Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat joi ca inregistrarile facute in comisia Udrea nu au fost facute cu aparatura Camerei Deputatilor. In acest context, Anastase a facut apel la politicieni sa nu mai "puna atata presiune pe functionarii Camerei Deputatilor.

"Finalizarea verificarilor s-a produs in data de 18 august cu concluzia ca personalul din cadrul administratiei nu a fost implicat in efectuarea inregistrarilor si nici aparatura din dotare nu a fost utilizata in cazul acestora", a spus presedintele Camerei Deputatilor.

"Daca pentru politicieni jocul politic a devenit un dat necesar, pentru functionarii publici a devenit extrem de dificil sa-si duca la bun sfarsit atributiile de serviciu", a mai spus Anastase.

Deputatii PSD din comisia Udrea au anuntat joi ca au depus plangere penala impotriva ministrului Finantelor Gheorghe Pogea si a presedintelui Camerei Deputatilor Roberta Anastase.

"Nu putem sa lasam sa treaca cu vederea faptul ca deputatii din Parlamentul Romaniei au fost interceptati, ca sa citez din documentele elaborate de doamna ministru Elena Udrea, si aceste fapte sa ramana nepedepsite, iar organele de cercetare penala sa nu-si faca datoria", a afirmat deputatul PSD.

Fragmente ale discutiilor dintre membrii comisiei de ancheta din cazul Elena Udrea au aparut in 16 august pe mai multe bloguri. "Protagonistii" inregistrarii ar fi Ludovic Orban, Adriana Saftoiu, Aura Vasile si un al patrulea membru al comisiei, care vorbesc despre cazul ministrului Turismului, acuzat ca a folosit un artificiu legislativ pentru a evita licitatia publica la contractele de publicitate.