Vicepresedintele TSD Cluj-Napoca, Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana, a confectionat, joi, o barcuta din hartie, macheta pentru o barca din bambus, pe care o va oferi, in decembrie, presedintelui Traian Basescu pentru a pleca in Zimbabwe, impreuna cu sotia sa si Elena Udrea, dupa ce va pierde alegerile, relateaza Mediafax. Acesta a precizat ca barca din bambus ar putea fi adusa chiar in septembrie, iar aceasta va fi confectionata de un prieten de-al sau din Congo.

  • "Barcuta de hartie este un cadou pe care vreau sa il fac presedintelui Traian Basescu care tot timpul si-a manifestat dragostea fata de mare. Ii trimit aceasta macheta, iar in decembrie vreau sa aduc barca din bambus care este in lucru in Africa si cu care se poate muta in Zimbabwe alaturi de Robert Mugabe (presedintele Republicii Zimbabwe - n.r.), impreuna cu Elena Udrea, Elena Basescu si sotia dumnealui. Acolo ii este locul", a afirmat Bakabana intr-o conferinta de presa.
  • "Am comandat-o. Am un prieten in Congo care vine in Romania in septembrie si daca dl. Basescu vrea sa paraseasca Cotroceniul cat mai devreme, atunci pe 15 septembrie ma duc la Cotroceni si i-o dau, cu bagaje, si se poate muta deja in Zimbabwe", a adaugat Bakabana.

Potrivit vicepresedintelui TSD Cluj-Napoca, Romania are nevoie de un presedinte "demn si serios" cum este Mircea Geoana.

  • "Si Basescu cand a venit la guvernare a avut trei dorinte, sa il pastreze pe Mihai Tanasescu la Finante, pe Mircea Geoana la Externe si pe Vasile Puscas ca negociator cu UE. PSD este singurul partid care are oameni pregatiti sa scoata tara din situatia economica in care se afla", a subliniat Gaston Bakabana.