Miron Mitrea spune ca isi doreste ca PSD sa nu mai fie un partid-scut "in jurul unuia sau altuia" si se declara de acord cu afirmatia unui "coleg de blogarit" (Adrian Nastase, n.r.), care scrisese recent despre incercarea de a transforma PSD "dintr-un partid-balama (...) intr-un partid-pres, partid de unica folosinta".

"Sunt total de acord cu ceea ce scria recent un coleg de blogarit, ca trebuie sa ne unim fortele pentru ca despre PSD sa nu se mai poata spune ca este partidul pres. Sau partidul balama. Sau, as mai adauga eu, partidul scut. Scut in jurul unuia sau altuia. Trebuie sa ne recastigam demnitatea ca partid, pentru ca pesedistii din teritoriu sunt oameni demni. Chiar daca unii din conducerea centrala au cam uitat acest lucru", scrie Mitrea, pe blogul lui.

In opinia sa, situatia politica incepe sa se "clarifice cat de cat": "Asistam cu totii la instaurarea unei puteri de dreapta cu PD-L pe post de pilon principal. Asadar, criza politica este pe cale sa se rezolve. Din pacate, nu intr-un mod favorabil noua, pesedistilor. Cat priveste criza economica, de aceasta inca nu s-a apucat nimeni serios".

El sustine ca PSD ar fi putut "sa puna umarul la depasirea situatiei economice dificile" iar acest subiect "ar fi trebuit sa fie un motiv serios de discutie in interiorul partidului, daca plecam de la convingerea ca interesul national si interesul alegatorilor de centru stanga ar trebui sa primeze interesului politic al unei echipe de conducere".

Fostul secretar general al PSD acuza "modul razboinic" in care partidul a comentat declaratia lui Marian Sarbu, care a spus ca ar accepta sa faca parte din guvern daca partidul este de acord cu acest lucru. Acest lucru "arata ca inca nu suntem in stare sa depasim retorica electorala. Faptul ca incercarea de a face si in Romania ceea ce Barack Obama a facut in SUA sau Nicolas Sarkozy a facut in Franta (cand au cooptat in guvern oameni din opozitie) a fost intampinata cu arma la ochi de conducerea PSD, nu poate duce la o detensionare a situatiei".

"Eu cred ca situatia de acum din Romania ne obliga pe toti sa ne decuplam de la starea de lupta permanenta in care suntem de un an incoace. Trebuie sa luam o pauza si sa lasam tara sa respire putin. Trebuie sa ne dam si noua, pesedistilor, ragazul si linistea pentru a construi un PSD modern, democratic, subordonat interesului national, solidar, profesionist si deschis", mai spune Mitrea, pe blogul sau.