Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

​INTERVIU Dan Barna, purtator de cuvant USR, inainte de referendumul intern privind initiativa Coalitiei pentru Familie: "Nu avem dreptul sa abandonam reprezentarea populatiei modernizatoare a Romaniei. Referendumul a devenit, de la pozitionare, la <cu sau fara Nicusor Dan>"/ Ce spune despre riscul ruperii partidului

de Iulia Rosca     HotNews.ro
Miercuri, 26 iulie 2017, 18:06 Actualitate | Politic


Dan Barna
Foto: HotNews.ro
Uniunea Salvati Romania organizeaza peste doua saptamani un referendum intern in care membrii vor vota daca partidul se va pozitiona sau nu in cazul initiativei Coalitiei pentru Familie de modificare a Constitutiei in sensul definirii familiei ca uniune dintre un barbat si o femeie, iar de rezultatul sau depinde revenirea in partid a fostului presedinte Nicusor Dan. Deputatul Dan Barna, purtatorul de cuvant al USR si sustinator al pozitionarii impotriva acestei initative, afirma intr-un interviu pentru HotNews.ro ca in partid s-a creat o emotie ca urmare a demisiei lui Nicusor Dan si ca referendumul intern nu mai este doar despre pozitionare sau nepozitionare, ci si despre "cu sau fara Nicusor Dan". Deputatul de Sibiu spune si ca a fost o greseala din punct de vedere politic faptul ca o parte dintre membrii partidului s-au identificat profund personal cu aceasta tema.
Vezi ce spune Barna despre organizarea referendumului intern si despre platformele care au aparut inauntrul partidului - USR popular, USR liberal si USR viu - si cum va iesi partidul din aceasta criza.
 • Referendumul vine in contextul demisiei din partid a presedintelui Nicusor Dan tocmai pentru ca Biroul National a votat sa se pozitioneze impotriva acestei initiative, lucru cu care Dan nu este de acord, anuntand insa ca revine daca partidul decide sa revina asupra acestei decizii. 
Click aici daca nu se afiseaza interviul video pe mobil


Video realizat cu echipament NIKON

---

Iulia Rosca: Discutam cu Dan Barna, purtator de cuvant al USR si deputat de Sibiu. Sa incepem direct cu subiectul intalnirii - USR organizeaza un referendum intern, o premiera pentru partidele din Romania. In ce consta referendumul care are legatura cu referendumul cerut de Coalitia pentru Familie privind redefinirea Familiei in Constitutie? Care va fi intrebarea, detaliati-ne putin ce sa va intampla.

Dan Barna: Referendumul acesta este, asa cum ati spus, o premiera pentru politica din Romania. Este prima data cand un partid decide sa se intoarca la propriu inspre membrii sai, pana la urma electorii primari pe care un partid ii are, pentru a decide asupra unui subiect care, fara sa fie la nivel national o tema majora, a devenit in cadrul partidului subiectul principal pentru ca pozitionarea Biroului National in directia opozitiei la modificarea Constitutiei a determinat demisia presedintelui Nicusor Dan, care evident ca a creat un val de emotie in partid transformand tema intr-una semnificativa pentru partid.

Ma uitam in spatiul public ca sunt multe observatii ca Romania nu are aceasta tema ca preocupare a cetatenilor la acest moment si asa este, este cumva un lucru bun pentru noi ca "drama" este doar una interna si speram ca prin acest referendum sa clarificam directia partidului.

Tehnic, vorbim de o consultare electronica inte 7 si 13 august in care membrii vor putea sa raspunda la doua intrebari. Prima este legata daca USR ar trebui sau nu sa se pozitioneze fata initiativa de modificare a Constitutiei? Si punctez acest lucru, vorbim de initiativa de modificare a Constitutiei, nu de dreptul la referendum. Pe acesta nu il contesta nimeni - s-a incercat acest spin sa se spuna ca USR se opune dreptului la referendum. Este un drept pe care il respectam firesc. A doua intrebare, evident, daca opteaza ca ar trebui sa ne pozitionam, cum ar trebui sa ne pozitionam.

I.R.: Ati spus ca aceasta initiativa este o tema falsa, ca USR ar trebuie sa se pozitioneze impotriva si sa nu i se dea prea multa importanta. Totusi, USR a cheltuit multa energie pentru o tema care era falsa.

D.B.: Strict ca tema, Constitutia s-a modificat pana acum de doua ori - cand a trebuit sa renuntam la umbrela de stat comunist apoi pentru accederea in UE la UE, si acum ar fi a treia modificare pentru o tema absolut ridicola dintr-un punct de vedere, pentru ca actuala forma este de 25 de ani in vigoare si nu a generat nicio problema si al doilea motiv - nu exista nici macar o initiativa ca in Romania sa se legifereze acum casatoria intre persoanele de acelasi sex. Nu despre asta este vorba. Este vorba de a legitima Coalitia pentru Familie care risca sa duca Romania intr-o zona similara cu ceea ce se intampla acum in Polonia sau in Ungaria.

Din acest punct de vedere consideram ca este o tema falsa. Acum, in interiorul partidului insa tema este importanta pentru ca rezultatul referendumului defineste cum ar trebui sa fie USR in societate. Vrem sa existam - in cazul unei nepozitionari eu cred ca am fi un partid de pluton - sau chiar sa contam. Daca ne uitam pe rezultatele unei analize aparute chiar astazi (n.r: vezi aici textul publicat de Barbu Mateescu) vedem ca electoratul nostru este educat, antreprenorial, modernizator, sunt, daca pot spune, pașoptsitii Romaniei de astazi. Noi nu avem dreptul sa abandonam reprezentarea populatiei modernizatoare, active, a Romaniei care nu este reprezentata de nimeni alticineva, tocmai asta este interesant.

I.R: Este clar cum va pozitionati dvs. Dar, dincolo de faptul ca Nicusor Dan a sustinut nepozitionarea si s-a ajuns la un intreg scandal iar el a plecat, au fost parlamentari care au votat initiativa Coalitiei pentru Familie. Daca se va vota cum spuneti dvs sa va pozitionati impotriva, cum va gestiona partidul chestiunea asta? Ce vor face parlamentarii care cred in ceea ce promoveaza Coalitia pentru Familie? Vor trebui sa se supuna acestei decizii?

D.B.: Am ajuns, datorita temei si emotiei demisiei lui Nicusor Dan, si a faptului ca USR este un partid de oameni care nu au mai facut politica - experienta politica este destul de limitata - s-a ajuns la identificarea pana la nivel profund personal cu tema. Ceea ce din punct de vedere politic eu consider ca este o greseala. In realitate, un partid politic este un vehicul social care propune o alternativa societatii. Un partid trebuie sa se pozitioneze si sa transmita un mesaj, o alternativa societatii la guvernare. Asta nu implica faptul ca toti membrii trebuie sa aiba credinta intima a pozitionarii strategice politice a partidului. Este o distinctie importanta. Noi am luat mult acasa aceasta drama si pentru fiecare este o chestiune de viata si de moarte, cand in realitate este o chestiune strict de pragmatism politic. USR este astazi cel mai modern partid al Romaniei si este dator sa poarte acest stindard al modernizarii tarii, dat fiind ca electoratul mdoernizator nu este reprezentat de nimeni si ne-a si votat pe noi.

Membrii de partid care au opinii diferite de o parte sau alta sunt bineveniti in partid, nu se pune problema. Indiferent care dintre curente va castiga, va obtine rezultat pozitiv la acest referendum, nu se pune problema ruperii partidului. Pentru ca libertatea individuala la opinie, inclusiv a parlamentarilor, ramane. Si nu s-a pus problema sa nu ramana. Pozitionarea partidului este de mesaj - unde stam ca partid.

I.R.: Deci, ar putea fi sanctionati parlamentari?

D.B.: Tocmai v-am spus ca nu. Dreptul la opinie este garantat si prin modalitatea de vot - iar dreptul de a avea opinii individuale pe o tema sau alta nu il ingradeste nimeni. In toate partidele exista - si in USR mai mult decat in oricare alt partid si am vazut in ultimele luni - fundamental diferite de opinia partidului care nu implica niciun fel de sanctiuni, tocmai de asta platformele - platforma liberala, platforma crestin-democrata - care se definesc in cadrul partidului - au rolul de a face convenabila, functional mecanismul de "oameni diferiti intr-un singur partid". Modul in care s-a construit partidul face ca in interiorul partidului sa avem oameni din tot spectrul politic. Ca sa nu avem mereu cearata si dezbaterea confuza care a existat in ultima vreme este foarte firesc ca avand doua trei platforme oamenii sa spuna pe care o sustin. Si vom avea zece initiative sa zicem din care opt le vom sustine toti - anticoruptie, infrastructura, sanatate, educatie - temele care ne unesc clar si vor fi poate doua teme unde vom dezbate, vom argumenta si vom vota, iar votul va fi prin votul tuturor, profund democratic. Tocmai de asta referendumul este un exercitiu de democratie pura si cred ca facem istorie din punctul acesta de vedere.

I.R.: Este o perioada in care este nevoie de opozitie, avand in vedere probleme care exista cu programul de guvernare si dezvaluirile care apar in cazul lui Liviu Dragnea. Si din afara pare ca USR se preocupa mai mult de chestiunea asta (a referendumului - n.r.). Cum veti gestiona aceste critici?

D.B.: Este o realitate pe care trebuie sa o acceptam. Cumva este o criza de crestere si eu am convingerea ca nu ne vom rupe, partidul va iesi mai puternic pentru ca depasind aceasta criza, indiferent de rezultat, partidul va continua sa existe si miza este sa fie un partid care conteaza. Dupa acest referendum vom avea Congresul si sper eu ca lucrurile ar trebui sa fie clare. Vom avea un nou presedinte si sper sa nu mai avem evenimente de acest gen si sa continuam de fapt ceea ce am facut in ultima perioada - USR a avut initiative legislative, a continuat sa fie un jucator politic, in ciuda diferendului acestuia aparut.

I.R.: Un alt risc de imagine va fi faptul ca Nicusor Dan - fondatorul partidului - nu se va mai regasi in partid daca rezultatul referendumului va fi cel pe care il sustinteti dvs. Pentru ca el a spus foarte clar ca se va intoarce doar daca se va reveni asupra deciziei Biroului National (de pozitionare impotriva initiativei de modificare a Constitutiei - n.r.).

D.B.: Aceste este decizia individuala a lui Nicusor Dan. Intr-adevar, multi dintre membrii USR au venit in acest partid inspirati de structura creata de Nicusor Dan. Nicusor Dan a spus lucrul acesta si este o presiune, referendumul a devenit de la pozitionare la "cu sau fara Nicusor Dan". Este o realitate, dar dincolo de asta si asta le transmit si membrilor, dincolo de pozitionare sau nepozitionare, dincolo de "cu sau fara Nicusor Dan", este ce fel de partid vrem sa fie USR. Poate sa fie un partid de lideri exclusiv, sau poate sa fie un partid de valori. Eu cred ca trebuie sa fie un partid de valori. Decizia este una personala si nu putem sa speculam prea mult pe marginea ei.

I.R.: Vorbeati de platforme. Sunt platformele acestea - USR crestin-democrat…

D.B.: USR popular de fapt.

I.R.: USR liberal, USR viu a lui Vlad Alexandrescu.

D.B.: USR viu este o initiativa unificatoare a lui Vlad din partea Biroului National care integreaza, o platforma de valori generice fara a se intra in elemente de specificitate si aceea ar trebui sa fie o platforma generica a partidului.

I.R.: Ar fi Nicusor Dan poate cu cativa apropiati care nu se vor mai regasi in partid. Exista riscul ruperii partidului?

D.B.
: Tocmai asta incerc sa spun. Avand optiunea acestor plaftorme, viziunea pe care Nicusor Dan o propune pentru acest partid poate sa isi gaseasca locul in partid, nu se pune problema de excludere, de sanctiuni. In viziunea in care membrii USR vor vota pentru pozitionare, pentru un partid activ modernizator, vizibil si asumat, nu presupune sanctiuni si excluderi. Nu suntem in filmul asta deloc, vreau sa fie foarte clar. De aceea, colegii care au alta viziune pot sa ramana in partid. Si haideti sa ne privim in ochi. In viata unui partid, de la un congres la altul, o grupare sau alta, o tendinta sau alta in functie si de evolutia societatii are sau nu castig de cauza. Ceea ce este important este ca avem in momentul de fata o isterie in partid, ca sfarsitul lumii vine saptamana viitoare joi si pana miercuri trebuie sa rezolvam tot sa salvam si Romania sa pelcam si acasa. Asta este o viziune la care incercam sa lucram. Suntem intr-un partid, este o cale lunga, vorbim de ani de zile, probabil ca peste ani USR va ajunge sa conteze, poate va face parte si dintr-o coalitie care va conduce Romania. Este o experienta pe care trebuie sa o acumulam impreuna.

Daca ne suparam si plecam acasa - aceasta este o necajeala pe care noi am facut-o spectaculoasa in partid, dar peste care trecand partidul continua sa mearga mai departe si sa crestem ca oameni politici.

Ocupandu-ma si de comunicare am placuta experienta sa observ diverse reactii, unele inedite, ale colegilor pe teme pe care credeam ca suntem toti de acord - egalitatea de drepturi intre femei si barbati sau 2% pentru aparare - si vedem ca exista opinii individuale ale cate unui coleg, probabil ca asta tine si de experienta politica pentru a intelege ca nu toate credintele tale trebuie sa devina subiect de comunicare in momentul in care esti intr-un partid politic si nu mai esti intr-un ONG civic. E o perioada fireasca de crestere, eu sunt optimist ca toti colegii se maturizeaza si prin greseli, gafe. De aia intr-un termen de un an doi probabil ca vom fi mai buni pentru ca valoarea umana a resursei din USR este semnificativ deasupra oricarei alternative de pe piata politica romaneasca.

I.R: Mai insist putin. Cum vor colabora efectiv oameni cu viziuni conservatoare cum sunt cei din USR popular precum Clotilde Armand, pentru ca este figura cea mai cunoscuta, cu oameni de stanga...

D.B.: Oameni de stanga SAU cu liberali.

I.R.: Exista in USR …

D.B.: Da, stiu, dar viziunea noastra este una liberala din zona de dreapta...

I.R.: Ma gandesc efectiv la un vot intr-o comisie, unde sa zicem ca USR are doi membri, unul cu o viziune altul cu alta. Spuneti ca exista drept la opinie si la vot, insa stiti ca fiecare mica neconcordanta apare imediat pe Facebook, se creeaza un val de dezamagire, poate o falsa problema, si se ajunge in acelasi loc.

D.B.: Managementul l-am rezolvat cred eu intr-o mare masura chiar in grupul parlamentar. Pe celelalte teme pe partea economica discutam in grup, se ascultau argumentele, se vota, si votul era respectat - mai putin in cazul votului pe referendum unde am zis ca mergem pe constiinta -, la restul colegii au respectat votul. La finalul zilei, platformele exista, discutam, votam, iar votul este pozitia USR pe tema respectiva. Suntem un partid democratic si functionam ca atare, platformele nu trebuie sa se transforme intr-o ceata de haiduci individuale, sa fie foarte clar.

I.R.: Ce se va intampla efectiv cu platformele, vor fi votate la congres?

