Motiunea de cenzura depusa de PNL - "PSDragnea, in campanie muma, la putere ciuma" - va fi dezbatuta in plenul Parlamentului joi, incepand cu ora 11.00. De la aceeasi ora, liberalii au anuntat ca vor face un lant uman in jurul Palatului Parlamentului, manifestatie la care va participa si liderul PNL, Ludovic Orban, potrivit news.ro.

Motiunea de cenzura a PNL a fost depusa la Parlament vinerea trecuta si a fost citita luni dupa-amiaza intr-o sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului. Miercuri, Birourile Permanente Reunite au decis ca dezbaterea motiunii de cenzura depusa sa aiba loc joi, incepand cu ora 11.00.

PNL i-a chemat in Parcul Izvor pe cei nemultumiti de actuala guvernare, pentru a face un lant uman in jurul Palatului Parlamentului joi, de la ora 11.00, in timpul dezbaterii motiunii de cenzura.

"Ii invitam alaturi de noi pe toti cei care doresc sa opreasca haosul din economie si atacul la Justitie si sa participe la actiunile de protest organizate de PNL, joi, in jurul Parlamentului pentru sustinerea motiunii de cenzura impotriva guvernului condus de Dragnea si Tudose", au anuntat liberalii.

Reprezentantii PNL au mai spus ca lupta cu toate armele constitutionale "pentru a opri distrugerea economiei si subordonarea institutiilor democratice independente de catre guvernarea PSDragnea", adaugand ca pentru aceasta e nevoie de sustinerea cetatenilor care "pot si trebuie sa-si exprime public nemultumirile si sa ceara parlamentarilor sa voteze motiunea de cenzura initiata de PNL".

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anuntat marti, la finalul unei reuniuni a grupurilor parlamentare ale Uniunii, ca maghiarii se vor abtine la motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului, sustinand ca initiatorii demersului nu propun si alternative la guvernarea PSD: nici nume de premier, nici directia in care vor sa duca tara, nici politici publice in sectoarele cele mai importante si nici elementele din programul de guvernare.