Curtea de Apel Pitesti a decis, luni, ca primarul Craiovei, Antonie Solomon, sa ramana in arest, potrivit Mediafax. Magistratii au respins recursul inaintat de avocatii primarului Craiovei fata de masura arestarii preventive dispusa de Tribunalul Arges pe data de 3 martie.

Recursul, programat initial pentru data de 5 martie, a fost amanat la cererea aparatorilor lui Solomon, care au cerut un ragaz pentru a putea pregati temeinic apararea clientului lor.

  • "Traiesc momente umilitoare pentru mine si familia mea. Nu merit asa ceva. Miile de persoane care ma simpatizeaza si care au iesit in strada dupa arestarea mea arata ca nu prezint un pericol.  In ceea ce priveste acuzatia care mi se aduce, ca am primit 50.000 de euro de la omul de afaceri Cornel Penescu, vreau sa va spun ca nu exista nicio coruptie. M-am intalnit cu Penescu de trei ori. O data cand ne-a amenintat ca ne da in judecata daca nu-i eliberez autorizatia, ca el e cumparator de buna-credinta, a doua oara la deschiderea hypermarketului si a treia oara la un meci intre Universitatea Craiova si FC Arges. Iar in legatura cu faptul ca s-a aprobat transportul pana la hypermarket, nu eu am decis. Sunt 27 de consilieri care voteaza", a declarat Antonie Solomon, in fata magistratilor Curtii de Apel Pitesti.

Antonie Solomon este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova, in acelasi dosar fiind vizate si alte persoane.

Primarul Craiovei a fost retinut pe 2 martie de procurorii Parchetului National Anticoruptie - Serviciul Teritorial Pitesti sub acuzatiile de luare de mita in forma continuata, fals intelectual si uz de fals. Pe 3 martie, Tribunalul Arges a emis pe numele lui Solomon un mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile.