Prefectul de Dolj va dispune suspendarea din fruntea primariei orasului Craiova a lui Antonie Solomon, dupa ce instanta a decis ca acesta din urma sa ramana in arestul politiei timp de 29 de zile, informeaza televiziunile de stiri. Solomon este cercetat in stare de arest preventiv pentru infractiuni de coruptie.

Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, a primit marti dupa-amiaza instiintarea privind arestarea preventiva a primarului Antonie Solomon. Curtea de Apel Pitesti a decis luni ca edilul sa ramana in arest, magistratii respingand recursul inaintat de acesta fata de masura arestarii preventive dispusa de Tribunalul Arges. In aceste conditii, prefectul poate emite ordinul de suspendare din functie a primarului pe parcursul procesului penal.

Antonie Solomon este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova, in acelasi dosar fiind vizate si alte persoane.

Primarul Craiovei a fost retinut pe 2 martie de procurorii Parchetului National Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals. Pe 3 martie, Tribunalul Arges a emis pe numele lui Solomon un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.