Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat, marti, ca afirmatiile facute de Miron Mitrea la adresa lui Mircea Geoana "nu ne fac bine si nu sunt de acceptat". Intr-o conversatie telefonica, primita la redactia EVZ dintr-o sursa anonima, Mitrea promite sa se razbune crunt pe Geoana. „Cu Geoana am probleme. Mi-am bagat dintii in beregata si nu-i mai scot. La urmatoarea sedinta mai atac o data, si mai atac o data, si mai atac o data! Pana il rup!“, spune Mitrea intr-o discutie cu un personaj neidentificat.

"Astfel de atitudini nu ne fac bine si nu sunt de acceptat", a declarat Nastase, adaugand ca "dincolo de ceea ce putem exprima ca opinii, stilul de adresare trebuie sa poarte amprenta unui respect pe care ni-l datoram".

Chestionat despre eventualele sanctiuni pe care ar putea sa le primeasca Mitrea din partea partidului, Nastase a declarat ca "problema nu trebuie pusa in termeni de sactiuni ci de lectii pe care ar trebui sa le invatam. Ele trebuie invatate de toata lumea".

In ceea ce priveste PSD, Adrian Nastase a afirmat ca "anul viitor se va organiza cel putin un congres al PSD pentru a pregati alegerile europarlamentare si apoi cele prezidentiale".

Iliescu: Mahalaua politica extinsa in public afecteaza partidul

La ransul sau, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, citat de Mediafax, ca astfel de iesiri care aduc in atentia publica "mahalaua politica" dauneaza imaginii partidului.

Ion Iliescu a evitat sa comenteze afirmatiile pe care Miron Mitrea le-a facut la adresa liderului partidului, Mircea Geoana, si a afirmat ca nu doreste sa se autopronunte in legatura cu eventuale masuri de partid in acest sens.

Intrebat daca astfel de afirmatii dauneaza imaginii partidului, Iliescu a raspuns : "Da sigur ca dauneaza. Mahalaua politica extinsa in public afecteaza partidul".