Cu doar citeva zile inaintea turului doi, liderii partidelor si competitorii scosi din cursa isi declara sustinerea pentru diferiti contracandidati. Daca unele intra intr-o logica politica si doctrinara, altele ridica mari semne de intrebare. Vanghelie, de exemplu, s-a razgindit si il sprijina pe Oprescu, Orban merge pe mina lui Chiliman la sectorul 1, dar si pe cea a conservatorului Piedone la sectorul 4. Taranistul Pavelescu il sustine pe Oprescu, in timp ce liderul filialei PNTCD Timis si-a dat demisia din partid acuzind alianta cu PSD-ul.

Marian Vanghelie, liderul filialei PSD sector 5, s-a razgindit si se declara sustinator al lui Sorin Oprescu. Imediat dupa ce PSD a luat decizia de a-l sprijin pe Oprescu in turul doi, Vanghelie a iesit la rampa cu o declaratie dura impotriva fostului sau coleg, spunind ca "mai bine imi tai mina decit sa votez cu Oprescu" si a amenintat ca filiala pe care o conduce nu-i va acorda acestuia sustinerea.

Razgindirea a intervenit dupa ce Blaga a declarat intr-o emisiune ca in niciun caz nu-l va pune pe Vanghelie viceprimar. In consecinta, Vanghelie spune acum ca nu are nimic impotriva revenirii lui Oprescu in partid.

Orban merge cu Piedone si Chiliman

Presedintele PNL Bucuresti, Ludovic Orban, a anuntat ca il va sustine la sectorul 1 pe colegul sau de partid Andrei Chiliman, care este "discret si principala stavila impotriva transformarii sectorului intr-o padure de zgirie nori, un El Dorado al samsarilor de terenuri". El i-a indemnat pe locuitori sa nu stea acasa si sa se mobilizeze pentru Chiliman.

Pe de alta parte, Orban si-a aratat inclinatia pentru Popescu Piedone, candidatul PC de la sectorul 4, spunind ca alegerea sa nu se bazeaza pe apartenenta politica a acestuia, ci pe "prestatia in calitate de sef al Asociatiei pentru Protectia Cetateanului".

O alta calitate pe care Orban o vede la Piedone este aceea ca "s-a axat mai putin pe probleme politice si mai mult pe problemele cetatenilor".

PNL o scalda cu Vanghelie

Sebastian Bodu, democrat-liberalul care se confrunta in turul doi cu Marian Vanghelie, a cerut spijinul PNL impotriva candidatul PSD.

"Atit noi, cit si ei am avut o tinta comuna si imi doresc ca in mod natural, incepind cu membrii de partid si electoratul PNL, sa ma sprijine", a declarat Bodu. El a precizat ca nu a avut niciun fel de discutii cu PNL.

In ce-l priveste pe Ludovic Orban, acesta a refuzat sa dea vreun raspuns, rezumindu-se sa spuna: " Bine ca nu sint locuitor al sectorului 5".

PNTCD de minuta cu PSD

La Bucuresti, fostul candidat taranist, Aurelian Pavelescu, a declarat ca il va sustine in turul doi pe Sorin Oprescu. Motivele sint legate de Traian Basescu si de dorinta de a izola PD-L.

Pe o pozitie similara s-a plasat si PNTCD Timis, care a incheiat o alianta cu PSD pentru obtinerea majoritatii in Consiliul judetean. Decizia a generat nu doar protestul Asociatiei Timisoara, dar si demisia din functie a presedintelui filialei PNTCD Timis, Marius Popovici.

"Le-am spus colegilor de partid ca daca merg cu PSD eu ma retrag din toate functiile. Am avut in 2000-2004 un mandat foarte grreu cu PSD. Ramin simplu membru", a declarat Popovici, unul dintre cei mai vechi taranisti, membru inca din 1990 in PNT Timis.