UPDATE: "Acest semi-guvern are o mare problema constitutionala si de legalitate. Basescu si Boc au facut o greseala si au semnat niste documente oficiale lovite de nulitate". Anuntul a fost facut de vicepresedintele PSD Liviu Dragnea, inaintea congresului extraordinar al social-democratilor. "O sa aflati despre ce e vorba", a avertizat Dragnea, sugerand ca PSD ar putea sesiza Curtea Constitutionala cu privire la deciziile luate de premier si presedinte.

Articolul 85 din Constitutie:

(2) In caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, Presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.

(3) Daca prin propunerea de remaniere se schimba structura sau compozitia politica a Guvernului, Presedintele Romaniei va putea exercita atributia prevazuta la alineatul (2) numai pe baza aprobarii Parlamentului, acordata la propunerea primului-ministru.

Reprezentantii PSD se intalnesc, vineri, in congres extraordinar, unde liderul Mircea Geoana urmeaza sa fie desemnat oficial candidatul partidului la alegerile prezidentiale. Aceasta reuniune are loc la numai o zi dupa destramarea coalitiei de guvernare, prin demisia ministrilor social-democrati.

Cu acest prilej, presedintele PSD isi va lansa public oferta si programul politic cu care se va prezenta in fata electoratului, pe 22 noiembrie. Potrivit unor surse citate de Agerpres, tot vineri ar putea fi anuntata si candidatura independenta la Presedintie a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Liderii PSD si-au exprimat deja opiniile in legatura cu situatia politica si candidatul social-democrat la alegerile prezidentiale, miercuri seara, la Conferinta PSD Bucuresti unde Marian Vanghelie a fost reales la conducerea organizatiei.