O sedinta a Birourilor Permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului va avea loc miercuri pentru a discuta despre investitura Guvernului Liviu Negoita, a anuntat luni presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

Presedintele Camerei a mai adaugat ca nu a fost stabilita o ora pentru aceasta sedinta si nici o posibila data pentru o eventuala sedinta de plen comun pentru ca Parlamentul sa dea un vot de incredere noului Cabinet Negoita.

"Am avut o discutie cu domnul presedinte Geoana in legatura cu convocarea birourilor permanente ale celor doua Camere. Asa cum stiti a existat o insistenta din partea mea pentru a face aceste birouri si a declansa procedurile pentru instaurarea noului Guvern, tocmai pentru ca Romania are nevoie de un Guvern capabil sa continue negocierile cu FMI si, prin urmare, sa obtina transa urmatoare", a mai afirmat democrat-liberala Roberta Anastase, citata de NewsIn.

Totodata, ea a mai afirmat ca presedintele Senatului, liderul social-democrat Mircea Geoana, a spus ca nu poate participa la o sedinta a Birourilor reunite mai devreme de miercuri, Anastase glumind ca Geoana "se antreneaza pentru intalnirea cu candidatii la presedintie pana miercuri". "Inteleg ca dupa casetele domnului Obama si antrenamentele domnului Vanghelie", a mai spus Roberta Anastase.

Premierul desemnat Liviu Negoita a anuntat pe 9 noiembrie ca a transmis la Parlament noua echipa guvernamentala, care difera de cea prezentata de Lucian Croitoru doar la trei portofolii: Interne, Sanatate si Agricultura.

Din echipa lui Negoita fac parte Bogdan Aurescu la Externe, Mihai Seitan la Munca, Familie si Protectie Sociala, Daniel Funeriu la Educatie, Cercetarii si Inovatiei, Vasile Blaga la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Radu Berceanu la Transporturi si Comunicatii, Adriean Videanu la Economie si Comert, Gheorghe Pogea la Finante, Catalin Predoiu la Justitie, Teodor Paleologu la Cultura, Mihai Stanisoara la Aparare, Sulfina Barbu la Mediu.

Cele trei nume noi sunt: Anton Cristian Irimie la Sanatate, Gabriel Oprea este propunerea pentru MAI si Valeriu Tabara la Agricultura si Dezvoltare Rurala.