Promisiunile iresponsabile de stanga ale Guvernului PD-L - PSD nu sunt realizabile si vor determina crestrea impozitelor si a taxelor, a declarat joi premierul Calin Popescu Tariceanu, care a prezentat, in cadrul ultimei sedinte de guvern, bilantul celor patru ani de guvernare.

Prioritatea noastra este sa trecem cu bine peste criza economica mondiala, sa asiguram locuri de munca, sa scadem taxele si impozitele pentru a incuraja munca si libera initiativa, a spus Tariceanu.

"Constat cu ingrijorare ca primele masuri ale guvernului PD-PSD sunt de stanga, incepand cu renuntarea la cota unica", a spus seful executivului, recomandand, ca solutie pentru depasirea crizei economice mondiale, continuarea politicilor de dreapta, care si-au dovedit efectele benefice pentru Romania: crearea unei clase de mijloc puternice, cresterea accelerata a PIB-ului, majorarea salariilor si a pensiilor.

"Nu trebuie sa ne intoarcem in trecut la politici de stanga care si-au dovedit deja ineficienta", a spus el, in conditiile in care continuarea aplicarii politicilor de dreapta ar putea scoate Romania intarita din aceasta criza.

Principalii indicatori ai guvernarii Tariceanu:

  • Romania are, in prezent, cel mai mare buget din istorie
  • Veniturile la buget sunt apropiate, in 2008, de nivelul intregului PIB din 2003
  • Rezerva valutara internationala a crescut de la 12 miliarde euro in 2004 la aproape 30 miliarde euro, asigurand acoperirea importurilor pe sase luni
  • Datoria externa  privata s-a majorat de la 19 % in PIB in 2004 la 43% in PIB in 2008
  • Valoarea investitiilor straine a depasit 37 de miliarde de euro in cei patru ani de mandat