PSD nu va participa la dezbaterile privind Legea Educatiei Nationale, acuzand faptul ca presedinta Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, nu a gasit de cuviinta sa invite la discutii profesorii, elevii si studentilor. "E o discutie intre politicieni despre Educatie. Presedintele Romaniei are alocate 15 minute pentru a spune ce gandeste" iar liderii partidelor politice cate cinci minute, a adaugat Ponta.

Anterior, si PNL precizase ca nu va participa la dezbaterile de luni.

"Asteptam in primul rand ca initiatorii legiii sa incerce sa aiba un dialog serios, nu arogant, cu sindicatele, cu parintii, cu studentii si dupa aceea sa aiba o discutie cu partidele politice", a afirmat presedintele PSD, in opinia caruia au exista in ultimii ani "mult prea multe incercari de reforma in educatie", astfel incat "niciun parinte nu stie formula in care va invata copilul sau" iar profesorii nu stiu daca isi vor mai lua salariul in viitor.

Ce acuza PSD la reforma Funeriu

  • Se interzice practic accesul elevilor din mediul rural la invatamantul liceal
  • proiectul actual distruge in totalitate autonomia universitara. Universitatile devin institutii subordonate ministrului Educatiei, care doreste sa schimbe rectorii
  • studentii nu mai sunt reprezentati in deciziile de zi cu zi
  • autoritatile locale nu primesc resursele necesare pentru sustinerea institutiilor de invatamant din subordine

La Palatul Parlamentului se desfasoara luni dezbaterea "Legea Educatiei Nationale - un pas inainte pentru Romania", organizata de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului. La dezbatere este invitat si presedintele Traian Basescu.