Vicepremierul Dan Nica a anuntat, la finalul sedintei coalitiei de marti, ca PSD si PDL vor avea o noua runda de consultari "pentru a gasi cea mai buna solutie" pentru postul de comisar european, informeaza NewsIn. Potrivit unor surse HotNews.ro, PD-L ar fi anuntat in cadrul sedintei ca a obtinut sprijinul Frantei pentru postul de comisar pentru agricultura, unde il propun pe Dacian Ciolos. Reprezentanti ai coalitiei PSD-PD-L s-au intalnit, marti, in prima sedinta de dupa alegerile europarlamentare de duminica.

"Au fost ridicate mai multe posibilitati. Intentia si decizia care este luata din acest moment este aceea ca sa propunem acel comisar european si pentru acel portofoliu care sa aduca cel mai mare avantaj Romaniei. Urmeaza o noua runda de consultari pentru a gasi cea mai buna solutie, urmand ca sa propunem Guvernului, care este institutia abilitata pentru a lua aceasta decizia, care va fi nominalizarea pentru comisarul european", a declarat Dan Nica.

Intrebat daca a fost stabilit care partid va face nominalizarea, Nica a spus ca "nu am mers inca atat de departe, dar este evident ca un rol important il joaca in acest moment si castigatorul alegerilor pentru parlamentul European".

"Daca va aduceti aminte, la formarea "Parteneriatului pentru Romania" mandatul in plus obtinut de PDL a avut o pondere importanta, desi numarul de voturi atunci indica altceva, dar acest criteriu de un mandat in plus a fost adoptat la formarea Guvernului si astfel PDL a avut primul-ministru, PSD a avut viceprim-ministrul. In acest moment penru comisarul european un cuvant in plus il va avea castigatorul alegerilor pentru PE, deci PSD. Dar vom face acest lucru de comun acord si prin consultare, pentru ca este un lucru care va reprezenta Romania, deci un comisar european va reprezenta, ca si propunere, Romania, dupa aceea, Europa", a spus Nica.

Nica a declarat ca este important ca nominalizarea sa se faca cat mai repede si Romania sa obtina un post important in cadrul viitoarei Comisii, adaugand ca nu presedintele va avea ultimul cuvant in ceea ce priveste nominalizarea viitorului comisar european, ci Guvernul.

Potrivit unor surse HotNews.ro, PD-L ar fi anuntat in cadrul sedintei ca a obtinut sprijinul Frantei pentru postul de comisar pentru agricultura, unde il propun pe Dacian Ciolos.

Printre temele de discutie s-a numarat si decizia presedintelui Senatului, Mircea Geoana (PSD), de a se retrage din functia de vicepresedinte CSAT.