"Exista posibilitatea ca unul dintre noi sa-si retraga candidatura, dar nu exista posibilitatea ca eu sa fiu acela", a afirmat, luni, vicepresedintele PNL Crin Antonescu. El a facut aceasta declaratie dupa ce Ludovic Orban afirmase, sambata, ca "exista posibilitatea" ca el sau Crin Antonescu "sa isi retraga candidatura pentru a-l sustine pe celalalt."

In schimb, Crin Antonescu este favorabil infiintarii functiei de "numarul doi" in PNL. "Înfiintarea unei functii de prim-vicepresedinte, de exemplu, consacrarea unui numar doi oficial în partid, e binevenita", a declarat Crin Antonescu, citat de NewsIn.

Intrebat daca il va sustine pe Ludovic Orban pentru o alta functie de conducere decat cea de presedinte al PNL, Crin Antonescu a raspuns ca "Fara îndoiala ca daca va candida la o functie în conducerea PNL, Orban va avea votul meu".

"Presupun ca asa cum a declarat în repetate rânduri, daca nu va fi în cursa, Ludovic Orban ma va sprijini, dar nu este un lucru esential în acest Congres", a mai adaugat Crin Antonescu.

  • Ludovic Orban: As prefera sa candidez in tandem cu Crin Antonescu

Congresul PNL este programat pe 21 martie, iar in cursa pentru sefia partidului s-au inscris pana acum actualul presedinte al partidului, Calin Popescu Tariceanu, si vicepresedintii Ludovic Orban si Crin Antonescu. Norica Nicolai, vicepresedinte PNL, a anuntat deja ca il sustine pe Crin Antonescu in aceasta cursa.

Invitat, in urma cu o saptamana, la emisiunea "Discutia de luni" difuzata de Hotnews.ro si RFI, Ludovic Orban a afirmat ca "Ar prefera sa candideze in tandem cu Crin Antonescu". In aceasta formula, unul dintre cei doi ar fi ocupat functia de presedinte PNL, iar celalalt de presedinte executiv sau prim-vicepresedinte, adica numarul doi in partid.

Crin Antonescu a afirmat, insa, 3 zile mai tarziu, ca nu intentioneaza sa candideze in tandem cu Ludovic Orban, ci separat.