Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, joi, ca intalnirea de vineri, de la Palatul Cotroceni, va fi o buna oportunitate ca social-democratii sa explice punctul de vedere privind mandatul primit de la romanii care au votat acest partid, PSD castigand alegerile parlamentare.

Geoana a declarat, citat de Mediafax, ca imediat dupa aceste consultari se va intra in partea formala de negocieri cu partidele parlamentare. "La momentul potrivit, vom incepe negocierile oficiale", a precizat liderul social-democrat.

Geoana a afirmat ca PSD a castigat alegerile, considerand ca este firesc ca partidul sau sa solicite, la Cotroceni, participarea la guvernare, insa a adaugat ca dincolo de aceasta "este evident ca ne intereseaza cuprinderea in programul de guvernare elementele de forta ale ofertei social-democrate".

Liderul PSD a afirmat ca formatiunea sa va stabili echipele de negociere in momentul in care vor fi precizate intalnirile cu celelate partide si agenda clara a negocierilor.

Mircea Geoana a declarat ca este fezabil ca noul guvern sa fie instalat inainte de Craciun, adaugand ca preferinta PSD este pentru un guvern bazat pe o larga majoritate in Parlament.