Executivul a aprobat, in sedinta de miercuri, o hotarare prin care directioneaza suma de 52.890.000 RON pentru materiale publicitare, sondaje, analize si rapoarte. Dupa un calcul simplu este vorba de 14.290.000 de euro, bani care sunt folositi sa imbunatateasca imaginea Guvernului in tara si in strainatate. Din aceasta suma doar 300.000 RON sunt destinati finantarii activitatilor stiintifice si culturale. Banii vor merge in bugetul Agentiei de Strategii Guvernamnetale, institutie care anul trecut a facut publicitate mascata pentru premierul Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit unui comunicat de presa emis de Guvern, 52.590 000 RON sunt destinati pentru comandarea si efectuarea unor sondaje de opinie, studii de interes public, achizitionarea si difuzarea unor materiale de promovare si informare interna despre Uniunea Europeanã, politicile guvernamentale in diverse domenii, politici comunitare, diplomatie publicã, afaceri europene.

Guvernantii s-au gandit ca in aceasta suma sa fie inclusa si realizarea de productii multimedia in regim propriu, in vederea mediatizarii activitatii Executivului: clipuri publicitare, filme documentare, casete audio si video, compact-discuri, diapozitive, site-uri.

De asemenea, banii vor fi cheltuiti si pentru organizarea si participarea la diferite programe, activitati interne si internationale, precum si la actiuni avand ca scop difuzarea informatiilor despre Romania in lume.Tot din cei 14 milioane de euro se vor fi platite abonamentele la informatii electronice, presa scrisa si alte publicatii.

Presa a scris anul trecut ca Agentia de Strategii Guvernamentale a efectuat o campanie mascata in favoarea premierului Calin Popescu Traiceanu. In 2007, chiar in perioada referndumului pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu au aparut fluturasi si afise cu antetul Agentiei de Strategii Guvernamentale care promovau imaginea lui Calin Popescu Tariceanu asociata cu integrarea in Uniunea Europeana. La vremea respectiva seful Agentiei, Alfred Bulai, a explicat prezenta lui Traiceanu pe afisele publictare prin faptul ca nu au avut la indemina nici o poza de grup a Guvernului.