"Concluziile cercetarilor efectuate de ANI si asa-zisele „indicii temeinice” identificate de Agentie reprezinta o suma de neadevaruri si de erori comise fie intentionat, fie din lipsa de profesionalism", a afirmat vineri presedintele PSD, Mircea Geoana. Declaratia liderului social-democrat a fost facuta dupa ce Agentia Nationala de Integritate a sesizat Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in vederea efectuarii de cercetari cu privire la savarsirea de catre Geoana a infractiunii de fals in declaratii, in legatura, intre altele, cu achizitionarea unui apartament intr-un cartier rezidential din Bucuresti, a unui teren de 10.000 mp. cumparat de sotia sa si a doua locuri de parcare in valoare 733.000 de euro. Mihaela Geoana este, de asemenea, acuzata de fals.

"Aspectele retinute din comunicatul ANI cu privire la pretinsa incalcare a prevederilor art. 292 Cod Penal nu sunt altceva decat o incercare vadita de defaimare a persoanei mele in ochii opiniei publice fata de un subiect fara continut real, deoarece cele indicate reprezinta doar chestiuni artificiale legate de aspecte formale privind incheierea unor acte juridice", a scris Geoana.

"Nu am incalcat legea, nu am nimic de ascuns si vreau ca opinia publica sa fie informata corect si complet in legatura cu aceasta situatie", a afirmat Geoana, care conchide: "Consider ca asistam inca o data la o vendeta politica a celor care conduc astazi Romania si, mai mult decat atat, la o incercare de a interveni si de a influenta rezultatul alegerilor din PSD".

Agentia Nationala de Integritate il acuza pe Geoana de fals in declaratii in legatura, intre altele, cu achizitionarea unui apartament intr-un cartier rezidential din Bucuresti, a unui teren de 10.000 mp. cumparat de sotia sa si a doua locuri de parcare in valoare 733.000 de euro.

Cercetarile ANI au fost extinse si fata de Mihaela Geoana, sotia presedintelui Senatuluui.

Agentia Nationala de Integritate s-a sesizat din oficiu, in urma publicarii mai multor articole de presa care semnalau posibila nerespectare de catre Mircea Geoana, in calitate de senator in Parlamentul Romaniei, a dispozitiilor legale, referitoare la completarea si depunerea declaratiilor de avere.

Dosarul este la Parchetul General unde procurorii vor extinde cercetarile.

Vezi atasat comunicatul lui Mircea Geoana.