D.B.
: Platformele sunt deja in spatiul intern al partidului, sunt cunoscute de catre membri, avem un grup intern de discutii. Unii au decis sa adere la o platforma, multi altii au decis sa nu adere la niciuna dintre platforme. Este pur si simplu un mecanism intern prin care membrii pot sa isi gaseasca identitatea ideologica pentru aceia care simt acest lucru. Sunt si membri care nu au aderat la nicio platforma pentru ca unii cred in valorile USR si nu vor sa se asocieze cu o ideologie sau alta si e foarte bine asa. Sunt altii care vor sa fie mai vizibil faptul ca ei sustin crestin-democratia sau abordarea liberala si ca sa evitam certurile care a aparut solutia logica sunt aceste platforme, aderand la o platforma stii ca punctul tau de vedere exista undeva in interiorul partidului. Platformele  sunt varianta practica pentru a continua sa functionam impreuna, sa fim mai departe un partid care sa conteze nu doar sa existe.

I.R.: Deci la Congres nu vor fi luate in discutie in vreun mod formal.

D.B.
: Partidul nu isi propune sa voteze o platforma pentru a o elimina pe cealalta. Toate continue sa coexiste, la congres se va alege un nou presedinte.

I.R.: Cand veti organiza congresul?

D.B.
: Probabil final de septembrie, octombrie.

I.R.: Va fi cate un reprezentant al fiecarei platforme candidat la functia de presedinte?

D.B.
: Asta cred ca este mai mult o decizie individuala a celor care isi doresc sa candideze. Dar evident ca daca fiecare platforma isi va nominaliza un candidat va fi cu atat mai frumos din punct de vedere democratic si electoral in cadrul congresului.

I.R.: Veti mai face referendum si pe alte teme? Ma gandesc aici la unificarea dreptei, ati spus mai devreme ca USR ar putea la un moment dat sa faca parte dintr-o coalitie care sa conduca Romania.

D.B.
: Da, dar asta in perspectiva, in situatia in care spectrul politic de pe partea dreapta va deveni permeabil din punct de vedere a valorilor, stim ca PNL-ul are inca nevoie de o reforma semnificativa. USR va creste si va fi un partid ca va conta, din perspectiva asta am zis.

Vor mai fi referendumuri pe alte teme foarte probabil pentru ca avand mecanismul acesta democratic ca semnaturile a 200 de membri din orice filiala sa declanseze automat un referendum este foarte posibil ca pe anumite teme importante sa fie utilizat acest mecanism care este cel mai transparent.

I.R.: Cum este relatia cu presedintele interimar, el fiind la Cluj?

D.B.
: Folosim oricum mijloacele electronice de comunicare, Skype si videoconferinta, Biroul National ia decizii, suntem perfect functionali in acest moment. USR merge mai departe, presedintele interimar este intr-o pozitie pe care si-a asumat-o, domnul Elek Levente, pentru care ii multumim, si chiar face o treaba foarte buna.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7751 vizualizari

 • -16 (96 voturi)    
  "populatia modernizatoare" (Miercuri, 26 iulie 2017, 18:21)

  cenzuratul [utilizator]

  "Populatia modernizatoare" neaga biologia, obiectivitatea, adevarul, ratiunea, natura umana.

  Ce patetic!
  • -26 (70 voturi)    
   corect (Miercuri, 26 iulie 2017, 21:34)

   fghr [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

   modern insemana sa ti bagi ceva in fund...

   pai daca stramosii nostri erau la fel de modernisti ca barna, gotiu sau altii de teapa lor rasa umana era demult istorie...
   • +17 (41 voturi)    
    Cand nu stii istorie! (Joi, 27 iulie 2017, 9:57)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui fghr

    Vezi obiceiurile sexuale la Romani (stramosii nostri! :-)) sau Greci, ca sa nu mai vorbim de Egipteni sau Babilonieni. E vorba de gradul de toleranta al societatilor respective.
    • -17 (37 voturi)    
     Bolnavi au fost si pe timpul romanilor (Joi, 27 iulie 2017, 10:41)

     jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

     asta demonsreaza ce ai scris tu, nu demonstreaza ceva "modern si benefic".
     • +11 (25 voturi)    
      Modern si benefic (Joi, 27 iulie 2017, 12:21)

      oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      se refera la toleranta. Homosexualii nu sunt bolnavi, aceasta orientare sexuala nu este o boala care sa aiba nevoie sa fie tratata. Sunt oameni normali care sufera din cauza urii voastre.
      • -12 (26 voturi)    
       In canada s a refuzat dreptul copilului (Joi, 27 iulie 2017, 14:12)

       jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

       de a i se declara sexul.
       In plus, era vorba de sexul biologic, un parametru biologic important pentru sistemul medical, pentru ca chiar daca esti bolnavior la cap si te crezi fetita, tot barbat ramai dpdv biologic.
       de toleranta asta se feresc toti mai bade...
       • +13 (21 voturi)    
        Nu s-a refuzat (Joi, 27 iulie 2017, 14:59)

        oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        parintii au optat sa nu treaca sexul in certificat. Copilul se va dezvolta conform naturii sale, daca e programat sa fie baiat va fi baiat, daca e programat sa fie fata va fi fata. Nu se schimba sexul doar printr-o foaie de hartie.
        • -10 (20 voturi)    
         "Parintii au optat" pentru refuzarea dreptului (Joi, 27 iulie 2017, 15:26)

         jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

         Unui copil care nu se putea exprima singur. Si ala care a refuzat era un transgender, adica un barbat care se viseaza femeie, tot asa cum un nebun se viseaza martian.
         O inspectie psihiatrica a acelui parinte (daca chiar era parinte) era mai necesara decat orice pentru binele copilului.
         • +10 (16 voturi)    
          De invarti (Joi, 27 iulie 2017, 16:14)

          oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

          in jurul cozii, oricum optau parintii era fata de un copil care nu se putea exprima.

          In cazul de fata nu s-a produs nici o vatamare a copilului, nu ce e scris pe o foaie de hartie determina sexul copilului sau orintarea sa sexuala. Acestea sunt determinate la nastere si copilul va evolua conform programului sau innascut.

          Crezi ca daca scria
          • +11 (15 voturi)    
           do not feed the troll.. (Joi, 27 iulie 2017, 17:24)

           pehash [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

           singurul lui scop este sa devieze discutia catre subiecte aberante
       • -9 (19 voturi)    
        In medicine (Joi, 27 iulie 2017, 15:04)

        adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        constantele biologice difera , in functie de sex. Canadienii fac o bulibaseala cu consecinte grave aupra sanatatii !
      • -9 (23 voturi)    
       Bravo oana ! (Joi, 27 iulie 2017, 15:02)

       adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

       Ai pus punctul pe "I" ! Nu sunt bolnavi. Deci sunt perversi. Sau sunt normali si noi cei normali suntem perversi ?! Sau noi suntem bolnavi ?!
       • -8 (20 voturi)    
        n-auzi bre (Joi, 27 iulie 2017, 15:45)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

        ca suntem maimute inapoiate.
        lgbtqwertyuiop sunt evoluati si modernisti
        ei sunt viitorul.noi suntem niste relicve ale trecutului care franeaza evoluti omului etc
        • +9 (19 voturi)    
         Rautatea voastra (Joi, 27 iulie 2017, 16:19)

         oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui Point

         va condamna.
       • +10 (18 voturi)    
        Nu sunt bolnavi (Joi, 27 iulie 2017, 16:18)

        oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

        si nici perversi. Perversitatea presupune o inclinatie spre a face rau. Care e raul facut de ei ? Cum te efecteaza pe tine ca si ei vor sa fie fericiti impreuna si recunoscuti oficial ?
        • -12 (16 voturi)    
         perversitatea.. (Joi, 27 iulie 2017, 17:54)

         akillies [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

         ..se refera la manipularea adevarului..sau a unei realitati in felul in care isi doreste perversul.

         In latina(lat. pervérsitas, -átis.) insemna falsitate..pe scurt si fara alte obiectii.
         Adica, daca unui gay ii place sa traiasca intr-o astfel de fatarnicie, nu are decat, nu ma deranjeaza cu nimic; dar cand un grup de oameni vine si imi spune ca de fapt homosexualitatea si stilul de viata al homosexualilor sunt normale si ma forteaza sa accept un fals, doar ca sa se simta acesti perversi "acceptati"... atunci nu mai discutam despre drepturi, ci doar despre obligatii!
         orice froma de satisfacere sexuala alta decat cea naturala si biologica, reprezinta o perversiune(o deviere), si atata timp cat oamenii fac diferenta intre perversiune si natural si o constientizeaza, nu am nimic impotriva; dar atunci cand vin tot felul de maimute si imi spun ca eu sunt inapoiat si ca am ceva cu perversii si ca perversitatea lor e de fapt naturala..atunci le zic "duca-se.." ! Pentru ca acei oameni sunt cu totul dereglati, si nu trebuie modificate legile pe baza unor mofturi (cum s-a intamplat la ultima modificare a constitutiei)!
         Si daca sunteti atat de multi istorici pe forumurile astea, poate realizati odata ca aceasta perversiune si-o permiteau doar bogatanii si soldatii. Oamenii simpli o considerau o aberatie! Si nu a avut niciodata importanta in ce religie traiau - in orice civilizatie, in orice loc si in orice perioada istorica!
         • +1 (3 voturi)    
          Daca perversitatea se refera (Joi, 27 iulie 2017, 19:08)

          cristi.neagu [utilizator] i-a raspuns lui akillies

          la manipularea adevarului, atunci tu esti un pervers pentru ca distorsionezi adevarul. Psihiatria moderna nu catalogheaza homosexualitatea ca perversiune. Dar poate tu esti mai competent decat toti psihiatrii astia care sunt cu totii niste imbecili.

          Mai era una care se credea mai desteapta decat doctorii si ne spunea cum vaccinurile ne omoara copiii.
         • +7 (9 voturi)    
          Perversitate (Joi, 27 iulie 2017, 20:39)

          oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui akillies

          inseamna inclinarea spre rau, placerea patologica de a face rau si de a se bucura de suferinta altuia. Acesti oameni nu fac rau nimanui, nu provoaca suferinta si nu se bucura de suferinta altuia.

          Ei sunt victimele rautatii altora. Insisti cu clisee si prejudecati care nu-si au locul in sec 21.
        • -5 (5 voturi)    
         Oana , (Joi, 27 iulie 2017, 20:03)

         adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

         tu chiar nu ai auzit de expresia "perversiune sexuala " ?
         Ce rau face un om care face sex cu o oaie ?! Inseamna ca nu e perversiune ?
     • +13 (25 voturi)    
      modern si benefic ....... (Joi, 27 iulie 2017, 12:57)

      TRABI [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

      Dar , pentru ca si niste homosexuali sunt coparticipanti la inventiile/aplicatiile in semiconductoare si software pe care le folosesti in mare viteza si cu placere cand ai scris aici , este modern si benefic , sau este o boala ???
      • -11 (15 voturi)    
       Un bolnavior poate fi si destept (Joi, 27 iulie 2017, 15:26)

       jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui TRABI

       Asta nu inseamna ca i sanatos.
       • +10 (18 voturi)    
        Dar nu inseamna nici ca-i bolnav (Joi, 27 iulie 2017, 16:48)

        gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

        Ce dovezi ai tu ca oamenii astia sunt bolnavi, in afara de propriile idei bazate pe texte scrise acum mii de ani ? Intre timp a aparut stiinta care ne spune ca oamenii astia nu sunt bolnavi.
        • -12 (16 voturi)    
         ba da.. (Joi, 27 iulie 2017, 17:57)

         akillies [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

         ..exact asta inseamna!
         Si daca nu vezi astfel lucrurile, ar trebui sa te intrebi de ce.. daca tu faci un lucru nenatural pentruca asa te satisface pe tine sexual, cum se numeste?!?!
         • +3 (5 voturi)    
          Si pe ce te bazezi tu (Joi, 27 iulie 2017, 19:11)

          cristi.neagu [utilizator] i-a raspuns lui akillies

          cand spui ca homosexualitatea e anormala ? Pe Biblie ? Pareri personale ? Poate te pricepi si la vaccinuri sau la motoare de racheta.
         • +4 (6 voturi)    
          Dovedeste-mi (Joi, 27 iulie 2017, 19:29)

          gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui akillies

          ca homosexualitatea este o boala, dar nu cu citate din Biblie ca nu au nici o valoare.
    • -12 (20 voturi)    
     Istorie. (Joi, 27 iulie 2017, 15:00)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui Bogdan_100

     Intradevar , in perioada de decadenta a imperiilor enumerate, homosexualitatea era o
     perversiune raspandita. A urmat caderea acelor imperii. Grecii sunt un caz aparte.
     • +11 (17 voturi)    
      Asta e perla de BAC (Joi, 27 iulie 2017, 16:49)

      gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      Gigele, de ce au cazut marile imperii ? De la homosexuali doamna profesoara :) Si va mai mirati de va considera lumea inapoiati.
      • -12 (16 voturi)    
       Nu ne miram ca sunteti inapoiati (Joi, 27 iulie 2017, 18:00)

       Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

       Ganditi pe dos si cu dosul. Corelatiile sunt bune numai cand va convin.
       • +5 (5 voturi)    
        Cred ca vorbeai cu (Joi, 27 iulie 2017, 19:30)

        gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

        adrian88000, ca el a spus tampeniile alea.
      • -4 (6 voturi)    
       Gaby, (Joi, 27 iulie 2017, 20:06)

       adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui gaby.n

       decadenta acelor imperii a avut mai multe manifestari. Una din ele era homosexualitatea raspandita in clasele conducatoare.
       Deci, O MANIFESTARE, NU O CAUZA !
       Tu poti pricepe aceasta? Daca nu poti, nu am ce sa mai explic la repetenti !Mergi la meditatie !
   • +19 (47 voturi)    
    Unii dintre voi ati ramas la stadiul de maimute (Joi, 27 iulie 2017, 10:02)

    banel [utilizator] i-a raspuns lui fghr

    Altfel nu imi explic de ce aveti o problema legata de ce fac doi indivizi, pe care nu ii cunoasteti, si ale caror actiuni nu va afecteaza.

    Cu alte cuvinte, cu ce te deranjeaza daca doua femei formeaza o familie, fie ea prin parteneriat civil sau casatorie?
    • +18 (24 voturi)    
     Pai (Joi, 27 iulie 2017, 11:38)

     tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui banel

     Nu ai vazut niciun roman sa se enerveze si sa faca spume la gura cand comanzi shaorma si alegi ketchup in loc de maioneza cu usturoi ? El stie cel mai bine ca e normal sa pui maioneza in shaorma, nu ketchup .. doar niste nebuni dezaxati ar alege ketchup !

