Ion Iliescu, presedintele de onoare al PSD, a anuntat pe blogul sau ca vede absolut necesar un Congres Extraordinar al partidului la care sa fie analizate rezultatele alegerilor si sa fie desemnat un candidat la alegerile prezidentiale din 2009. "Aceasta este misiunea congresului: analizeaza activitatea partidului de pana atunci, inclusiv ultimele alegeri, concluziile care se impun, isi depune mandatul actuala conducere si se alege o noua conducere: poate fi aceeasi, sau unii reconfirmati - altii nu", scrie Iliescu.

Fostul presedinte, care a postat pe blog miercuri seara, la ora 22:15, anunta ca sustine "in primul rind o discutie cu PNL-ul si o combinatie posibila, pentru ca altminteri, o combinatie cu PD-L inseamna subordonarea partidelor vointei lui Basescu".

Iliescu nu exclude insa "discutii exploratorii si cu PNL si cu PD-L", pentru ca apoi sa treaca abrupt la problema unui congres extraordinar al PSD, aprobind ideea lansata de Miron Mitrea. "La viitorul Congres al PSD trebuie sa se faca o analiza a evenimentului major din 2008 - alegerile parlamentare, o apreciere a functionarii partidului, a echipei, a disfunctionalitatilor", isi incheie Iliescu pledoaria.