Grupul PSD din Camera Deputatilor va sustine un proiect de lege ce prevede ca actele de violenta comise impotriva medicilor aflati in exercitiul atributiilor de serviciu sunt considerate infractiune si vor fi pedepsite conform Codului Penal, anunta NewsIn.

Initiativa ii apartine deputatului social-democrat Tudor Ciuhodaru, care sustine ca numarul agresiunilor impotriva medicilor a crescut apreciabil in ultima perioada si ar exista medici care au murit la datorie, iar reglementarile actuale ar fi insuficiente pentru protejarea medicilor. El a dat, ca exemplu, cazul medicului Dan Veleclean din Timisoara, care a murit injunghiat.

Initiativa legislativa prevede introducerea unui nou articol in Legea 95 din 2006 privind reforma in domeniul sanatatii, cu urmatorul cuprins: "Lovirea sau orice alte acte de violenta, precum si vatamarea corporala savarsite impotriva medicului aflat in exercitiul desfasurarii atributiilor de serviciu ori pentru alte fapte indeplinite in timpul desfasurarii atributiilor de serviciu, constituie infractiune si se pedepseste conform prevederilor Codului Penal".

"Sanctionarea actelor de violenta indreptate impotriva medicilor la datorie ar descuraja aceasta agresvitate, permitand personalului medical sa poata actiona eficient in interesul pacientului", se arata in expunerea de motive a proiectului de lege.