Radu Berceanu afirma, pentru cotidianul Gandul, ca nu doreste sa intre intr-un schimb de replici cu PSD, dar considera ca "e de preferat sa-ti spuna 'tampit' un dusman decat sa-ti spuna prostanac toti colegii".

Ministrul PD-L a declarat, pentru cotidianul citat, ca, daca ar fi reactionat, "nu s-ar mai fi stiut cine a inceput, cine a reactionat si s-ar fi scris 'PSD si PD-L s-au luat de par' sau se cearta, ceea ce nu cred ca de foarte multe ori a fost cazul.

Potrivit unei inregistrari Realitatea TV, Liviu Dragnea ar fi afirmat, la o reuniune a PSD: "Era tampitul asta de Berceanu la o intalnire a Coalitiei: Noi n-avem probleme cu seceta in Romania! Hai sa-mi aratati si mie! Ei asa pun problema".

"Spuneti ca ne-au jignit. Ma indoiesc ca dl. Dragnea e calificat sa faca referiri de genul asta si din acest motiv nu ma intereseaza, nu ma jigneste. Totusi, e de preferat sa-ti spuna 'tampit' un dusman decat sa-ti spuna prostanac toti colegii".

Berceanu nu s-a putut totusi abtine sa-l contreze pe reprezentantul PSD: "Dragnea n-a fost in stare sa stea trei zile ministru sau trei a stat, n-a fost in stare sa stea patru, dar acum vrea sa fie secretar general".

'Basescu va iesi presedinte fluierand'

Ministrul Transporturilor nu-si face niciun fel de griji pentru alegerile prezidentiale din toamna acestui an, in conditiile in care toti ceilalti contracandidati fac "eroarea fundamentala sa raporteze totul la Basescu".

"Il ajuta enorm, pe gratis, sa iasa presedinte la iarna fluierand. Pentru ca ei se trezesc cu Basescu, se culca cu Basescu, orice se intampla e de la Basescu", a declarat el.

In opinia sa, alegatorii nu vor vota niciodata "un exeget sau critic de pe margine", ci vor prefera sa aleaga "originalul".

"De asta cred ca dl. Basescu si noi, PD-L, vom avea o toamna destul de linistita, din lipsa de adversari. Nu vad, pana una-alta, vreun pericol", a explicat el.