Tony Podesta demisioneaza de la conducerea Podesta Group ca urmare a investigatiei declansate de Robert Mueller, anunta politico.com, citat de news.ro.

Podesta si-a anuntat decizia luni dimineata, in timpul unei sedinte a firmei, iar controlul operational si financiar va fi preluat de CEO - ul Kimberley Fritts.

Fritts si mai multi membri ai echipei lui Podesta vor infiinta o noua firma in termen de una - doua zile.

Podesta ar fi spus in sedinta ca e nevoie sa lupte pe cont propriu, fara sa implice firma.

Surse apropiate discutiilor, citate de politico.com, spun ca aceste demersuri au fost puse la punct in ultimele cateva luni.

Decizia lui Podesta de a parasi firma are loc in aceeasi zi in care fostii consilieri de campanie ai lui Donald Trump Paul Manafort si Rick Gates sunt pusi sub acuzare pentru activitati nedeclarate de lobby si consultanta in favoarea fostului presedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici, dar si pentru spalare de bani, complot impotriva Statelor Unite, declaratii false si nedeclararea unor conturi detinute in strainatate.

Investigarea lui Podesta si a firmei sale este facuta in contextul verificarilor cu privire la operatiunile financiare ale lui Manafort.

Manafort a organizat o campanie de PR in beneficiul unei organizatii nonprofit, Centrul European pentru o Ucraina Moderna, iar Podesta Group s-a numarat printre firmele care au fost platite pentru a lucra la campania de promovare a Ucrainei in Statele Unite.