Conducerea PSD s-a intalnit, miercuri, cu liderii organizatiilor din teritoriu pentru a-i informa de implicatiile acordului cu FMI si l-au adus pe fostul pesedist Mihai Tanasescu sa le vorbeasca de imprumut. Baronii locali s-au aratat prea putin interesati de FMI si au cerut socoteala conducerii PSD pentru functiile care nu s-au impartiti. Surse participante la discutii au declarat pentru HotNews.ro ca mai multi baroni locali i-au reprosat lui Geoana ca "sunt trasi in piept " de catre PD-L si nu au primit functiile cuvenite in teritoriu.

Aceleasi surse sustin ca Ion Iliescu i-a atras atentia lui Geoana ca a numit oameni in functii pe cumetrii, acolo unde a avut interesul, si nu pe competenta.

"Ne-au chemat aici sa fim figuranti si ca presedintele sa fie bagat in seama de televiziuni. Oricum am fost scosi din carti si nu ne-a consultat nimeni in negocierile cu FMI. Acum, ca sa-si faca imagine, presedintele ne-a chemat sa defilam prin fata camerelor. Noi, cei din teritoriu, avem probleme mai importante care necesita rezolvare", a declarat unul din baronii PSD pentru HotNews.ro

Baronii se plang ca oamenii lor stau pe tusa

Surse social-democrate participante la sedinta au declarat pentru HotNews.ro ca liderul de la Constanta, Nicusor Constantinescu i-ar fi reprosat lui Geoana ca secretarii de stat numiti de PSD in anumite ministere sunt trasi pe linie moarta si nu se pot implica in activitate.

"La ministerul Transporturilor, secretarul de stat al PSD sta pe tusa, nu i s-a intocmit nici o fisa a postului, sta si asteapta sa-si inceapa activitatea dar nimeni nu-l baga in seama.

Ca sa va dau un exemplu, secretarul de stat propus de PD-L la ministerul Mediului si-a inceput activitatea, are toate actele in regula, pe cand oamenii nostri, desi numiti pe post, sunt trasi pe linie moarta", i-ar fi spus Constantinescu lui Geoana.

Un alt lider local, Dumitru Buzatu de la PSD Vaslui, a ridicat problema numirilor in teritoriu la serviciile deconcentrate. Sursele HotNews.ro sustin ca Buzatu s-ar fi plans catre conducerea PSD ca situatia posturilor PSD in teritoriu este dezastruoasa. "Democrat-liberalii si-au nominalizat oamenii in functii iar noi trebuie sa ne batem cu liberalii sa-i dam jos de pe posturile care ne revin", ar fi spus Buzatu in sedinta.

Iliescu scoate cumetria de la naftalina

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu a ratat ocazia de a lua cuvantul pe fondul nemultumirilor liderilor locali. Iliescu i-ar fi reprosat direct lui Mircea Geoana ca acolo unde a avut interes si-a nominalizat oamenii in functii, mai mult pe cumetrii decat pe competente. E posibil ca Ion Iliescu sa fi facut aluzie la cumnatul lui Mircea Geoana, Ionut Costea, numit director la Eximbank.

In schimb, Geoana nu i-ar fi raspuns nimic lui Ion Iliescu. Sursele HotNews.ro sustin ca ar fi inceput sa se planga de partenerii de Coalitie. "Am avut probleme de comunicare cu PD-L in ceea ce priveste negocierea acordului FMI", ar fi spus Geoana in sedinta.

Dupa explicatiile lui Tanasescu, Geoana le-a vorbit social-democratiilor de planul anticriza si de punctele prevazute in rezolutia redactata de catre conducerea PSD. Textul rezolutiei nu a fost supus la vot, acesta fiind asumat de catre conducerea PSD.

"Ce ma intereseaza pe mine ca se plange de partenerii de Coalitie. Pana la urma, PD-L a tras tot capitalul politic pe negocierile cu FMI iar noi am fost dati la o parte" a declarat pentru HotNews.ro un alt lider local, nemultumit de prestatia partidului.