"O solutie cu PD-L e mai probabila decat una cu PNL-ul dar e departe de a fi batuta in cuie", a declarat, miercuri, coordonatorul campaniei electorale a PSD, Miron Mitrea. Liderul social-democrat a afirmat ca "nu a vorbit cu presedintele Traian Basescu dar e evident ca dansul va sprijini mai degraba un guvern cu participarea PD-L".

Mitrea a facut aceste declaratii inaintea unei intalniri desfasurate la Senat, in care liderii PSD au analizat variantele de guvernare.

Mitrea a declarat ca PSD nu are alta varianta in ceea ce priveste functia de premier, in afara de Mircea Geoana, insa a adaugat ca, avand in vedere cum arata astazi rezultatul alegerilor, "suntem mai elastici decat cum eram la inceputul alegerilor".

"Ramane si varianta ca PSD-ul sa ramana in opozitie", a spus Mitrea. "E o varianta pe care insa nu o dorim", a precizat liderul social-democrat.

Miron Mitrea a mai afirmat ca PSD-ul se va intalni cu presedintele Traian Basescu "dupa incheierea negocierilor", adaugand ca, inainte, social-democratii vor trebui sa discute cu PD-L.

"Vrem sa ajungem la o formula de guvernare convenabila pentru PSD si Romania. Nu vom intra intr-un Guvern care sa nu ne asigure ca Romania are capacitatea de a trece anul viitor peste criza economica", crede Mitrea.