     Nu il afecteaza ABSOLUT DELOC ca tu pui ketchup in shaorma dar asta nu il impiedica sa sara la bataie pt asta !
    • -12 (24 voturi)    
     tu (Joi, 27 iulie 2017, 12:02)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui banel

     evoluatule la stadiul de energie pura,incurci borcanele.rau
     gandirea asta a voastra se invarte numai in jurul sexului.nu sexul primeaza intr-o societate.
     • +13 (17 voturi)    
      E pe dos (Joi, 27 iulie 2017, 15:01)

      oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui Point

      gandirea voastra e obsedata de orientarea sexuala, nu reusiti sa vedeti dincolo de asta.
      • -13 (13 voturi)    
       Diferenta e ca gandirea noastra sexuala... (Joi, 27 iulie 2017, 18:01)

       Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

       ...nu e anormala si in urma unei astfel de gandiri te-ai nascut tu.
       • +8 (8 voturi)    
        Cred ca te referi la comportamentul (Joi, 27 iulie 2017, 20:41)

        oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

        sexual. Dar eu nu am spus ca relatiile heterosexuale sunt anormale. Tot din relatiile hetero se nasc si homosexualii.
     • +10 (16 voturi)    
      Se vede ca n-ai avut parte de sex la viata ta (Joi, 27 iulie 2017, 15:32)

      banel [utilizator] i-a raspuns lui Point

      .
      • -9 (17 voturi)    
       oau (Joi, 27 iulie 2017, 16:15)

       Point [utilizator] i-a raspuns lui banel

       asa se vede din sferele de energie pura?
       de fapt de ce ma intreb?tu vezi totul,in adevar.recunosc,spasit,ca ai dreptate
    • -10 (20 voturi)    
     Doua femei fac o familie. (Joi, 27 iulie 2017, 15:09)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui banel

     Prin parteneriat civil, nu ma deranjeaza. Prin casatorie , ma deranjeaza. Pentruca se deschid porti pentru alte nebunii. Doar un exemplu: infierea de copii. Se va ajunge in situatii similare cu ale mafiei internationale de organe. La copii rapiti , sau luati legal , cum procefeaza deja in Norvegie Barneverdet. Copii rapiti pentru a fi donati cuplurilor homosexuale.Ieftin si eficient. Nu e nevoie de tehnici medicale sofisticate si costisitoare.
     • +12 (16 voturi)    
      Mergi cam departe (Joi, 27 iulie 2017, 15:31)

      banel [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      Nu se vor rapi copii si, in plus, va fi necesara modificarea legislatiei pentru adoptii. Si daca la noi nici parteneriatul civil n-a trecut de parlament, nu vad cum ar putea trece adoptia de catre cupluri homosexuale.

      Si ca idee, esti primul pro referendum pe care il aud ca e de acord cu parteneriatul civil. Eu unul tot aceasta solutie o prefer.
      • -13 (15 voturi)    
       au mai fost multi ciumpalaci .. (Joi, 27 iulie 2017, 18:27)

       akillies [utilizator] i-a raspuns lui banel

       ..ca tin in istorie; spuneau, "eah, ce daca au suspendat toate legile, e razboi, nu are ce sa se intapmle mai rau de atat!" si apoi au ajuns sa fie gazati..
       Spuenau, "ce daca se desfinteaza toate institutile de stat si se dau niste legi imposibil de aplicat in acest moment!" si in 10 ani erau impuscati pentruca se opuneau colectivizarii!

       Dar, asa sunt oamenii "evoluati".. credca daca citesc doua carti in plus fata de medie, nu mai traiesc in lumea reala ci totul se transforma in lumea lor de ciumpalaci fara probleme!

       Eu zic sa va linistiti, ca nu aveti de unde sa stiti reactia unui popor in fata a ceva ce nu e inteles nici macar de "proletarii" si "activistii" din ong-uri !!!
      • -5 (5 voturi)    
       pentru banel (Joi, 27 iulie 2017, 20:11)

       adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui banel

       Sigur ca sunt pro-referendum. Ma voi duce si voi vota impotriva casatoriei persoanelor de acelasi sex. Dar sunt PENTRU legiferarea parteneriatului civil. Nu ma deranjeaza deloc. Ma bucur ca suntem de acord in acest punct !
     • +9 (17 voturi)    
      Sigur tu vrei sa iei premiul (Joi, 27 iulie 2017, 16:52)

      gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      pentru cele mai idioate opinii. Dupa duma cu marile imperii care au sfarsit din cauza homosexualilor, acum recidivezi cu alta si mai tare. Sa nu permitem adoptiile pentru ca incurajam rapirea copiilor :)

      Dsr voi nu sunteti inapoiati....da sigur....
     • +10 (16 voturi)    
      de ce ar fi rapiti? (Joi, 27 iulie 2017, 17:27)

      pehash [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      stii cate mii de copii sunt abandonati in orfelinatele Romaniei? ce se alege de ei, crescuti dupa gratii, legati de paturi, batuti, abuzati, infometati, fara educatie, fara afectiune?

      o fi mai rau pentru un copil orfan sa aiba doua mame decat sa nu aiba nici una? trebuie sa fii complet idiot sa crezi asta.
      • -6 (6 voturi)    
       pehash (Joi, 27 iulie 2017, 20:18)

       adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui pehash

       Tu vorbesti de orfelinatele comuniste, si inaca 10-15 ani dupa aceea. Daca or mai fi astfel de orfelinate ,nu e mai bine sa fie depistate si eradicate astfel de metode de
       " ingrijire" a orfanilor ,decat sa le folosim ca sperietori in discutiile nostre ?
       Rationamentul tau imi aduce aminte de unul asemanator folositi de banditii din Romania si acolitii lor , care nu vor sa intre in puscarie pentruca sunt conditii groaznice.
       Nimeni nu spune ca sunt asa de multi hoti , incat ar fi nevoie sa se mai construiasca zece puscarii!
    • -13 (15 voturi)    
     din pacate, maimuta a vorbit fara sa gandeasca.. (Joi, 27 iulie 2017, 18:13)

     akillies [utilizator] i-a raspuns lui banel

     Adica, tu chiar nu iti dai seama ca nu gandesti si ca repeti o prostie la infinit!
     Problema e ca se doreste legalizarea casatoriile intre oameni de acelasi sex prin lege!
     Nu in dormitorul lor privat, ci prin lege!
     Cand spui lege, s-a terminat cu ce fac doi oameni in spatiul privat!
     Si mai mult, cand spui lege, spui ca toti cetatenii unui stat trebuie sa faca ce spune acea lege, altfel, platesc contraventional sau penal!
     Dar, cand oamenii nu realizeaza ca lumea e prea mare pentru ei, apar astfel de comentarii pe forumuri!

     Dar daca modifici constitutia in acest sens, atunci se vor modifica automat toate codurile de legi in acest sens, odata ce se constata neconstitutionalitea acelor coduri - de exemplu codul civil in care se spune clar ca cei doi soti din constitutie pot fi doar barbat si femeie, sau ca nu poti adopta copii daca esti familie monoparentala, sau in care se defineste familia etc.)!
     Dar daca in cosntitutie apare scris barbat si femeie in dreptul familiei, atunci orice alt demers e inutil legal..
     • +5 (5 voturi)    
      Si care-i problema ca (Joi, 27 iulie 2017, 19:39)

      gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui akillies

      si homosexualii sa se casatoreasca ? Te opreste pe tine sa te casatoresti si sa ai copii ? Preferi sa repeti ineptiile scrise de ignoranti acum 2000 de ani in loc sa accepti ca societatea s-a schimnbat si nu mai poate izola sau discrimina oameni.
  • +22 (58 voturi)    
   Hmm (Joi, 27 iulie 2017, 0:21)

   TheBorg [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

   As putea jura ca e exact invers. Coalitia pentru Rusia neaga biologia si restul listei.

   Homosexualitatea nu e ceva nou, nu e o inventie a "modernistilor" sau "globalistilor", e o realitate, atat in randul oamenilor cat si al animalelor, de milioane de ani.

   Si dupa cum vedem zilele astea chiar si in randul clerului ortodox de la noi. Pur si simplu anumiti oameni asa se nasc, si doua propozitii in constitutie nu vor schimba asta.

   Realitatea asta conservatorii ar vrea sa o ascunda sub pres, pentru ca ii ofenseaza. Ghinion, realitatea e realitate, nu tine cont de "feeling"-urile voastre.

   Puteti sa va dati cu fundul de pamant si sa faceti referendum dupa referendum, nu se va schimba nimic din punct de vedere biologic, decat daca va apucati de experimente eugenice, si poate nici asa.
   • -21 (49 voturi)    
    Nu te-ai abtinut, asa-i? (Joi, 27 iulie 2017, 4:25)

    newlook [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    "Puteti sa va dati cu fundul de pamant..." (TheBorg...ot Fundeni !)
   • -20 (42 voturi)    
    realitatea (Joi, 27 iulie 2017, 9:28)

    Point [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    e ca majoritatea nu va inghit ifosele de ''modernizatori',cum zice aplecatorul usr,progresisti
    cine te opreste tata,insa nu te impune ca primadona in lumina felinarelor.nu-i nimic important daca preferi un anumit fel de sex

    aaaaanyawy,daca usr-ul avea o anumita felie din votantii de dreapta,acum o sa mai aiba o farama.pacat
    de fapt cine e usr?cate voturi a avut?chiar conteaza in politica?
    • +11 (23 voturi)    
     Pai daca asta crede majoritatea (Joi, 27 iulie 2017, 12:22)

     eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui Point

     atunci nu degeaba intreg vestul dezvoltat vede Romania ca fiind o tara de lumea a treia, buna de absolut nimic. Si au 100% dreptate, considerand lipsa totala de educatie de aici.
    • +12 (24 voturi)    
     Mentalitatile majoritatii (Joi, 27 iulie 2017, 12:28)

     oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui Point

     este rezultatul a secole de educatie religios conservatoare si a 50 de ani de dictatura comunista, ambele condamnand homoisexualitatea. Ce te astepti atunci de la majoritate ? Va fi si ea intoleranta pentru ca asa a fost educata.

     Multi din mediul rural cred inca ca locul femeii e la cratita, ca barbatul e superior, ca bataia copiilor e necesara pentru educarea lor. Asemenea mentalitati le invoci tu ca sa-ti justifici intoleranta ?
     • -13 (21 voturi)    
      mai domnu' oana (Joi, 27 iulie 2017, 14:11)

      Point [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

      reciteste-ma si zi-mi ce e gresit
      ma rog,nu's jung sa te indrum

      revin:personal,imi e greata,scarba fizica.intelegi? ceva in genul a doi limaxi tavalindu-se in noroi
      da,rolul femeii e sfant in familie si nu pe strada arzand sutiene cu pieptul gol
      progresul nu se face prin degenerare ci prin echilibru
      • +12 (16 voturi)    
       Mai.... (Joi, 27 iulie 2017, 15:06)

       oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui Point

       scuza-ma am vrut sa-ti zic domn, dar ar fi o greseala in cazul tau. Ce simti tu e putin important, nici mie nu-mi place branza cu mucegai, dar nu incerc s-o interzic.

       Cele care ardeau sutiene erau femeile tinute sub papuc de "familisti convinsi", care credeau ca rolul femeii se rezuma la facut copii, spalat, si calcat. In vremurile alea pentru unii inca era o drama daca femeia dorea sa aiba un job.
       • -13 (15 voturi)    
        pai (Joi, 27 iulie 2017, 15:59)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

        sincer,nici mie nu-mi pasa ce simti tu cand majoritatea te reneaga si te alunga din sanul ei.pai ce facem aici,lectii de pension?ori suntem barbati(noi) ori nu.
        voi,domnu' oana,va puteti pune fustita in casa.intelegi?in CASA!!!
        pe mine ma ia garda daca umblu in chilote pe strada,faci diferenta?
        si voi nu sunteti rezultatul familistilor convinsi,voi existati ca asa vreti voi
        • +11 (15 voturi)    
         Aici e diferenta (Joi, 27 iulie 2017, 16:13)

         eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui Point

         Acea renegare de care vorbesti tu duce la renegarea Romaniei de catre lumea dezvoltata, care este strict impotriva homofobilor. Si uite cum ramanem in urma din cauza majoritatii neducate.
         • -9 (9 voturi)    
          e foarte bine... (Joi, 27 iulie 2017, 18:35)

          akillies [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

          ..daca cineva nu te accepta asa cum esti, nu are rost sa iti peirzi timpul cu acela!
          La fel si cu statele "dezvoltate"..
          Ca asta era singura si ultima problema a Romaniei, ca nu ne accepta celealte tari "evoluate"!
        • +12 (14 voturi)    
         Pastreaza-ti atunci (Joi, 27 iulie 2017, 17:20)

         oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui Point

         parerile in spatiul tau privat, altii le-ar putea gasi ofensatoare.
      • +11 (15 voturi)    
       >personal (Joi, 27 iulie 2017, 16:01)

       eleVenereCtions [utilizator] i-a raspuns lui Point

       There's your problem. Reprezinti in intregime cea mai mare problema culturala a romanilor: obsesia cu "ce cred eu personal".
       • -11 (15 voturi)    
        dap (Joi, 27 iulie 2017, 16:27)

        Point [utilizator] i-a raspuns lui eleVenereCtions

        ''problema'' nu cred ca e culturala ci mai degraba a modului individualist de gandire.si nu e numai a romanilor,tin sa-ti amintesc.
        jung nu kant,bach nu mozart
        got it?
   • -2 (2 voturi)    
    mestere.. (Joi, 27 iulie 2017, 18:30)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui TheBorg

    ..in randul animaleleor e temporara si cu scopul precis de a atrage mai multe partenere (e prezenta doar la masculi)!
    In randul omaneilor era un moft, un lux al nobilimii si uneori era intalnita si al militarii aflati in expeditii prea indelungate! in rest, nimic!

    Dar sa faci legi pe baza unor aberatii ca minoritati sexuale si altele, inseamna sa iti tai singur craca de sub picioare sperand ca o sa te tina ceva in aer!
  • -15 (39 voturi)    
   A tunat si i-a adunat! (Joi, 27 iulie 2017, 0:22)

   Arigo Sanchi [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

   Am mai citit ieri un articol scris de un anume Benga, lovit de boala cu acelasi nume popular! Parca era mai vibrant!
   Nu faceti prostia sa fiti indecisi sau de partea CpF la referendumul vostru intern pt ca a doua zi ramaneti muritori de foame, fara bani de chirie la sedii! Morala si principile sunt pt barbati , nu pt politicieni!
   • +12 (22 voturi)    
    Aha.. (Joi, 27 iulie 2017, 13:14)

    starlink [utilizator] i-a raspuns lui Arigo Sanchi

    deci morala, principiile si barbatia sunt atunci cand te pozitionezi de partea CPF, orice altceva inseamna contrariul. M-am lamurit. De fapt a te pozitiona impotriva CpF este un gest de barbatie pentru ca te opui unei optiuni majoritare, curajul nu inseamna sa faci gesturi facile pe placul majoritatii.
  • +16 (28 voturi)    
   Nu stiu unde vezi tu patosul (Joi, 27 iulie 2017, 9:58)

   banel [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

   Dar probleme precum cea de fata erau de actualitate in evul mediu.
  • +13 (23 voturi)    
   gindire de caverna (Joi, 27 iulie 2017, 11:15)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

   Daca e asha cum zici tu, cum de toate tarile civilizate, cu oameni educati, cu nivel de trai ridicat, sunt pentru drepturile minoritatilor sexuale si toate tarile cu tendinte totalitare, cu populatie saraca si indobitocita de biserica si de nationalisme ieftine gindesc ca tine?

   oare cind vezi ca toata lumea merge pe autostrada pe contrasens, n-ar fi intelept sa iti pui problema daca nu cumva tu esti ala de pe sensul gresit?
   • -12 (18 voturi)    
    Pentru Bogdan (Joi, 27 iulie 2017, 15:22)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Buna intrebare !In tarile civilizate, pe care le evoci , omul nu are grija zilei de maine sau de azi. Curent electric este non-stop, apa curge la robinet, frigiderul este plin , in casa vara racoare si iarna cald, masina il asteapta in garaj , vacante relaxante in fiecare an , spitale super-dotate in caz de boala. Avand toate acete conditii omul crede ca totul este in puterea lui si nimic in puterea lui Dumnezeu. Si in acest fel l-a dat pe Dumnezeu in spate si a uitat de el.Si astfel au aparut fel de fel de curente de opinie "progresiste" , care promoveaza actiuni de natura ateista.
    • +11 (17 voturi)    
     sigur conditionalitatea nu e inversa? (Joi, 27 iulie 2017, 15:47)

     bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

     Sigur credinta asta in Dumenzeu nu e cumva cauza frigiderului gol? Sigur nu lipsa de educatie, de toleranta, de acceptare a celui de linga tine asa cum e el, sigur nu toate astea duc la saracie?
     • -8 (8 voturi)    
      Sigur (Joi, 27 iulie 2017, 20:20)

      adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

      nu e invers !
  • +10 (24 voturi)    
   Dimpotriva (Joi, 27 iulie 2017, 12:19)

   oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui cenzuratul

   populatia modernizatoare sustine toleranta, acceptarea si integrarea acestor oameni. Voi, homofobii sunteti cei care discriminati si vreti sa-i tineti izolati pe acesti oameni ca acum sute de ani. Voi sunteti cei care pretuiti mai mult prejudecati milenare si dispretuiti societatea moderna care are grija de toti cetatenii sai.
   • -9 (9 voturi)    
    ce tare.. (Joi, 27 iulie 2017, 18:38)

    akillies [utilizator] i-a raspuns lui oana.blue

    ..in aceeasi fraza homofobi si toleranti!

    inainte erau chiaburii rai si inapoiati opusi comunistilor bine-facatori si evoluati!

