Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, ca, in cazul in care Alianta PSD+PC va ajunge la guvernare, va desfiinta Agentia de Valorificare a Activelor Statelor si va infiinta o structura care sa gestioneze atat activele statului, cat si banii publici. Mircea Geoana a precizat ca viziunea PSD+PC asupra guvernarii implica reducerea drastica a numarului de agentii guvernamentale si a cheltuielilor publice. El a mentionat ca, in evaluarea PSD, prin aceste masuri se pot economisi, in primii doi ani de guvernare, aproape 2% din PIB, potrivit Mediafax.

Liderul PSD a adaugat ca AVAS ar trebui desfiintata si a mentionat ca social-democratii intentioneaza sa infiinteze o structura care sa gestioneze intr-o formula mai eficienta banii publici, structura care sa fie supusa, semestrial, controlului Guvernului.

Mircea Geoana a mentionat si intentia PSD de a reorganiza regiile si companiile nationale si de a modifica legislatia cu privire la parteneriatul public-privat. "Suntem interesati in gasirea resurselor pentru a putea avea venituri suplimentare la buget. Prea multa clientela politica, prea multa capusare, prea putine resurse", a apreciat liderul PSD.