Theodor Stolojan a declarat ca ramane fidel PDL, presedintele partidului, Emil Boc, sustinand, de asemenea, ca nu stie de o posibila demisie a prim-vicepresedintelui democrat-liberal.

"Am auzit si eu de zvonul asta si nu stiu cine l-a lansat. Nu ma retrag din PDL si voi ramane fidel acestui partid", a declarat Stolojan, marti, pentru NewsIn.

Stolojan nu a vrut sa comenteze cine ar fi putut sa lanseze acest zvon insa a precizat ca in PDL urmeaza sa se faca o evaluare a campaniei electorale la inceputul anului viitor. "Va fi o analiza a acestei perioade, dupa sarbatori, unde vom hotari ce avem de facut in viitor fiecare", a adaugat Theodor Stolojan.

La randul lui, presedintele PDL, Emil Boc, a spus ca nu stie de o posibila demisie a lui Stolojan. "Nu, cum adica? N-am niciun fel de zvon si nu este posibil, nu exista asa ceva.Va spun sincer, nu exista asa ceva", a raspuns Emil Boc la intrebarea daca stie de intentia lui Theodor Stolojan de a demisiona din PDL.

Ziarul Cotidianul a publicat in editia de marti o declaratie a lui Theodor Stolojan potrivit careia va transmite, printr-un comunicat de presa, ce decizie va lua in privinta carierei sale politice. „Maine (marti,n.r.), dupa investirea noului guvern, voi da mai multe explicatii. Nu voi face nici o conferinta de presa, voi da un comunicat. Voi spune acolo ce voi face", a declarat Stolojan pentru Cotidianul. Ziaristii de la Cotidianul sustin ca una dintre variante ar putea fi ca Theodor Stolojan sa se retraga din fruntea PDL sau chiar din partid, in conditiile in care o buna parte a liderilor partidului par sa ii fi intors spatele.

Theodor Stolojan este prim-vicepresedinte PDL si a fost desemnat, la propunerea partidului, pentru functia de prim-ministru. Dupa patru zile de la desemnare, Stolojan si-a depus mandatul, fara sa ofere detalii, la Palatul Cotroceni.