    Este ca esti un mic comunist?!?
    • +8 (8 voturi)    
     Homofob (Joi, 27 iulie 2017, 20:44)

     oana.blue [utilizator] i-a raspuns lui akillies

     este persoana care se teme de homosexuali, care-i priveste cu suspiciune, care-i acuza de tot felul de lucruri neadevarate. Te incadrezi perfect.
 • -22 (52 voturi)    
  cu ocazia asta (Miercuri, 26 iulie 2017, 18:25)

  MoemBius [utilizator]

  asteapta sa primeasca mai multe voturi fiind un partid care sa nu-i reprezinte pe "rasucitzi"
  sau care e scopul referendumului intern in partid?
  eu unul nu sint pro "rasucitzi" nu sint nici proP$D
  dar incerc sa inteleg ce anume mi ar putea oferi mai bun USR ca pina acuma in afara de scandaluri interene de genu cu Nicu sau fara Nicu si PR de 2 lei asta cu familia modernizatoare nu prea ma vazut.
  exprim numai o opinie si sint curios de raspuns
  nu stiu daca l poate afla autorul articolului dar poate e o intrebare demna de intrebat pt USR.
  • -19 (51 voturi)    
   Deocamdata (Miercuri, 26 iulie 2017, 19:38)

   adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui MoemBius

   in USR se duc dispute . Unii vor sa-i reprezinte pe " rasuciti" zicand ca astfel lupta pentru modernizarea Romanaiei. O prostie !
   Daca castiga acestia la referendumul intern, USR se va transforma in partidul " rasucitilor". Adica va deveni un partid de nisa , care va dispare.
   • -22 (42 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 26 iulie 2017, 23:09)

    [anonim] i-a raspuns lui adrian88000

   • +10 (20 voturi)    
    Nici un partid (Joi, 27 iulie 2017, 13:19)

    starlink [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

    nu sustine drepturile LGBT de frica majoritatii conservatoare. Daca USR ia decizia sa promoveze aceste drepturi va fi un gest curajos si modernizator. Dar e simplist sa crezi ca USR se va defini doar prin asta, va avea abordari si in privinta altor preocupari majore ale societatii in doctrina sa.
    • -12 (16 voturi)    
     pentru starlink (Joi, 27 iulie 2017, 15:35)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui starlink

     Ai dreptate!USR are un program mult mai vast. Dar in ochii electoratului va fi " partidul homosexualilor". Partid de nisa, cu 4-5% voturi in
     alegeri.
     • +11 (17 voturi)    
      Doar in ochii tai (Joi, 27 iulie 2017, 16:22)

      starlink [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      va fi "partidul homosexualilor". Nu e asta expresia folosita de detractorii acestui partid ? Intai ati fost cu partidul sorosist, acum ati schimbat tactica.
      • -9 (9 voturi)    
       nu..va fi expresia folosita de orice om.. (Joi, 27 iulie 2017, 18:42)

       akillies [utilizator] i-a raspuns lui starlink

       ..care va merge la vot!

       Fi iatent, sa nu ratezi momentul rar in istorie in care un partid se autodistruge!

       Si poate inveti ceva pentru viitoarele campanii "progresiste"!
       • +4 (4 voturi)    
        Ca nu-ti face tie pe plac (Joi, 27 iulie 2017, 21:35)

        starlink [utilizator] i-a raspuns lui akillies

        nu inseamna ca se autodistruge.
    • -9 (9 voturi)    
     imi pare rau.. (Joi, 27 iulie 2017, 18:41)

     akillies [utilizator] i-a raspuns lui starlink

     ..dar atitudinea usr arata ca ei se axeaza doar pe o singura si unica tema!
     Si acum au disparut toate celelalte teme benefice Romaniei si de mult mai mare importanta!

     Cu alte cuvinte, daca ND a iesit din usr, nici eu nu mai votez usr..!

     si ghici ce, la fel ca mine, multi altii!
     • +3 (3 voturi)    
      Nicusor Dan (Joi, 27 iulie 2017, 21:37)

      starlink [utilizator] i-a raspuns lui akillies

      a tinut partidul pe loc, nu trebuia sa faca circul pe care l-a facut. Acum partidul va putea sa-si clarifice doctrina. Are votul meu si al multor prieteni.
  • -1 (1 vot)    
   iti cunosti aproapele ? (Joi, 27 iulie 2017, 13:05)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui MoemBius

   Valeuuu ce-ai patit ! Vezi , daca te bagi unde nu trebuie ? - , - , - , ...................................................
 • +21 (29 voturi)    
  liderul (Miercuri, 26 iulie 2017, 19:23)

  Mos Andrei [utilizator]

  Problema este ca USR si-a votat un lider si acum nu-i urmeaza viziunea. Odata cu noua viziune care se voteaza trebuie sa vina si un nou lider. Cred ca e o greseala mare ca viziunile respective nu vin si cu liderii care sa fie sustinuti prin votul respectiv.
  • +16 (26 voturi)    
   gresit (Joi, 27 iulie 2017, 10:06)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui Mos Andrei

   USR si-a votat un presedinte care poate fi lider sau nu. Liderul apare natural, nu prin vot. Nicusor DAN nu are statura de lider si a dovedit-o si confirmat-o si prin acest joc de alba-neagra cu pozitionarea.
   In al doilea rand, USR nu are structura unui partid de buzunar, cel putin nu conform statutului, ca sa spuna DA la directivele presedintelui. Atributiile lui sunt mai mult de reprezentare decat de directie politica. Aceasta revine biroului national.
   Ar fi cazul sa rasara un nou lider in urma povestii asteia pentru ca altfel USR risca sa devina noul PPD(N)D.
   • -10 (14 voturi)    
    Pentru codo (Joi, 27 iulie 2017, 15:39)

    adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui codo

    "Aceasta revine biroului national"-spui tu. Nu e asa ! Acestea revin Comitetului Politic National, un for de conducere mai larg si mai reprezentiv.
  • +1 (5 voturi)    
   da , greseala ... (Joi, 27 iulie 2017, 13:10)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui Mos Andrei

   Asta inseamna intotdeauna ca sunt tradatori in formatiune , mai ales ca nici nu era un subiect important si lansat in Romania cu scopul de a dezbina cetatenii , de a crea iluzia ca unii sunt cei nuni , iar ailalti sunt cei rai .
 • -20 (46 voturi)    
  referendum (Miercuri, 26 iulie 2017, 19:58)

  revo [utilizator]

  I-auzi, nici mai mult, nici mai putin decat un "referendum" ca sa se asigure ca Nicusor Dan a zburat definitiv din partid! Ca asta este obiectivul - sa nu cumva sa se mai puna vreodata problema lui Nicusor Dan, locomotiva partidului. Ori, dupa locomotiva Basescu, mafia transpartinica nu mai risca sa mai apara altul care sa tulbure apele bogate si linistite in care se scalda.
  Va urma frantuzoaica si gata, USR va pieri! Este extraordinar cat de eficient s-a lucrat la daramarea acestei formatiuni, sistemul ticalosit n-a vrut sa riste nimic.
  • +12 (20 voturi)    
   Nicusor Dan locomotiva? (Joi, 27 iulie 2017, 12:41)

   uncle.sam [utilizator] i-a raspuns lui revo

   Hai sa fim seriosi, omul asta are carisma unui melc adormit. A fost bun ca a creat un partid care da sperante romanilor, dar e evident ca a devenit o piedica in dezvoltarea acestui partid. Nu poti sa ameninti cu demisia daca partidul nu face ca tine. Si nici nu poti amana la nesfarsit luarea unei decizii, de frica ca vei supara pe cineva.

   In politica mereu superi pe cineva, e inevitabil. Ce conteaza este curajul asumarii unei pozitii clare. Lumea nu voteaza cu nehotaratii.
 • -20 (48 voturi)    
  fass (Miercuri, 26 iulie 2017, 20:08)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  multa vorbarie pentru nimic. in loc sa-si sustina prietenii de pahar cu alte orientari sexuale in dauna interesului general al partidului ca intreg mai bine ar face ceva pentru toti romanii daca tot s-au apucat de politica. cat despre comparatia dintre pasoptisti si marxistii autisti din usr...te pufneste rasul! destul de trist...pentru niste oameni inteligenti...adio in irelevanta!
  • +12 (18 voturi)    
   Si cine stabileste interesul (Joi, 27 iulie 2017, 13:25)

   starlink [utilizator] i-a raspuns lui jeanvaljeanro

   general al partidului ? Seful de unul singur sau majoritatea membrilor ? Majoritatea a decis, chiar daca nu-i convine lui Nicusor Dan sau tie. Mai bine te-ar pufi rasul la comparatiile comice pe care le faci. Marxisti in USR ? Habar nu ai de ce vorbesti, disputa e intre conservatori si liberali.
 • -1 (25 voturi)    
  .... dl. Barna ...... (Miercuri, 26 iulie 2017, 20:17)

  cbogdan [utilizator]

  Dl. Barna " se face ca ploua " si nu intelege (sau se face ca nu intelege) ca un partid semnificativ trebuie sa aiba (si sa adere) la o ideologie recunoscuta pe plan european (PPE -populari, ALDE - liberali, Social-Democrati, Ecologisti-Verzi, etc). Daca au mai multe platforme interne in USR trebuie sa intelegem ca vor adera la mai multe platforme-partide europene in acelasi tiimp ? Ar fi chiar " Partidul Bizar ".
  • -18 (28 voturi)    
   ERATA (Joi, 27 iulie 2017, 6:54)

   Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

   Nu "bizar" ci "Bazar" ot orient. Problema este ca incercand sa-i apere pe "modernisti" intorc spatele (sic) la 90% din polpulatia votanta (cei care ies la vot).
   Din pacate cetatenii (chiar si cei mai putin intelectuali) saturati si de PSD, PNL.. nu au cu cine sa voteze, spre bucuria (in continuare) a jegului PSDist/PNList
   • +11 (21 voturi)    
    Pai daca modernistii sunt 10% (Joi, 27 iulie 2017, 13:31)

    starlink [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

    suntem pierduti. Inseamna ca aia 90% vor vota cu PSD. In realitate e vorba de curajul de a pasi in randul lumii civilizate, de responsabilitatea asumarii unor gesturi care nu sunt populare, dar care sunt necesare, de decizia de a combate mentaliatti retrograde si intolerante.
    • -10 (20 voturi)    
     "modernistii"... (Joi, 27 iulie 2017, 13:43)

     press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui starlink

     nu sunt 10%....de unde pana unde ati ajuns voi la aceasta concluzie?!...aratati-mi niste statistici din care reiese clar ca 10 % din populatia tarii este de acord cu definirea familiei ca o uniune intre indivizi de acelasi sex....iar sustinerea unei asemenea aberatii nu te face nicidecum modern sau ma rog, "modernist"!...
     • +11 (17 voturi)    
      Eu doar raspundeam (Joi, 27 iulie 2017, 15:51)

      starlink [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

      lui Cetateanu, el a afirmat asta. Realitatea te contrazice, statele moderne sunt cele care accepta drepturi pentru aceasta minoritate si statele nedemocratice sunt cele care refuza.

      Tu crezi ca in statele "moderne" Coreea de Nord, Rusia, Arabia Saudita, homosexualii o duc bine ? Sau in Europa si SUA ?

      Ultimul sondaj arata ca sustinerea pentru casatoriile gay in Romania este scazuta, dar este mai ridicata de 10%, in momentul de fata 26% din populatie sustine casatoriile gay.

      http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/sondaj-romanii-sunt-contra-mariajelor-gay-722824
      • -13 (15 voturi)    
       a fi indiferent... (Joi, 27 iulie 2017, 16:14)

       press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui starlink

       si a fi de acord sunt doua lucruri total diferite...
       • +11 (13 voturi)    
        Au fost intrebati (Joi, 27 iulie 2017, 17:16)

        starlink [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

        daca sunt de acord, nu daca sunt indiferenti.
      • +8 (12 voturi)    
       Suntem intr-o companie selecta (Joi, 27 iulie 2017, 18:25)

       geo.lex [utilizator] i-a raspuns lui starlink

       alaturi de rusi, bulgari, cred ca doar cehii erau ceva mai toleranti fata de casatoriile gay. Estul Europei inapoiat e unanim, nu vrea homosexuali. Culmea e ca se crede avansat si ii numeste pe vestici decadenti. E meteahna veche asta cu complexul inferoritatii care se transforma in cocosism. Dacopatia e un exemplu.
    • -13 (15 voturi)    
     Curajul (Joi, 27 iulie 2017, 15:44)

     adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui starlink

     de a pasi in lumea civilizate.... Si ii va vota lumea civilizata ? De unde vor lua voturi ca sa fie o forta politica in Romania ?!
     • +9 (15 voturi)    
      De la tine sigur nu (Joi, 27 iulie 2017, 16:25)

      starlink [utilizator] i-a raspuns lui adrian88000

      Sunt suficienti oameni deschisi la minte care au votat si vor vota cu USR, in ciuda propagandei murdare care incearca sa lipeasca etichete de acest partid.
      • -4 (6 voturi)    
       pentru starlink (Joi, 27 iulie 2017, 20:24)

       adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui starlink

       Ai sa te miri, dar in toamna am votat USR.
  • +5 (13 voturi)    
   Dan Darna (Joi, 27 iulie 2017, 13:16)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

   Bravo domnule Dan Barna ! Un domn cu bune maniere si diplomat in declaratii .
 • -20 (40 voturi)    
  Revenim la gandirea iliesciana ? (Miercuri, 26 iulie 2017, 21:04)

  krampus [utilizator]

