Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a spus ca nu a vazut "nicio scumpire la carburant" de cand s-a reintrodus supracciza (15 septembrie), ci doar cresteri sau scaderi de preturi, sustinand ca preturile difera foarte mult. El a adaugat ca nu este de acord cu eliminarea supraaccizei, asa cum au votat senatorii din comisia de buget.

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

"Eu nu am vazut nicio scumpire la carburant, au fost cateva cresteri de preturi sau scaderi de preturi. Sunt diferente foarte mari de pana la 10%" a spus Tariceanu joi la Senat, insistand asupra faptului ca pretul difera in functie de companie si de locul din tara.

Intrebat despre decizia luata in comisia de buget din Senat de a elimina supraacciza la carburant din ordonanta de Guvern, Tariceanu a raspuns: "Am vazut ce s-a intamplat in comisia de buget din Senat si nu sunt de acord. Sigur ca este o preocupare fireasca. Atunci cand am eliminat supraacciza, nu am vazut scaderi la preturile la carburant. Am vazut doar o scadere a veniturilor la buget. "