Viceprimarul Mircea Raicu il contrazice pe primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, si spune ca nu este fezabila rezilierea contractului cu constructorul din Centrul Vechi. In emisiunea "Discutia de luni", realizata de HotNews.ro si RFI si moderata de Dan Tapalaga, Raicu a afirmat ca problemele juridice intervenite in colaborarea cu constructorul se datoreaza faptului ca angajatii Primariei nu au facut actele aditionale necesare. Raicu a mai declarat ca exproprierile facute pana acum pe traseul pasajului Basarab au costat 20 de milioane de euro, iar cele care mai trebuie facute vor costa aproximativ 24 de milioane de euro.

Primarul general al Capitalei a declarat duminica, la Realitatea TV, ca "in sase ani de zile, din 14 strazi pe fonduri structurale, s-au facut 4 strazi. Ce sa fac? Sa astept inca 30 de ani ca sa termine Centrul Istoric? Nu pot sa fac asta! Si-atunci s-a facut analiza, am constatat ce au constatat specialistii si in momentul asta sunt exact intr-un proces de reziliere de contract."

  • Emisiunea "Discutia de luni" se difuzeaza in fiecare luni, dupa ora 19.00, pe frecventele RFI Romania si pe HotNews.ro.

Inregistrarea emisiunii a fost precedata de o intalnire online cu cititorii HotNews.ro pe care o puteti urmari integral aici.

Asculta emisiunea "Discutia de luni"

Descarca emisiunea in format MP3

Fragmente din emisiune

  • Nu mi se pare o optiune fezabila in acest moment sa reziliem contractul cu contructorul din Centrul Vechi al Capitalei. (...) Asta ne va duce intr-un punct mort, adica 4 ani de zile ne vom judeca (...) ceea ce inseamna patru ani de zile de inghetare a lucrarilor. (...) Cred ca daca facem ce trebuie intr-un an jumate - doi putem finaliza lucrarile in Centrul Vechi al Capitalei.
  • Un alt lucru care ne-a tinut pe loc: dupa cum stiti lucrarile de acolo s-au desfasurat cu oamenii in locuintele de-acolo, cu agenti economici care-si desfasurau activitatea in acel perimetru si atunci prin contract noi imouneam constructorului sa nu desfasuram activitati pe mai mult de 3-5 strazi.
  • In total acolo am alocat vreo 30 de milioane de euro.
  • Eu imi mentin punctul de vedere si in cazul acestor contracte: trebuie gasite solutii juridice in asa fel incat aceste proiecte sa continue. Tot ce inseamna oprire, reziliere, inseamna cheltuieli suplimentare atat financiare cat si de timp. Or Bucurestiul nu prea mai are timp.
  • In jur de 4-5 contracte sunt acum in discutie in vederea rezilierii.
  • Pana acum s-au platit cam 20 de milioane de euro pentru 98 de proprietari expropriate pentru Pasajul Basarab. Am mai ramas 16 proprietati neexpropriate care, estimam noi, ne vor mai costa aproximativ 24 de milioane de euro.