  Un partid-bloc, care sa contina in interior optiuni de stanga, centru, dreapta si care sa se armonizeze prin democratie interna - asta era viziunea lui Ion Iliescu in primavara lui 1990 pentru Frontul Salvarii Nationale. Revine in actualitate, dle. Barna ?
  • +9 (13 voturi)    
   Dan Barna (Joi, 27 iulie 2017, 13:17)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui krampus

   Bravo domnule Dan Barna ! Diplomat in declaratii .
 • -14 (42 voturi)    
  Inconsecventa (Miercuri, 26 iulie 2017, 21:07)

  Setalcott [utilizator]

  Evident ca USR are dreptul sa se pozitioneze cum vrea pe orice chestiune. Problema este incoerenta pozitiei aripii liberale. Domnul Barna spune ca USR este un partid modernizator, in care exista si sustinatori ai initiativei CpF. Ei nu sunt modernizatori? Daca nu sunt, ce cauta in partid? Daca sunt, de ce respinge ideea ca la fel cum nu se intampla in partid, nici in societate, in ansamblu, nu toti modernizatorii trebuie neaparat sa sustina redefinirea casatoriei?
 • -21 (45 voturi)    
  erati curiosi... (Miercuri, 26 iulie 2017, 21:20)

  press_to_reset_the_world [utilizator]

  sa vedeti cu ochii vostrii cum arata un libtard veritabil?...el e!!!...sunt curios cum "l-ar interpreta" un psiholog sau (de ce nu) un psihiatru...cum pot oare niste indivizi cu probleme (enorme) existentiale si mintale sa-si aroge dreptul exclusiv de reprezentanti ai "familiei moderne" romanesti?!...oare orice handicapat (mintal) poate sa faca acest lucru in Romania de azi, cu sanse mari de a ajunge pe firmamentul politicii romanesti?!
  • -24 (48 voturi)    
   PS... (Miercuri, 26 iulie 2017, 22:00)

   press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

   ce inseamna modern sau modernitate pentru individul asta?!...sa fi modern iseamna sa fii gay, ateu si anticrestin?!...si cine spune sau impune ca toata lumea trebuie sa fie "moderna", anyway?!...poate ca alti vor sa fie sau sa ramana mai de"old fashion"...
   • +19 (35 voturi)    
    ati inteles total gresit (Joi, 27 iulie 2017, 9:49)

    lp [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

    modern inseamna tolerant. In loc sa fie toleranta cu minoritatile, inclusiv sexuale, societatea romaneasca e toleranta cu hotii, ba chiar ii admira
    • -13 (19 voturi)    
     cum cum? (Joi, 27 iulie 2017, 10:58)

     Point [utilizator] i-a raspuns lui lp

     confuzia e mare.societatea,chiar si cea romaneasca va tolerteaza si inca destul
     nu confundati toleranta cu acceptarea
     iar sa spui ca societatea romaneasca tolereaza hotii,mi se pare o jignire.a intelectului dvs
    • -14 (18 voturi)    
     pai si hotii... (Joi, 27 iulie 2017, 12:13)

     press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui lp

     statistic vorbind sunt tot o minoritate...ei de ce sa nu merite respectul si toleranta noastra?!...asa zisa societate civila si adeptii ei sunt de fapt cei mai intoleranti si fascisti membrii ai unei societati...ei au decis ca doar anumite segmente (minoritare) ale societatii (gay-ii, ateii si musulmanii), minoritati alese arbitrar pur din interes ideologic si propagandistic, ca fiind minoritatiile care trebuiesc aparate si respectate...restul minoritatilor (etnice altele decat cele care sunt de religie islamica, de exemplu) sau majoritatea, sa dispara si/sau sa fie marginalizate sau eliminate...
     • +12 (18 voturi)    
      Cum sa accepti hotii ? (Joi, 27 iulie 2017, 14:55)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

      Hotii te lasa fara posesiuni, homosexualii ce rau iti fac ? Si unde ai auzit tu ca alte minoritati sunt discriminate si doar musulmanii si gay-ii sunt protejati. Cred ca traiesti intr-un univers paralel.
      • -13 (15 voturi)    
       suedia (Joi, 27 iulie 2017, 16:02)

       Point [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       look it up
       • +13 (15 voturi)    
        Suedia e una (Joi, 27 iulie 2017, 16:27)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui Point

        din cele mai democratice tari de pe planeta. Mai incearca...
      • -10 (10 voturi)    
       si cum sa accepti homosexualii?... (Joi, 27 iulie 2017, 18:24)

       press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       Homosexualii te lasa nesatisfacut, ca si heterosexual zic...daca intelegi unde bat

       a, si inca ceva....cum ramane cu hotii homosexuali?!...pe astia in ce categorie ii bagam?!...ii acceptam sau ii respingem?...vezi tu, teoria critica a marxismului cultural nu a luat in calcul si asemenea "inavertente"...
       • -5 (5 voturi)    
        erata...due to typo (Joi, 27 iulie 2017, 18:38)

        press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

        inadvertenta...
       • +4 (6 voturi)    
        Deci, homosexualii te lasa (Joi, 27 iulie 2017, 21:57)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

        nesatisfacut :) Sunt 2 posibilitati: ori ai gasit unul nepriceput ori esti foarte pretentios. Mai incearca.
      • -4 (6 voturi)    
       adica tu spui ca daca esti .. (Joi, 27 iulie 2017, 20:14)

       akillies [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       ..homosexual nu poti fi hot?!?!? Bah nene, dar ce e in mintea ta??!?!?
    • -14 (18 voturi)    
     pai si hotii... (Joi, 27 iulie 2017, 12:50)

     press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui lp

     statistic vorbind sunt tot o minoritate...ei de ce sa nu merite respectul si toleranta noastra?!...asa zisa societate civila si adeptii ei sunt de fapt cei mai intoleranti si fascisti membrii ai unei societati...ei au decis ca doar anumite segmente (minoritare) ale societatii (gay-ii, ateii si musulmanii), minoritati alese arbitrar pur din interes ideologic si propagandistic, ca fiind minoritatiile care trebuiesc aparate si respectate...restul minoritatilor (etnice altele decat cele care sunt de religie islamica, de exemplu) sau majoritatea, sa dispara si sa fie marginalizate sau eliminate...
    • -16 (16 voturi)    
     pai si hotii... (Joi, 27 iulie 2017, 13:38)

     press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui lp

     statistic vorbind sunt tot o minoritate...ei de ce sa nu merite respectul si toleranta noastra?!...asa zisa societate civila si adeptii ei sunt de fapt cei mai intoleranti si fascisti membrii ai unei societati...ei au decis ca doar anumite segmente (minoritare) ale societatii (gay-ii, ateii si musulmanii), minoritati alese arbitrar din pur interes ideologic si propagandistic propriu, sa fie unilateral decretate ca fiind minoritatiile care trebuiesc aparate si respectate...restul minoritatilor (spre exemplu cele etnice altele decat cele care sunt de religie islamica) sau majoritatea, sa dispara ori sa fie marginalizate daca nu chiar eliminate...
   • +14 (20 voturi)    
    Modern inseamna (Joi, 27 iulie 2017, 11:56)

    speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

    sa ii accepti pe ceilalti diferiti de tine, sa nu zici e negru, tigan, deci e inferior mie, sa nu zici e handicapat, deci pot sa rad de el, e gay, deci e dereglat. E vorba de toleranta si de respectarea celorlalti.
    • -13 (19 voturi)    
     si cum ii accepti tu... (Joi, 27 iulie 2017, 14:08)

     press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

     sau cum ii respecti tu pe ceilalti care nu sunt de accord cu ideeile tale neomarxiste?!...prin injuraturi si amenintari...halal toleranta!!...
     • +12 (18 voturi)    
      Toleranta fata de intoleranta (Joi, 27 iulie 2017, 14:51)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

      este absurda. Tu ai fi tolerant fata de cineva care este intolerant cu femeile ? Lumea moderna ii accepta pe homosexuali, nu ii mai prigoneste, arde pe rug, discrimineaza. Altii au ramas cu mentalitati de Ev Mediu, incearca sa-i izoleze si acum pe acesti oameni. Fata de asta nu trebuie sa fii tolerant.
      • -12 (16 voturi)    
       prietene... (Joi, 27 iulie 2017, 15:58)

       press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       ma repet...tu, folosesti cuvinte si termeni a caror sensuri nu le cunosti....tu vorbesti de mentalitati de ev mediu cu toate ca acele mentalitati in constiinata occidentala nu mai exista de mult timp datorita faptului ca de atunci si pana acum cultura, religia si civilizzatia occidentala s-a reformat de "n" ori...ai putea insa sa te referi la iubitii tai colegi de cult islamic ca la unii cu mentalitati de ev mediu...si asta datorita faptului ca (,) "cultura", "civilizatia" si religia lor a ramas aceeasi de la inceputuri... adica din evul mediu
       • +12 (18 voturi)    
        Esti amuzant (Joi, 27 iulie 2017, 16:36)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

        regimurile islamiste sunt la fel de intolerante fata de homosexuali ca si tine. Semanati mult prin aversiunea afisata fata de LGBT.

        Intoleranta a fost o caracteristica a Evului Mediu care a supravietuit pana in zilele noastre la oameni ca tine.
        • -12 (14 voturi)    
         in primul rand... (Joi, 27 iulie 2017, 16:58)

         press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

         de ce deviezi de la subiect?...cand am zis eu ca islamul este tolerant fata de homosexuali?!...asta denota superficialitate din partea ta vis-a-vis de ceea ce scriu eu pe aici....revenind, de asta am si zis ca indivizii apartinand civilizatiei occidentale nu au mentalitati de ev mediu ci din contra, cei care au asemenea mentalitati sunt doar cei care apartin sau se supun orbeste cultului islamic...
         • +8 (10 voturi)    
          Islamismul (Joi, 27 iulie 2017, 18:08)

          speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

          e impotriva homosexualilor, tu esti impotriva homosexualilor, semanati. Evul Mediu a fost intolerant, tu esti intolerant, semanati. Ai o mentalitate medievala.
          • -8 (8 voturi)    
           deci pe o ureche... (Joi, 27 iulie 2017, 18:40)

           press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

           iti intra iar pe cealalta iti iese...bun, deci am lamurit-o si pe asta...
          • -4 (6 voturi)    
           Of, speedy (Joi, 27 iulie 2017, 20:35)

           adrian88000 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

           te cam grabesti. Islamul ii ucide pe homosexuali. Nimeni de aici nu le doreste moartea. Ori ii ignora ,(deci accepta ) ori le recomnda parteneriat civil. Poti vedea diferenta ?
    • -10 (16 voturi)    
     vezi ca habar nu ai... (Joi, 27 iulie 2017, 15:34)

     press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

     in general despre ce vorbesti?...modern inseamna: nou, recent, care tine de epoca actuala...iar cuvintele pe care le-ai insiruit tu sunt sinonime pentru toleranta...deci, daca nu stapanesti bine sensul cuvintelor, nu te mai baga in seama aiurea...
     • +11 (17 voturi)    
      Modern=tolerant (Joi, 27 iulie 2017, 16:36)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

      medieval=intolerant.
      • -11 (13 voturi)    
       esti de compatimit... (Joi, 27 iulie 2017, 17:02)

       press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       oricum nivelul tau de cunostinte istorice se rezuma la vizionarea catorva filme asa zis istorice care oricum nu reflecta realitatea a ceea ce a fost candva...
       • +10 (10 voturi)    
        Considera ca am (Joi, 27 iulie 2017, 18:10)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

        ingrosat tusele ca sa pricepi si tu. Evul Mediu a facut si catedrale si descoperiri stiintifice, dar nu de aia va numeste lumea medievali, ci din cauza intolerantei voastre si a obtuzitatii.
    • -12 (14 voturi)    
     vezi ca esti ipocrit?!... (Joi, 27 iulie 2017, 16:11)

     press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

     daca ii zici unui negru ca este negru, asta nu inseamna ca il consderi inferior ci doar faptul ca ii poti determina culoarea...daca ii zici unui tigan ca este tigan, este doar purul adevar ci nicidecum faptul ca ar fi inferior... la fel de bine daca ii zici unui alb ca este alb, asta nu inseamna by default ca este superior altora... confuzia asta fals indusa si propagata in media si societate este o fictiune, nu exista, este fabricata, prin urmare exista doar in capetele goale ale semidoctilor imbuibati cu marxism cultural...
     • +12 (14 voturi)    
      he..he (Joi, 27 iulie 2017, 17:34)

      speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

      Pai nu de asta sunteti de blamat, ci pentru ca-i considerati perversi, bolnavi, dezaxati, ii puneti alaturi de pedofili, zoofili...
      • -12 (12 voturi)    
       sunt toti la fel... (Joi, 27 iulie 2017, 17:50)

       press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

       deviati de la normal...am mai zis aici, dar se pare ca nivelul de intelegere al unora este foarte limitat, deci, am mai zis ca asta nu inseamna neaparat ca eu ii blamez cu ceva pe homosexuali pentru faptul ca sunt anormali...este absolut problema lor...in schimb, atunci cand problema lor ii afecteaza pe ceilalti din jurul lor in mod negativ si agresiv, atunci da, am dreptul la libera opinie si exprimare in a sanctiona aceste abuzuri ale unei minoritati infime fata de majoritate...ai idee cum se cheama impunerea unor idei ale unu grup minoritar asupra majoritatii?...fascism...
       • +10 (12 voturi)    
        Tu ii consideri pe homosexuali (Joi, 27 iulie 2017, 18:16)

        speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

        anormali, aici e problema ta. Pornesti de la o idee gresita. Dupa zeci de ani de cercetari medicale s-a descoperit ca nu sunt anormali. Doar diferiti. Asta nu-i califica drept anormali. Tu nu tii cont de asta si preferi sa-i judeci conform unor canoane religioase invechite.

