Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a declarat vineri la Pitesti ca Traian Basescu "incalca tot mai des Constitutia, iar daca va continua pe aceasta linie poate avea si surpriza unei noi suspendari", relateaza Mediafax.

Afirmatia a fost facuta in contextul declaratiilor presedintelui Traian Basescu referitoare la intentia desemnarii unui premier din partea PDL, dupa alegerile parlamentare. Vacaroiu a spus ca in cazul unei noi suspendari a lui Basescu, lucrurile se vor simplifica, deoarece "atunci presedintele interimar numeste primul-ministru".

"Constat ca in ultimul timp domnul Traian Basescu incalca tot mai des Constitutia, iar daca va continua pe aceasta linie poate avea si surpriza unei noi suspendari. Este greu ca un partid sa treaca peste 50 la suta, dar domnul Basescu trebuie sa se astepte si la surprize.

Pentru ca in momentul in care reusim sa facem dupa alegeri o alianta si avem o majoritate de peste 50%, va fi greu pentru Traian Basescu sa desemneze un prim-ministru pe care il vrea el si sa mearga cu un guvern minoritar. In orice caz, PDL se va duce undeva la limita a 20 la suta, nu mai mult. Sa nu fie atat de increzator ca ne vom mai lasa pacaliti ca in anul 2004. Vom avea acum grija sa facem o majoritate parlamentara si apoi mai vorbim", a declarat Nicolae Vacaroiu.

El a mai spus ca daca se va ajunge din nou la suspendarea presedintelui situatia este simplificata "deoarece atunci presedintele interimar va numi primul-ministru si il va numi daca se va ajunge in aceasta ipostaza".

Presedintele Traian Basescu a declarat joi, intr-un interviu pentru postul de televiziune iesean Tele M, ca regreta profund ca in 2004 l-a desemnat pe Calin Popescu Tariceanu drept prim-ministru si nu pe cineva de la PD. "Guvernul ar fi mers mult mai bine si eu as fi avut un parteneriat", a spus Basescu, adaugind ca regreta si "unele iesiri" pe care le-a avut. Presedintele a mai spus ca in situatia in care niciun partid nu va avea 50%, se poate imagina o "guvernare puternica minoritara", care sa detina 40% in Parlament.