banii publici spre firmele de partid", scrie fostul lider PSD.

Sub titlul "Cand nu ai un vinovat, gaseste-l tu primul", Geoana afirma, la al doilea punct al decalogului, ca Romania a devenit in ultimii cinci ani un stat al clientelei portocalii, "cohortele de membri PDL" si "legiunile de firme de partid specializate in deturnarea fondurilor publice" fiind profitorii.