        Si drepturile populatiei de culoare erau sustinute odata de o minoritate. Si asta a fost fascism ? Fascism inseamna impunere cu forta. Peste tot in lume s-a aprobat prin legi, nu cu forta armata.
  • +15 (19 voturi)    
   Daca cineva este tolerant (Joi, 27 iulie 2017, 11:53)

   speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

   devine o tinta pentru fanatici, devine dereglat, handicapat mintal. La fel cum pentru bolsevici oricine critica Partidul devene deviationist. In schimb toti habotnicii CPF au devenit farul calauzitor al lumii, tocmai ei care sunt intoleranti cu altii. Putin e si el aparator al familiei traditionale, asta daca mai aveati indoieli de unde vine "lumina", pai vine de la rasarit ca de obicei.
  • +12 (18 voturi)    
   Daca cineva este tolerant (Joi, 27 iulie 2017, 11:53)

   speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

   devine o tinta pentru fanatici, devine dereglat, handicapat mintal. La fel cum pentru bolsevici oricine critica Partidul devene deviationist. In schimb toti habotnicii CPF au devenit farul calauzitor al lumii, tocmai ei care sunt intoleranti cu altii. Putin e si el aparator al familiei traditionale, asta daca mai aveati indoieli de unde vine "lumina", pai vine de la rasarit ca de obicei.
 • -22 (50 voturi)    
  Ma uit la Domnul Barna (Miercuri, 26 iulie 2017, 21:59)

  fghr [utilizator]

  si zic ca ar vrea sa incerce si el un pic de modernism... poate doar asa un pic sa vada cum e...
  • +1 (3 voturi)    
   faci bascalie ? (Joi, 27 iulie 2017, 13:20)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui fghr

   Nu face ras ! Iti cunosti apropiatii , sau apropiatii apropiatilor tai ? Ia gandeste un pic mai avansat !
  • +15 (19 voturi)    
   Daca tu ai milita pentru drepturile (Joi, 27 iulie 2017, 13:34)

   starlink [utilizator] i-a raspuns lui fghr

   animalelor si cineva ti-ar spune zeflemitor sa mananci din troaca ca sa vezi cum e, cum te-ai simti ? Sugestia ta este absurda din cauza ca se bazeaza pe o conceptie eronata, aceea ca homosexualitatea poate fi aleasa. Nimeni nu alege, asa se naste.
   • 0 (0 voturi)    
    & chiar daca alege, (Joi, 27 iulie 2017, 19:42)

    Stapanu [utilizator] i-a raspuns lui starlink

    unde-i necazul? / daca ambii (toti) sunt adulti juridic, exista consintamant... nu fac zgomot, sau nu o fac in strada... cred ca nu ma priveste, tine de libertatea fiecaruia / imi aduc aminte de un caz in Germania, in care, respectand regulile amintite, unul din parteneri l-a omorat pe celalalt, dupa care i-a mancat penisul prajit sau pe-acolo; faza-i ca victima stia ce-l astepta, si s-a supus la supliciu de buna voie (!)
 • -20 (54 voturi)    
  inca o sugestie pt nea Barna (Miercuri, 26 iulie 2017, 22:10)

  fghr [utilizator]

  necrofilii , zoofilii si de ce nu incestuosii nu sunt reprezentati ... sunt voturi bune de luat si din acel segment
  • -20 (40 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 26 iulie 2017, 23:12)

   [anonim] i-a raspuns lui fghr

   • -23 (31 voturi)    
    :)).. (Miercuri, 26 iulie 2017, 23:39)

    press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui

    Cohn-Bendit : "Salut je viole des enfants"
    Les autres : "AHAHAH c'est super"
   • -20 (46 voturi)    
    pai... (Joi, 27 iulie 2017, 0:03)

    press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui

    azi e cool sa fii gay iar peste cativa ani probabil cand acest lucru nu va mai fi in voga o sa fie cool sa fi pedofil...sa vezi atunci ce o sa ti-o iei daca te legi de molestatorii de copii!...o sa fi linsat mediatic si facut fascist sau crestin "fundamentalist", asa cum unor libtarzi de pe aici le place sa zica cu gura plina...

    si una ca sa ne mai inveselim putin...

    Intr-un interviu televizat cu audienta:

    Cohn-Bendit : "Salut, je viole des enfants"
    Les autres : "AHAHAH, c'est super!"
    • +14 (18 voturi)    
     A fi gay este (Joi, 27 iulie 2017, 12:11)

     speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

     nu este o moda, asa te nasti. A fi pedofil este un comportament deviant sanctionat peste tot in lume. Incerci sa le legi impreuna pentru a lovi in comunitatea LGBT. Mai bine ai face marsuri impotriva BOR ca pe acolo se ascund pedofilii.
     • -14 (18 voturi)    
      esti paralel... (Joi, 27 iulie 2017, 14:00)

      press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

      ca de fiecare data...unde ai citit tu ca gay-ii se nasc gay?!...daca mergi pe acest concept si av and in vedere ca homosexualitatea, in general, este o anomalie a naturii, atunci imi dai dreptate mie si marii majoritati cu privire la faptul ca homosexualitatea este o boala genetica...normal, nu trebuie sa condamni o persoana bolnava (genetic) pentru faptul ca s-a nascut asa, Doamne fereste!... dar asta nici nu inseamna ca trebuie sa prezinti acest lucru ca pe o virtute sau ca pe un exemplu demn de urmat...
      • +13 (17 voturi)    
       Ca de obicei esti neinformat (Joi, 27 iulie 2017, 14:46)

       speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

       Homosexualitatea nu este considerata o boala genetica si nici boala in general. Persoanele acestea sunt considerate normale, doar ca au o alta orientare sexuala. Normalitatea nu este definita exclusiv prin sexualitate.

       Ce rau ti-au facut tie acesti oameni ca sa ii dispretuiesti in felul asta ?
       • -10 (10 voturi)    
        eu nu ii dispretuiesc... (Joi, 27 iulie 2017, 18:11)

        press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

        pe acesti oameni...mi-e doar mila de ei...in schimb ii dispretuiesc pe aceia care incearca sa-mi inunde si agreseze mie si familiei mele spatiul privat in fiecare zi cu viata sexuala a homosexualilor sau a altor perversi sexuali...
     • -14 (18 voturi)    
      asta este o acuzatie.. (Joi, 27 iulie 2017, 14:05)

      press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

      grava si falsa care nu denota altceva decat extremism anticrestin (crestinofobie), hatespeach impotriva crestinilor si a crestinismului...crestinofobie asemanatore islamofascismului pe care il preaslavesti pe aici...

      vorbind de locurile unde se ascund pedofilii…

      Parlamentul European este un exemplu foarte bun de dat…
      • +13 (17 voturi)    
       Eu nu aud de scandaluri (Joi, 27 iulie 2017, 14:47)

       speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

       de pedofilie in Parlamentul European, insa aud de scandaluri cu pedofili in Biserica Catolica, BOR.
       • -11 (11 voturi)    
        scandaluri?!... (Joi, 27 iulie 2017, 18:16)

        press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

        care, alea inexistente, nedovedite si fabricate de catre presa neomarxista anticrestina de la noi?!...ma faci sa zambesc compatimitor...
   • +15 (17 voturi)    
    Homosexualii (Joi, 27 iulie 2017, 12:07)

    speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui

    nu au de-a face cu pedofilii. Lasa-te de diversiunile astea. Mai bine cauta pedofilii prin BOR sau Biserica Catolica, ai mai multe sanse sa-i gasesti acolo.
  • +13 (13 voturi)    
   la fix , in afara tintei ! (Joi, 27 iulie 2017, 13:23)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui fghr

   Te-ai extins , ai amestecat totul si i-ai pus pe toti la punct ! Fa si o petitie online , ca sa lamuresti pe toata lumea de ce esti in stare !
  • +16 (18 voturi)    
   Sugestii aberante (Joi, 27 iulie 2017, 13:36)

   starlink [utilizator] i-a raspuns lui fghr

   necrofilia, zoofilia si incestul sunt comportamente aberante, asa le gasesti in orice compendiu psihiatric, in timp ce homosexualitatea nu este. Mai informeaza-te inainte sa spui prostii.
 • -11 (27 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 iulie 2017, 7:31)

  [anonim]

  • +4 (6 voturi)    
   corect (Joi, 27 iulie 2017, 11:50)

   razeshu [utilizator] i-a raspuns lui

   s-au agatat de o disputa falsa si fara sens si nu ii mai dau drumul. Asistam la o sinucidere in direct a unui partid in care multi si-au pus sperantele. PSD forever scrie pe noi. Astia confunda optiunile personale cu lupta politica. E o capcana in care au cazut ca niste fraieri. O sa ajunga Pandelista presedinta fara macar sa fie nevoita sa isi faca afise electorale :)
 • -20 (36 voturi)    
  vai de capul tau (Joi, 27 iulie 2017, 7:32)

  martel55 [utilizator]

  daca populatia modernizatoare a Romaniei este aia care vrea casatorii gay si promovarea LGBT ca normalitate si a familiei normal e ca anrmalitate, esti dus rau cu pluta....sunt intr-un mediu dominat de persoane pe care tu le consideri ca fiind populatia modernizatoare a Romaniei, si 90% dintre ei nu considera absolut deloc normal ce propuneti voi, v-au votat fata trecuta dar nu o vor mai face pe viitor pentru ca sustineti niste aberatii...una e sa accepti dereglarea sexuala a unora ca pe o problema a lor personala, pe care sa si-o pastreze pentru ei fara sa faca atata caz de ea, alta e sa sustineti ca asta e o virtute care trebuie promovata si sa incercati sa convingeti tineretul ca asta e normalitatea...sper ca data viitoare s anu mai prindeti parlamentul cu astfel de idei progresist-soroiste, pentru ca modernizarea Romaniei (in sensul de buna guvernare, buna administrare, reducerea birocratiei, un sistem de sanatate mai eficient si mai echitabil, un sistem de ivatamant orientat nu spre varfuri ci spre elevii de nivel mediu) nu are nci o legatura cu sustinerea si promovarea anrmalitatii LGBT si a pretentiilor acestora de a fi considerati normali ei si nu majoritatea cealalata care formeaza casatorii din sot si sotie
  • +20 (28 voturi)    
   tu ce film ai vazut? (Joi, 27 iulie 2017, 10:12)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   "90% dintre ei nu considera absolut deloc normal ce propuneti voi" Ce propune, dle, USR, ce a spus Barna, cu ghilimele, ce e considerat absolut deloc normal de 90% dintre voi?
   "asta e o virtute care trebuie promovata si sa incercati sa convingeti tineretul ca asta e normalitatea" Cine ce promoveaza? unde vorbeste omul asta de promovarea homosexualitatii?
   Logica sau buna credinta iti sunt complet straine.
  • +3 (3 voturi)    
   atentie ! (Joi, 27 iulie 2017, 13:25)

   TRABI [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   Vezi ca intri tare pe minus !!
  • +9 (9 voturi)    
   Hop si postacul pesedist (Joi, 27 iulie 2017, 18:33)

   geo.lex [utilizator] i-a raspuns lui martel55

   cu Soros in gura. Deci Soros asta e al dracu tare, nu numai ca plateste cainii sa iasa la demostratii, acum vrea sa ne faca gay pe toti.

   Ramai la pomenile pesediste, nu vota USR, ca astia o sa inventeze cainii gay care ies la demostratii.
 • -19 (27 voturi)    
  Referendumul intern al usr (Joi, 27 iulie 2017, 7:32)

  Stapanu [utilizator]

  privind pozitionarea fata de initiativa CpF e mai mult decat ridicol, e grotesc.
  • -22 (24 voturi)    
   poate ca arata ca cineva de sus face legea in USR (Joi, 27 iulie 2017, 10:50)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui Stapanu

   Poate ca arata ca USR ul a fost creat cu un scop. Transmite ceva, oricat de ridicol ar fi.
 • -18 (32 voturi)    
  Discutiii despre sexul ingerilor... (Joi, 27 iulie 2017, 8:29)

  M188 [utilizator]

  ... se purtau si in Bizantul asediat de turci. Era, probabil, cel mai important subiect al zilei. Daca un partid care-si doreste sa joace un rol in tara asta se zbate pentru o asemenea problema "importanta" in zilele de astazi... sa ramana cu "rasucitii" lui.
 • +4 (14 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 27 iulie 2017, 9:18)

  [anonim]

 • +21 (31 voturi)    
  PSD si CpF si-au atins scopul (Joi, 27 iulie 2017, 10:00)

  lp [utilizator]

  sunt pe cale sa distruga si partidul nou care reprezenta speranta. Ca de obicei, PSD arunca teme tampite, iar daca iese scandal, se "delimiteaza" sau "nu reprezinta viziunea partidului", etc. Dar oamenii de buna credinta le iau in serios si discuta si argumenteaza si isi atrag, evident, si injurii. Unde sunt PSD-istii in toata mizeria asta ? Fericiti ca fraierii se bat intre ei si se macina, lasandu-i pe ei sa se ocupe de lucrurile importante - jaful la drumul mare. P.S. - evident ca USR trebuie sa se pozitioneze impotriva CpF, dar fara atata zbatere, sa declare deschis ca sunt pentru toleranta. Din pacate, Nicusor Dan nu a inteles ca un partid nu reprezinta un SRL, a procedat exact invers fata de ideile promovate de USR, in stilul "sefului" de la celelalte partide
  • -18 (26 voturi)    
   Partidul nou are un sef vechi in umbra (Joi, 27 iulie 2017, 10:52)

   jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui lp

   Altfel nu pot sa mi explic cum se autodistruge in felul asta, sustinand mortis o directie care elimina proprii membri, ce sa mai zic de votanti.
  • +14 (20 voturi)    
   Nu exista atata scandal (Joi, 27 iulie 2017, 12:47)

   uncle.sam [utilizator] i-a raspuns lui lp

   daca Nicusor Dan nu tinea mortis sa se puna de-a curmezisul vointei majoritare, sa ameninte cu demisii, ce sa mai, comportament scolaresc. Trebuia sa accepte deciziile luate si sa mearga mai departe. PSD-ul fura si USR se cearta. Acest partid trebuie sa-si clarifice urgent doctrina, pozitiiile fata de cele mai arzatoare probleme si sa inceapa sa creasca, ca iar ajungem la vot fara vreo alternativa viabila.
   • -11 (19 voturi)    
    Nicusor Dan are o opinie, un principiu (Joi, 27 iulie 2017, 14:14)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui uncle.sam

    Si a ramas vertical. doreati sa declare ceva impotriva propriilor lui convingeri? Canda creat USR-ul, a facut-o cu un scop diferit de ce sustin cei de acum. Il felicit pentru verticalitate!
    • +11 (17 voturi)    
     Cand pui (Joi, 27 iulie 2017, 15:26)

     uncle.sam [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

     principiile tale mai presus de principiile altora, ai o problema. Orice partid are niste reguli, se voteaza si membrii accepta decizia. El fiind o singura persoana a incercat sa impuna vointa sa majoritatii membrilor amenintand cu demisia. Comportament scolaresc.
     • -11 (13 voturi)    
      Daca principiile tale de baza sunt calcate (Joi, 27 iulie 2017, 16:14)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui uncle.sam

      ...de ideologia partidului, la ce bun sa mai faci parte din partidul ala?
      De fapt, asa este la noi, la rumani, partidele sunt pentru parale, n au ideologie.
      • +11 (13 voturi)    
       Pai atunci (Joi, 27 iulie 2017, 17:22)

       uncle.sam [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

       demisionezi, daca crezi ca partidul nu te mai reprezinta, nu incepi sa ameninti cu demisia.
 • -17 (27 voturi)    
  Reprezentarea populatiei nemodernizatoare (Joi, 27 iulie 2017, 10:01)

  galeo [utilizator]

  Dar cu reprezentarea populatiei nemodernizatoare ce faceti ?
  Aia care v-au votat doar pentru ca sunteti noi pe scena politica si sustineti DNA ...
  • +9 (9 voturi)    
   Aia care sustin DNA (Joi, 27 iulie 2017, 18:36)

   geo.lex [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   vor vota in contnuare cu USR, aia care cred ca daca se accepta casatoriile gay nimeni nu va mai face copii, vor vota in continuare cu PSD.
 • -20 (34 voturi)    
  eh (Joi, 27 iulie 2017, 10:10)

  Ana Armanca [utilizator]

  Ce-ați mai păcălit voi votanții, dle Barna! Să vă voteze lgbt..
  • +13 (17 voturi)    
   Pai votantii stiau dinainte (Joi, 27 iulie 2017, 14:17)

   maxumus [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

   de optiunile USR. Nu arunca cu noroi propaganda de la RTV cu partidul lui Soros si partidul homosexualilor ? Tu n-ai fost niciodata votant USR, nu te mai da inselata ca nu e cazul.
   • -9 (9 voturi)    
    Asta a fost dupa vot (Joi, 27 iulie 2017, 18:34)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

