Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marti ca va merge la referendumul de modificare a Constitutiei pe tema familiei traditionale si si-a exprima speranta ca aceasta consultare a populatiei va putea fi organizata pana in iarna.

Liviu Dragnea in port popularFoto: Captura Digi 24

Dragnea a spus, la Palatul Parlamentului, ca proiectul de modificare a Legii Referendumului, care contine mai multe prevederi ce vizeaza organizarea unui referendum de revizuire a Constitutiei si care a fost adoptat de Camera Deputatilor, nu va fi atacat la Curtea Constitutionala si va fi promulgat de presedintele Klaus Iohannis.

Acesta si-a exprimat speranta ca "nu vor fi probleme la Cotroceni" si legea va fi promulgata rapid astfel incat "pana incepe iarna sa avem acest referendum pentru ca romanii sa se poata exprima".

Intrebat ce semnal ar transmite o astfel de lege in Occident, Dragnea a raspuns: "Pe mine ma intereseaza sa dea un semnal foarte serios in interiorul tarii pentru ca eu inca sunt roman si voi ramane asa si ma intereseaza ca aceasta decizie sa fie luata de romani si nu de altcineva".

Chestionat cum va vota la referendum, Dragnea a precizat: "Voi merge la vot si voi vota, depinde cum va fi formulata intrebarea. Am sustinut public initiativa celor 3 milioane de romani".