Fostul premier Dacian Ciolos scrie marti, pe pagina sa de Facebook, ca multumeste Ambasadei Suediei la Bucuresti "pentru atentia acordata fesului pe care l-am purtat duminica la protest. :)" Ciolos adauga ca "are si sosetele de lana, lucrate manual, cum sunt cele impletite de femeile de la Rosia Montana" si ca i-a trimis o pereche "cadou doamnei ambasador, ca-s bune sigur si in Suedia. Pare ca vine o iarna grea".

Dacian CiolosFoto: Facebook - Dacian Ciolos

Postarea integrala a lui Dacian Ciolos:

Multumesc Ambasada Suediei din Bucuresti / Sveriges ambassad i Bukarest pentru atentia acordata fesului pe care l-am purtat duminica la protest. :)

Pentru plimbari iarna, pe seara, in Piata Constitutiei sau Piata Victoriei, tin bine si sosetele de lana, lucrate manual, cum sunt cele impletite de femeile de la Rosia Montana.

Pe testate! Tocmai i-am trimis cadou doamnei ambasador o pereche, ca-s bune sigur si in Suedia. Pare ca vine o iarna grea.

Controversa iscata pe Facebook dupa ce un ziarist l-a acuzat pe Dacian Ciolos ca poarta un fes scump a fost vazuta de Ambasada Suediei ca o oportunitate de a promova firma suedeza care produce respectivul fes. "Impressed by former PM Dacian Ciolos hat from yesterday's TV images? It's a Swedish Fjallraven hat!", scrie Ambasada Suediei pe Facebook, postand si o fotografie a fostului premier cu fesul "incriminat".

Toata discutia a plecat de la o postare a ziaristului Costi Rogozanu pe Facebook. Acesta arata ca pretul unui fes precum cel purtat de Ciolos la protestul de duminica este de 42,95 euro. "Ofertă pentru fani. fes ciolo, la numai 42,95 euro", scria Rogozanu pe Facebook.