    ...
 • -19 (29 voturi)    
  problema lor e ca sunt un alt partid de stanga (Joi, 27 iulie 2017, 10:10)

  pb80tm [utilizator]

  orice persoana de dreapta observa usor ca acest partid nu are nimic de a face cu ideologia de dreapta. pt ei dezvoltarea si modernizarea societatii vine din propaganda. rastoarna piramida lu maslow ca sa para ca un anume obiceii sexual e in randul necesitailor de baza. vorba lu unu ei nu se pot kka de foame si ... .
  necesarul societatii e sa avem un salar minim pe economie mult peste media eu. daca privim la niste indicatori economici. cand o sa avem burta plina si no sa mai traim sub spectrul urmatorului salar o sa abordam si teme mai rezolute ca drepturile lgbt. in plin scandal pomohaci/husi ei se gindesc la referendum? denota nu infantilism politic ci lipsa de iq. acum cand familia traditionala isi simte amenintat confortul spiritual de curvasariile din biserica vii sa dai si tu cu misto-ul in ei? ce crezi ca obtii scormonint cu batul intr-un cuib de viespii? ma uit la emisiunea botched pe E! acolo reprezentantii tuturor libertinilor din lume isi fac operatii. costul operatiilor bate la 15 20 mii dolari. si nu isi fac 1-2 operatii ci zeci. nu sesizeaza nimeni ca incercam sa stabilizam drepturile unor minoritati momiti de pomohaci cu o punga de pufuleti VS drepturile unor minoritati din alte tari ce traiesc pese media tarilor lor? nu crede usr ca mai intai trebuie sa ne sincronizam mai intai la drepturi cu transporturi, industrie, educatie, asistenta medicala decat cu mofturi sexuale? nicusor dan a incercat sa traga partidu pe linia modernizarii economice acum daca cheguevara de usr considera ca de la inaltimea posturilor lor de office vor destepta taranii din saracie si ai vor lgbtiza ca prioritate nr1 e treaba lor. senzatia e ca usr e un parid infantil care pune botul la aceleasi tipuri de povocari ca faimoasa alianta pt familie. si atunci eu ca investitor in economia care chiar produce + valoare de ce sa investesc orice fel de capital in astfel de aventuri hipsteriste? se confunda grav drepturile omului ce sunt simbiotic legate de necesitatile sale primare.
  • -9 (9 voturi)    
   Majoritatea nu face diferenta (Joi, 27 iulie 2017, 18:33)

   Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui pb80tm

   Intre niste lozinci folosite ca nutret pentru prosti. si realitate.
 • +21 (37 voturi)    
  mda (Joi, 27 iulie 2017, 10:21)

  sorvas [utilizator]

  gay, lesbi, whatever, sunt tot romani, sunt ai nostri. ura asta indreptata catre oamenii care sunt "diferiti" nu face bine nimanui. si nu ma refer aici doar la cei cu orientari sexuale diferite. in general, in romani, ceea ce este diferit de gloata e privit nasol.

  aici este de fapt problema. trebuie sa nu mai arata cu degetul, sa acceptam pe toata lumea.

  eu dupa ce vad atat ura pe forumuri catre oameni pe care nu ii cunosteti si ii judecati dupa orientarea sexuala...pai asta spune multe despre voi. presupun ca judecati oamenii in general, dati ura gratuit. pai mai oameni buni, ura dati, ura primiti.

  rautatea asta din oameni e generalizata in romania. d-aia vreu sa plec. in tara asta daca vorbeti frumos, daca arati respect, omul mic interpreteaza asta ca pe slabiciune si te trateaza de sus. vezi asta de la functionari pana la vazatorul de la magazinul din colt.

  nu sunt gay, nu am prieteni gay (cred). dar observ inchiderea asta si ura din neamul romanesc. nu stiu de ce zici strainii ca romanii sunt oameni buni, probabil vorbesc despre cei din mediul rural. sper sa pot parasi curand barca.
  • -13 (17 voturi)    
   Ce legatura are cu USR ? (Joi, 27 iulie 2017, 11:34)

   galeo [utilizator] i-a raspuns lui sorvas

   Ce legatura are ce scrii tu cu o agenda corecta a USR ?
   Oamenii au votat USR sa se ia la tranta cu PSD pe probleme economice si de coruptie, nu sa vedem lupte interne pe subiecte ce nu intereseaza mai pe nimeni.
   Tara arde si baba se piaptana
   • +10 (18 voturi)    
    USR se ocupa de furturile PSD (Joi, 27 iulie 2017, 14:14)

    maxumus [utilizator] i-a raspuns lui galeo

    daca nu era N. Dan cu dorinta lui absurda de baga pumnul in gura partidului. Trebuia sa se dea la o parte si sa lase partidul sa se ia la tranta cu PSD. A trecut la amenintari cu demisii, cu melodrame de prost gust. Si nu a avut curajul sa ia o decizie.
  • -14 (20 voturi)    
   ai perceput gresit... (Joi, 27 iulie 2017, 12:00)

   press_to_reset_the_world [utilizator] i-a raspuns lui sorvas

   ideea...ura romanilor nu este indreptata catre gay lesby whatever...nu a fost si nu va fi atata timp cat acestia sau altii care stau in spatele lor (sic!) nu vor sa impuna dictatura lor asupra celorlalti care formeaza majoritatea covarsitoare a acestei natii...
   • +12 (16 voturi)    
    Eu nu inteleg (Joi, 27 iulie 2017, 15:29)

    uncle.sam [utilizator] i-a raspuns lui press_to_reset_the_world

    Cine sunt cei care stau in spatele lor ? Despre ce dictatura e vorba ? In SUA, Franta, Germania s-au acceptat deja asemenea lucruri si tarile astea nu sunt dictaturi. Mai degraba sunt interzise in tarile unde sunt dictaturi, Rusia, Turcia.
    • -13 (15 voturi)    
     Nu vrei sa intelegi (Joi, 27 iulie 2017, 18:26)

     Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui uncle.sam

     Cand esti obligat sa participi la "casatorii" gay, ca furnizor de servicii, nu e dictatura?

     Cand esti obligat sa inchiriezi spatii (restaurante, biserici etc) pentru "casatorii gay", nu e dictatura?

     Cand "normalitatea" homosexualitatii si a transsexualitatii sunt impuse ca primele adevaruri absolute din stiinta, care nu pot fi contestate, iar copii sunt indoctrinati in felul asta in gradinite si scoli, nu e dictatura?

     Cand esti obligat sa admiti ca o casatorie homosexuiala e normala si e exact acelasi lucru cu casatoria ta, nu e dictatura?

     Degeaba oficial tarile nu sunt dictaturi (ca ar suna urat), daca in realitate esti obligat sa-ti calci pe constiinta, sa renunti la drepturile tale fundamentale pentru mofturile unor minoritati cu probleme mintale a caror casatorie nu aduce absolut nici o contributie pozitiva pentru societate.
     • +6 (6 voturi)    
      Cred ca avem definitii diferite (Joi, 27 iulie 2017, 21:13)

      uncle.sam [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

      a ceea ce inseamna dictatura. Eu cred ca dictatura este un regim politic bazat pe forta si teroare, in care puterea politica este concentrata in mana unui singur om.

      Nimic din ce spui tu nu se incadreaza la dictatura. Casatoriile intre persoane de acelasi sex sunt inventia tarilor cu o democratie avansata, nu sunt specifice dictaturilor, din contra in dictaturi homosexualii au fost deseori ucisi.

      Aceste casatorii sunt rezultatul dezbaterilor publice, a votului democratic, a legilor, nu a unei decizii arbitrare impuse cu forta.

      Normal ca odata adoptate legile trebuie respectate.
  • -15 (19 voturi)    
   ce nu înțelegi?! (Joi, 27 iulie 2017, 12:08)

   Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui sorvas

   Nu îi urăște nimneni pe lgbt și de când homosexualitatea a fost dezincriminată post locui împreună. Dar uită-te că state care legalizează căsătoria lgbt obligă apoi biserica să îi căsătorească: Știi ce înseamnă asta? Transformi o biserică în templu de încheiat căsătorii, pentru că Biblia consideră păcat practicile lgbt. Sodoma și Gomora au fost rase de pe fața pământului din cauza asta.
   • +14 (18 voturi)    
    Nimeni n-a obligat (Joi, 27 iulie 2017, 14:10)

    maxumus [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

    vreo biserica sa oficieze casatorii gay. E vorba de casatorii civile. Unele biserici au acceptat ele insele sa oficieze astfel de casatorii fara sa le oblige nimeni.
 • -13 (39 voturi)    
  "populatia modernizatoare", rad cu lacrimi:)) (Joi, 27 iulie 2017, 10:39)

  jackalphonse [utilizator]

  Pana la urma ne am lamurit si cu USR-ul asta. Din pacate, niste corupti ca pesedistii aveau dreptate in privinta partidului astuia si asta este trist de tot.
  USR a dat apa la moara unor idioti ca pesedistii si cu apa asta au invartit rotitele propagandei la Latrina 3.
  Incep sa se intrevada motivele reale ale demisiei lui Nicusor Dan, pe care incep sa l respect pentru verticalitate: partidul i-a fost furat de "populatiei modernizatoare".
  Ce aroganta, ce fite si figuri! Adica cine nu este cu ei, este prost, nu ca ar avea si altii dreptul la o opinie.
  • -13 (13 voturi)    
   Inca nu sunt convins ca e verticalitate.. (Joi, 27 iulie 2017, 18:20)

   Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

   ...sau pur si simplu isi da seama ca daca se pozitioneaza pe problema asta e imposibil sa treaca de un anumit prag electoral.
 • -12 (24 voturi)    
  da, ce rtard (Joi, 27 iulie 2017, 10:59)

  Adran [utilizator]

  in mintea lui modernii , culti , cu studii superioare = activisti homo. Vai de capul lor daca asta vorbeste in numele partidului. Ma felicit ca nu am votat USR (cu inimia grea) tocmai pentru ca am mirosit foarte clar cum progresistii (care n-au cuvant si onoare) asteapta sa-l decapiteze si sa-si asume castigul ca si cum i-au votat numai pe ei. Nicusor a promis si n-a putut sa se tina de promisiune. Jalnic.
  • +6 (8 voturi)    
   Denaturezi (Joi, 27 iulie 2017, 18:42)

   geo.lex [utilizator] i-a raspuns lui Adran

   Barna n-a sustinut ca un om cult este un activist homo. A zis doar ca statutul de om cult, modern in ziua de azi este incompatibil cu mentalitatile invechite. Nu poti sa te consideri un om modern si cultivat perpetuand acelesi prejudecati vechi de mii de ani.
   • -3 (5 voturi)    
    pa exact asta a zis (Joi, 27 iulie 2017, 21:33)

    Adran [utilizator] i-a raspuns lui geo.lex

    ca cei culti, destepti sunt moderni si deci deschisi homosexualitatii. iar restul sunt retrograzi si prosti. Asta a spus un purtator de cuvant de partid. Chiar daca gandesti asta iti trebuie o prostie imensa ca sa o spui cu voce tare in Romania ca purtator de cuvant. Arata ca stie meserie 0 si o sa se vada la urmatoarele alegeri. Am cel putin 3-4 prieteni (cu studii superioare, culti, moderni, ITisti ) care regreta amarnic ca i-au votat.
 • -12 (24 voturi)    
  usr (Joi, 27 iulie 2017, 11:09)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  ...o organizatie mediocra... care a fost data jos de pe picioare de succesul neasteptat in alegeri...

  Pacat de 2-3 oameni valabili...
 • -11 (21 voturi)    
  chiar ? (Joi, 27 iulie 2017, 12:10)

  codrean [utilizator]

  crezi ca tot ce e modern e si bun ?
  Mai citeste-l si pe Patapievici !
 • -12 (22 voturi)    
  cand esti mort nu stii ca esti mort (Joi, 27 iulie 2017, 12:17)

  pb80tm [utilizator]

  e greu doar pt ceilalti ... la fel si cand esti de stanga. chiar daca te cheama usr.
  • +11 (19 voturi)    
   USR e de stanga ? (Joi, 27 iulie 2017, 14:35)

   speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui pb80tm

   de unde veniti, mai nene !
   • -11 (17 voturi)    
    Dar ce propuneri de dreapta ai vazut la usr? (Joi, 27 iulie 2017, 15:27)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

    asa, de curiozitate
    • +11 (17 voturi)    
     Pai (Joi, 27 iulie 2017, 16:01)

     speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

     USR sustine antreprenoriatul, formarea de clustere industriale, dezvoltarea tehnologiilor inalte, industria IT, Big Data etc. Pune mai putin accent pe pensii, ajutoare sociale. Dar tu ce masuri de stanga vezi ?
     • -11 (17 voturi)    
      Uita te la PSD. Si ei sustin acelasi lucru (Joi, 27 iulie 2017, 16:17)

      jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

      BigData? BigData nu te face de dreapta.

      Eu nu vad la USR decat actiuni copilaresti de certuri, ceva proteste puierile in care adversarii sunt sicanati pe holuri si o exprimare MASIVA in favoarea comunitatii "inversilor", adevarata ideologie exprimata direct si clar.
      • +11 (17 voturi)    
       Big Data (Joi, 27 iulie 2017, 16:41)

       speedy1 [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

       tine de o viziune bazata pe dezvoltare, pe tehnologii moderne, nu are de-a face cu pomeni sociale.

