Romania nu va trebui sa renegocieze acordul cu FMI, pentru ca, pana la 1 octombrie, tara noastra si-a respectat toate angajamentele internationale, a declarat marti premierul in exercitiu, Emil Boc, citat de Mediafax.

In ceea ce priveste actele normative, primul ministru demis acum doua saptamani prin motiune de cenzura spune ca vina apartine parlamentarilor, care nu au facut eforturi pentru adoptarea acestora.

Romania nu va renegocia acordul cu FMI, in conditiile in care si-a respectat angajamentele internationale pana la 1 octombrie, a declarat, marti, premierul în exercitiu Emil Boc.

  • "Legat de legea pensiilor, parlamentarii au preferat s-o amane si sa îsi pastreze privilegiile si pensiile speciale. Avem legea responsabilitatii fiscale, care e gata si saptamana viitoare o vom depune în Parlament, prin intermediul parlamentarilor, astfel încat Guvernul sa îsi respecte toate angajamentele pe care si le-a luat. A treia obligatie este adoptarea legii bugetului de stat pana la sfarsitul anului", a afirmat Emil Boc.

Declaratia lui Emil Boc vine dupa ce seful statului avertizase, luni, ca Romania nu va putea realiza, pana la sfarsitul anului, toate angajamentele asumate prin acordul cu FMI, astfel incat se impun "anumite modificari" in acest sens. Traian Basescu a mai adaugat ca lipsa unui guvern investit de Parlament reduce credibilitatea tarii, depasindu-se astfel "zona de iresponsabilitate".

O delegatie a Fondului Monetar International este asteptata miercuri la Bucuresti.