La Cluj-Napoca are loc joi conferinta extraordinara a Organizaţiei judetene a PSD, la care va fi aleasa noua conducere. Presedintele executiv al PSD Cluj, Valentin Cuibus, in acelasi timp candidat la sefia filialei, a declarat pentru NewsIn ca vicepresedintele PSD, Cristian Diaconescu, nu va putea a junge la Conferinta Judeteana Extraordinara din motive persoanale.

In locul lui Diaconescu, sedinta va fi coordonata in prima parte de Sorin Bota, secretar executiv al partidului, “cand va fi ales presedintele si se va completa Comitetul Judetean”, a mai adaugat Valentin Cuibus.

Pentru sefia PSD Cluj candideaza Valentin Cuibus, deputatul Vasile Soporan si Cristian Turca, membru simplu in partid, apropiat al fostului presedinte PSD Cluj, Grigore Zanc.

In cursa pentru functia de presedinte executiv au ramas consilierul local Alexandru Cordos si chirurgul Iosif Zagrean. Bota, care isi depusese initial candidatura pentru aceeasi functie insa s-a razgandit intre timp si candideaza pentru una dintre pozitiile de vicepresedinte.

In acelasi timp, 19 persoane se vor lupta pentru 12 functii de vicepresedinte.

La alegerile PSD Cluj si-a facut aparitia, ca urmare a invitatiei consiliului, fostul vicepresedinte PSD Ioan Rus. In schimb, senatorul Vasile Dancu nu a venit.

Fosta conducere a organizatiei a fost demisa de Comitetul Executiv National al PSD pentru rezultatele slabe de la alegerile locale din iunie. In urma acestei decizii, liderii filialei, Vasile Dancu, Ioan Rus si Vasile Puscas, au demisionat din functiile detinute in PSD, desi nu si din partid.