       Nu mi-ai zis unde vezi tu masurile de stanga. A sustine drepturile LGBT nu tine de vreo ideologie, ci este o necesitate a unui stat modern si democratic.
       • -13 (13 voturi)    
        Bine ca ai stabilit tu pentru toti (Joi, 27 iulie 2017, 18:18)

        Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

        ..care sunt necesitatile unui stat modern si democratic. Totul se poate argumenta cu lozinci.
       • -5 (5 voturi)    
        imi pare rau.. (Joi, 27 iulie 2017, 20:37)

        akillies [utilizator] i-a raspuns lui speedy1

        ..dar a sustine lgbtnu este nicio necesitate.
        siguranta unui stat e o neceistate (economica, de integritate a granitelor, militara , culturala etc.).
        Sanatatea populatiei dintr-un stat este o necesitate!
        Educatia populatiei unui stat este o necesitate!
        infrastructura unui stat este o necesitate!

        sunt atea si multe alte necesitati intr-un stat.. nu aberatia lgbt!!!
  • +13 (17 voturi)    
   Eu prefer un partid (Joi, 27 iulie 2017, 15:34)

   uncle.sam [utilizator] i-a raspuns lui pb80tm

   in care sunt dispute aprinse, polemici, infruntari de idei, decat linistea si disciplina de fier cu care fura PSD. Un partid democratic este unul viu cu o bogatie de viziuni, unul nedemocratic se ghideaza dupa vointa sefului.
   • -12 (12 voturi)    
    Nu crezi ca esti putin alienat de realitate? (Joi, 27 iulie 2017, 18:16)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui uncle.sam

    Unde traiesti de ti-au scapat scandalurile din PSD, caderea guvernului etc etc etc?
    • +7 (7 voturi)    
     PSD este un partid dictatorial (Joi, 27 iulie 2017, 21:15)

     uncle.sam [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

     in care decizia o ia seful si cine comenteaza este executat. Nu vreau ca USR sa ajunga asa.
 • -13 (23 voturi)    
  Barna e un cretin (Joi, 27 iulie 2017, 12:36)

  galeo [utilizator]

  Barna e un cretin ce isi da mari aere de superioritate.
  • +12 (18 voturi)    
   Si tu esti (Joi, 27 iulie 2017, 14:28)

   maxumus [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   un mare destept cu replica asta, nu-i asa ?
 • -14 (20 voturi)    
  Dle Barna, dlor USL (Joi, 27 iulie 2017, 12:36)

  Ana Armanca [utilizator]

  CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, ARTICOLUL 48

  (2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
  Deci o căsătorie legală dă dreptul la căsătoria religioasă. Aceasta este miza bătăliei.
  Dragii mei, să luăm ortodoxia. Sau oricare altă religie. Ea este religie ortodoxă pentru că de două mii de ani nu a făcut schimbări. Schimbarea înseamnă transformarea religiei ortodoxe într-o altă religie. Deci le luați ortodocșilor ortodoxia.
  În biserica ortodoxă nu s-au încheiat căsătorii bărbat-bărbat sau femeie-femei. Deci le transformați ortodocșilor biserica în templu de încheiat căsătorii.
  Preotul ortodox știe că face un păcat în fața lui Dumnezeu dacă încheie o astfel de căsătorie. Deci îl obligați să facă păcat.
  Biblia ortodoxă vorbește despre orașele Sodoma și Gomora pedepsite pentru comportamentul sexual al locuitorilor. Termenul de sodomie de aici vine. DEX: SODOMÍE s. f. relații sexuale anormale (între parteneri de același sex, între oameni și animale). (< fr. sodomie, gr. sodomia) .
  Ce au de ales ortodocșii? Să tacă, deci să nu-și mai mărturisească Biblia, să își scoată acest capitol din Biblie sau să spună că Dumnezeu a greșit.
  • +12 (22 voturi)    
   Vorbesti pe langa subiect (Joi, 27 iulie 2017, 14:08)

   maxumus [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

   Nu se doreste casatorie religioasa, ci casatorie civila. E dreptul BOR sa nu accepte casatoriile intre persoane de acelasi sex si nimeni n-o so oblige altfel.
   • -14 (16 voturi)    
    pariu? (Joi, 27 iulie 2017, 15:19)

    Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

    Cum garantați asta când în statele celelalte cer și căsătorie religioasă?
    De ce nu este suficient un contract civil?
    • +12 (16 voturi)    
     Disputa este pe drepturile (Joi, 27 iulie 2017, 15:40)

     maxumus [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

     conferite de lege, de stat, prin casatoria civila. Nu e in discutie casatoria religioasa, toate statele recunoscand dreptul cultelor religioase sa-si organizeze activitatea dupa cum crede de cuviinta. E vorba de libertatea religioasa si nimeni nu poate sa oblige vreun cult sa faca ceva impotriva doctrinei sale.
     • -13 (13 voturi)    
      Vorbesti aiurea ca de obicei (Joi, 27 iulie 2017, 18:15)

      Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

      Crestinii sunt obligati sa participe la casatorii homosexuale ca furnizori de diverse servicii.

      Scoli si universitati sunt obligate sa se alinieze noii doctrine lgbt.

      Biserici sunt obligate sa ofere localurile sale pentru nunti gay. Cand refuza, sunt amendate cu mii de dolari.

      Si intrebi tamp: "cu ce va afecteaza"?
      • +5 (5 voturi)    
       Crestinii sunt obligati (Joi, 27 iulie 2017, 20:07)

       maxumus [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

       sa plateasca si taxe si impozite. Asta nu e dictatura ? Nici un cult nu e obligat sa oficieze casatorii religioase.

       Nu inteleg despre ce doctrina LGBT vorbesti si despre ce aliniere a universitatilor.

       Bisericile sunt carciumi ? Ce localuri au bisericile ?
     • -5 (5 voturi)    
      nu e adevarat... (Joi, 27 iulie 2017, 20:33)

      akillies [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

      ..in toate statele in care s-a acceptat casatoria civila intre persoane de acelasi sex, s-au obligat si congregatiile religioase sa oficieze casatorii intre persoane de acelasi sex!

      Prin urmare, pe principiul discriminarii, o lege civila a ajuns sa influenteze decizii de factura religioasa!
      Plus ca in cele mai multe tari in care s-a acceptat casatoria intre persoane de acelasi sex, biserica a devenit un fel de muzeu, pentruca statul taaxaza peste masura cultele religioase(direct la indivizi)...

      Asa ca.. mai informeaza-te!
  • +13 (21 voturi)    
   ce aberatii! (Joi, 27 iulie 2017, 14:20)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

   constitutia si legile civile reglementeaza casatoria religioasa?! ne dai si noua articolele sa nu murim prosti?
   • -11 (17 voturi)    
    da (Joi, 27 iulie 2017, 15:21)

    Ana Armanca [utilizator] i-a raspuns lui codo

    CONSTITUȚIA ROMÂNIEI, ARTICOLUL 48
    (1) Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.
    (2) Condiţiile de încheiere, de desfacere şi de nulitate a căsătoriei se stabilesc prin lege. Căsătoria religioasă poate fi celebrată numai după căsătoria civilă.
    (3) Copiii din afara căsătoriei sunt egali în faţa legii cu cei din căsătorie.
    Alineatul 2, dă dreptul la căsătoria religioasă.
  • +11 (13 voturi)    
   cat de penibil!.. :) (Joi, 27 iulie 2017, 17:40)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

   Sa vii cu argumentul religiei ortodoxe de doua mii de ani..

   De-aia ar trebui sa invatati in scoala mai intai istoria religiilor, nu sa repetati ca papagalii toate rugaciunile in timp ce burtosii de la BOR v-o trag la propriu si la figurat pe toate partile.

   Relaxeaza-te Ana, nu a cerut nimeni preotilor ortodocsi sa oficieze o casatorie pentru un cuplu gay si nici nu exista lege care sa oblige o religie sa tina un ritual anume.
  • -5 (5 voturi)    
   si inca odata.. (Joi, 27 iulie 2017, 20:30)

   akillies [utilizator] i-a raspuns lui Ana Armanca

   ..sodoma si gomora au fost pedepsite pentru multe alte fapte (gen judecata nedreapta, neprotejarea strainilor,etc.) pe langa cea de sodomime..

   Dar nu sodomia in sine era problema cat modul in care se proceda (erau atacati strainii care intrau in cetate si acesta era unul din modurile josnice de atac)..
   ideea e ca atunci cand s-a tolerat o mica si nevinovata sodomie, s-a ajuns la a nu se mai respecta nicio lege de niciun fel, nici macar cele naturale, biologice, normale!
 • -6 (8 voturi)    
  depasiti momentul ! (Joi, 27 iulie 2017, 12:49)

  TRABI [utilizator]

  Bravo Dane , sibianul , asa se pune problema , cu sau fara Nicusor ! A muncit prea mult ca sa-l eliminati pentru o tema ca rahat lansata de cei care vor sa invrajbeasca populatia , adica chiar de prin biserica , aia care au si printer ei alt fel de oameni . Aceasta tema trebuie abandonata , daca se adopta official , vor apare multe problem , fiind una dintre prostiile care tind sa izoleze Romania de restul lumii . Eu zic sa votati cu totii impotriva acestei zornaitoare nationale si sa-l aduceti pe Nicusor inapoi . USR este singura variant pe care am avut-o la alegeri , trebuie sa ramaneti asa , urmand sa faceti coalitia mare cu partidul lui Dacian si cel al tinerilor din diaspora . Trebuie sa va ganditi si la viitorul oamenilor din Romania , sa le imbunatatiti viata si asa necajita si sa lasati la oparte ambitiile pentru nimicuri .
  • +12 (16 voturi)    
   vezi ca nicusor al tau fuge de dacian (Joi, 27 iulie 2017, 14:22)

   codo [utilizator] i-a raspuns lui TRABI

   dar asta e alta tema care nu i-a fost pe plac presedintelui (fostului). cat timp presedintele va bate din picior la fiecare tema care nu-i convine, usr nu va avansa.
 • -10 (26 voturi)    
  Căsătoria homosexuală/parteneriatul civil (Joi, 27 iulie 2017, 13:16)

  revelare [utilizator]

  Nu este modernizare.
  Căsătoria este pentru protejarea copiilor nu pentru mofturile adulților.

  Corupția e o boală curabilă.
  Căsătoria homosexuală este cancer.
  • +12 (22 voturi)    
   Casatoria este mai mult decat (Joi, 27 iulie 2017, 14:06)

   maxumus [utilizator] i-a raspuns lui revelare

   o institutie de protejare a copiilor. Ce faci cu cuplurile care n-au copii ? Ele nu sunt o familie ? Si de ce dorinta unor oameni de a fi recunoscuti si protejati legal e cancer ?
   • -10 (20 voturi)    
    nu facem legii (Joi, 27 iulie 2017, 14:41)

    Adran [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

    dupa exceptii. ce s-ar intampla daca n-ar mai face nimeni copii ? cine ti-ar plati pensia ? ai muri de foame la logica scurta pe care o ai.
    • +12 (18 voturi)    
     Corect (Joi, 27 iulie 2017, 15:15)

     maxumus [utilizator] i-a raspuns lui Adran

     nu facem legi dupa exceptii, dar nici nu interzicem exceptiile. Rolul legii este de a oferi drepturi tuturor membrilor unei societati fara discriminari.

     Copiii ii fac cuplurile hetero, cu ce-i impiedica daca si gay-ii au drepturi ?
     • -13 (13 voturi)    
      Mai terminati cu aberatiile (Joi, 27 iulie 2017, 18:10)

      Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

      Au deja aceleasi drepturi ca orice cetatean. "Drepturile" pe care le vor ei nu li se cuvin si nu le are nimeni. Nimeni nu are dreptul sa schimbe niste institutii bazate pe biologie si reproducere dupa cum se excita ei.
     • -5 (5 voturi)    
      daca prezinta riscuri.. (Joi, 27 iulie 2017, 20:26)

      akillies [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

      ..da!
      nu poti sa dai copilul unui cuplu de proxeneti! iata o alta exceptie care asteapta dupa colt!
      La fel nu poti sa dai copii unui cuplu de pedofili!(si astia asteapta dupa colt, iar in marea britanie dejase creaza un curent favorabil pedofililor)
     • -5 (5 voturi)    
      vreau sa te intreb (Joi, 27 iulie 2017, 21:29)

      Adran [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

      eu ca heterosexual am dreptul sa ma casatoresc cu o persoana de acelasi sex ? NU. El ca homo are dreptul sa se casatoreasca cu o persoana de sex opus. DA . Care sunt drepturile/legile care sunt diferite pt ei ca nu inteleg? Ei vor extra drepturi, asta e problema. Extra drepturi contra firii.
   • -13 (13 voturi)    
    E mai mult decat, dar fara nu exista (Joi, 27 iulie 2017, 18:11)

    Skipper1 [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

    Cuplurile care n-au copii nu fac nimic gresit, nu spun ca e normal sa fii steril si nu spun ca sunt mandri de asta. DECI SUNT NORMALI LA CAP.
    • +5 (5 voturi)    
     Nici cuplurile (Joi, 27 iulie 2017, 20:11)

     maxumus [utilizator] i-a raspuns lui Skipper1

     gay nu au facut nimic gresit, asa sunt ei, si ei sunt normali la cap, de ce ii condamni ?
 • -12 (24 voturi)    
  usr este oricum (Joi, 27 iulie 2017, 13:16)

  revelare [utilizator]

  MORT.
  • -11 (19 voturi)    
   amin (Joi, 27 iulie 2017, 14:42)

   Adran [utilizator] i-a raspuns lui revelare

   ca orice lucru care se impotriveste firii, moare
 • -10 (22 voturi)    
  deci... (Joi, 27 iulie 2017, 14:16)

  y_daddy [utilizator]

  v-am votat din greseala. Nu o sa o mai fac a 2-a oara.
  • +11 (19 voturi)    
   Eu cred (Joi, 27 iulie 2017, 14:27)

   maxumus [utilizator] i-a raspuns lui y_daddy

   ca tu ai votat PSD, nu USR.
   • -13 (17 voturi)    
    nu prea conce crezi tu (Joi, 27 iulie 2017, 16:19)

    jackalphonse [utilizator] i-a raspuns lui maxumus

    Si eu am votat USR. N-o sa i mai votez nici eu.
    Ar fi bine ca pragul electoral sa se ridice mai sus, ca sa dispara soparle gen USR, UDMR, ALDE etc.
    • +11 (13 voturi)    
     Sa ramana gemenii PNL si PSD! (Joi, 27 iulie 2017, 17:06)

     civism [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

     Ti-am cautat posturile pe google cu "jackalphonse [utilizator] hotnews USR". Ai numai comentarii negative la adresa USR. Deci cu siguranta i-ai votat!
     Lasa ca scapam de "soparlele gen" USR sa raman banditii din PNL si PSD ca asta le place multora.
    • +11 (13 voturi)    
     Eu nu cred ca esti sincer (Joi, 27 iulie 2017, 17:39)

     maxumus [utilizator] i-a raspuns lui jackalphonse

     Vad ca esti foarte pornit impotriva homosexualilor. USR in campanie a fost acuzat ca e partidul care apara homosexualii, deci nu cred ca l-ai fi votat.
 • -12 (18 voturi)    
  Adio ! (Joi, 27 iulie 2017, 16:17)

  John M. [utilizator]

  V-am dat o sansa si ati dat-o la caini. E tarziu sa va bagati mintile in cap. Data viitoare nu treceti pragul.
 • -8 (22 voturi)    
  modernizatoare ? (Joi, 27 iulie 2017, 16:38)

  lizardking [utilizator]

  Domnule haBarnam, ce inseamna modernizator? Exista persoane modernizatoare? Un om politic inteligent ar sti ca este elementar sa nu te crezi mai destept decat alegatorii (sau decat esti). Sa crezi ca votantii USR si-au exprimat votul politic gandindu-se la LGBT, inseamna sa fii ignorant, cel putin. Pe noi ne-a interesat despartirea de partidele politice corupte, de parlamentarii care voteaza fara creier si fara respect fata de alegatorii din colegiul lor. Ne-a interesat sa parasim mlastina politicii din interes personal, inavutirea din politica, tinerea statului in captivitatea unor imbecili penali. Vrem o Romanie mandra, prospera, cu drumuri bune si autostrazi largi, vrem prosperitate. De ce domnia voastra se incapataneaza sa paraseasca interesele majoritatii pentru o prosteala ieftina? Familia traditionala exista de cand lumea si a aparut obiectiv, natural. Credeti ca o lege schimba cursul naturii? Cat de naiv puteti fi? Credeti ca Romania va deveni o tara prospera pentru ca vreo cateva sute sau mii de oameni vor crede ca viata lor e mai buna pentru ca au un certificat in mana?
  • +9 (17 voturi)    
   USR poate lupta (Joi, 27 iulie 2017, 17:13)

   gaby.n [utilizator] i-a raspuns lui lizardking

   atat impotriva PSD cat si a mentalitatilor retrograde, nu se exclud reciproc, ba chiar se potenteaza. Cu cat se termina mai repede cu dominatia BOR in viata politica cu atat mai bine. Binomul BOR-PSD este unul toxic pentru politica romaneasca.

   Trebuie ca un partid sa-si asume si idei modernizatoare dar nepopulare, altfel o sa batem pasul pe loc.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by