Biroul Permanent National al PSD s-a intrunit luni, la ora 12.00, pentru prima data dupa zece luni, fara presedintele partidului Liviu Dragnea, care este in vacanta. Cel care a fost mandatat sa prezideze sedinta este Marian Neacsu, secretarul general al partidului, transmite News.ro.

Sedinta BPN al PSD din septembrie 2016Foto: Agerpres

La sedinta participa premierul Mihai Tudose, vicepremierul Marcel Ciolacu si ministrul Dezvoltarii Regionale Sevil Shhaideh.

UPDATE Neacsu a precizat dupa sedinta ca atat convocarea sedintei Biroului Permanent National, cat si ordinea de zi au fost convenite cu presedintele formatiunii, Liviu Dragnea, inca de vinerea trecuta.

"Am vazut anunturi catastrofice referitoare la acest BPN. Am convenit impreuna cu presedintele Liviu Dragnea in cursul zilei de vineri organizarea unui BPN pentru astazi. Ulterior, am convenit si tematica acestui BPN. Domnul presedinte nu a fost prezent pentru ca se afla cateva zile in vacanta", a declarat secretarul general al PSD, la finalul BPN.

Intrebat despre destinatia de vacanta a liderului social-democrat, Marian Neacsu a raspuns: "Nu cunosc, ati putea sa-i intrebati pe cei de la Rise Project".

Potrivit lui Neacsu, de la BPN a lipsit si presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, care se afla in concediu.

Ultima sedinta BPN - forul restrans de conducere al PSD - a avut loc pe 7 septembrie 2016, cand liderii social-democrati au decis convocarea unei sedinte a Comitetului Executiv National pentru validarea listei candidatilor PSD la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, noteaza news.ro.

Lipsa sedintelor BPN, care aveau loc saptamanal intr-o perioada, a fost subiect de critica din partea fostului premier Sorin Grindeanu, a lui Victor Ponta sau a vicepresedintelui PSD Ionut Vulpescu.