Guvernul isi va asuma raspunderea pe mai multe masuri pentru stimularea economica. Printre acestea se numara scutirea de impozit de profitul reinvestit, imbunatatirea legii investitiilor si impozitarea forfetara a activitatilor in care evaziunea fiscala e greu de evaluat, a declarat la finalul sedintei Coalitiei Adriean Videanu, ministrul democrat-liberal al Economiei.

Executivul are in vedere si sustinerea productiei pentru export prin garantii si contragarantii, extinderea cadrului legal pentru parteneriatul public-privat pentru stimularea investitiilor straine directe, precum si legea responsabilitatii fiscale, scrie Mediafax.

Potrivit declaratiilor liderului PD-L, marti va fi luata o decizie finala si in ceea ce priveste valorificarea unitatilor de atribuire. Executivul a analizat impactul acestor masuri si a concluzionat: aplicarea lor inseamna un efort de 248 de milioane de lei, dar in 2010 ele vor intoarce la bugetul consolidat venituri de 398 de milioane de lei, a precizat Videanu.