Presedintele liberal Ludovic Orban a anuntat duminica, pe pagina sa de Facebook, ca membrii si simpatizantii PNL vor iesi in strada impreuna cu organizatiile civice, ONG-urile si sindicatele.

"Am spus la caderea motiunii de cenzura initiata de PNL ca nu vom ceda si vom continua lupta, atat in Parlament, dar si prin orice alte mijloace legale, pentru a scapa Romania din ghearele acestei caracatite care incearca sa confiste statul roman.

Astazi, membrii si simpatizantii Partidului National Liberal se vor afla in strada alaturi de acele grupuri active din societate care nu accepta resemnarea. Impreuna, prin vigilenta, perseverenta, dar mai ales unitate, vom gasi antidotul pentru a vindeca chiar si ciuma rosie", scrie Orban in mesajul citat.

Duminica seara sunt anuntate proteste impotriva Guvernului si Aliantei PSD-ALDE, manifestatiile urmand sa aiba loc in Capitala si in zeci de orase din tara, dar si in cateva din strainatate. "39 de grupuri civice si organizatii neguvernamentale, precum si confederatiile sindicale Blocul National Sindical (alcatuit din 34 de federatii profesionale) si Cartel Alfa (alcatuit din 41 de federatii profesionale) cheama fiecare roman sa ceara in strada, duminica, 26 noiembrie 2017, ora 18.00, retragerea legilor Justitiei si a legilor de modificare a codurilor penale, respingerea in Parlament a ordonantei privind modificarea legislatiei fiscale si demisia imediata a Guvernului si a presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului", spun initiatorii.