Deputatii au aprobat, marti, cu 182 de voturi pentru si 36 impotriva, transferarea catre Consiliul Local Constanta a 20% din actiunile Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta. Propunerea legislativa apartine deputatului PSD, Alexandru Mazare, fratele primarului de Constanta, Radu Mazare, beneficiarul actiunii. Initial Guvernul s-a opus, sustinind ca in derulare se afla un contract cu BERD si orice modificare de actionariat trebuie sa aiba acordul acesteia, dar ulterior si-a modificat pozitia.

Vezi cum au votat deputatii

In favoarea initiativei legislative au votat PSD, UDMR, PNL si PRM, singurul partid care s-a opus fiind PD-L. Initial, legea fusese respinsa de Senat, desi Comisia juridica isi daduse acordul, dar Camera Deputatilor este camera decizionala.

Deputatul PSD, Alexandru Mazare, fratele lui Radu Mazare, primarul Constantei, a explicat necesitatea adoptarii proiectului de lege prin "practica europeana" care presupune ca in administrarea porturilor sa intre ca actionari si autoritatile locale.

" Odata intrate in actionariat, autoritatile locale se vor implica impreuna cu actuala administratie si vor gasi cele mai bune solutii pentru dezvoltarea armonioasa a portului", a declarat Mazare.

Astfel, 20% din capitalul social al Companiei nationale, echivalentul a 1.369.125 de actiuni, va trece in administrarea Consiliului Local Constanta.