Liderii PNL se reunesc, marti, in sedinta Biroului Politic National pentru a discuta despre conducerea interimara a formatiunii politice, dupa ce Alina Gorghiu a anuntat ca isi depune mandatul de la conducerea partidului.

Gorghiu a declarat, luni, ca isi va depune mandatul si ca acest gest a fost anuntat si de alti lideri liberali.

Ea a mai spus ca Biroul Politic National al PNL se va reuni marti, unde va propune convocarea Conventiei Nationale pentru luna februarie.

'Le voi propune colegilor mei si in aceasta seara si maine in BPN sa accepte propunerea mea sa convocam rapid Conventia Nationala a partidului, forul care organizeaza alegerile in PNL. Sper sa se poata intr-un calendar undeva la jumatatea lunii februarie. (...) In mod cert este nevoie sa se stabileasca o noua conducere a PNL, este nevoie de o conducere legitima, de un nou start, de coerenta, de stabilitate si de un act politic eficient (...) Am avut inca de ieri discutii constante cu colegii mei de partid, cu liderii din teritoriu, cu conducerea centrala si i-am informat ca pentru mine nu exista alt gest decat cel al depunerii mandatului. (...) Sunt si alti lideri din conducerea partidului care isi asuma aceeasi atitudine', a afirmat Gorghiu.

Luni seara, Alina Gorghiu a avut discutii cu liderii din 20 de filiale cu rezultate peste media nationala la alegerile parlamentare.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, si presedintele Organizatiei PNL Bucuresti, Cristian Busoi, au demisionat luni din functii, potrivit unor surse liberale.

De asemenea, Adriana Saftoiu a anuntat luni seara ca a demisionat din functia de prim-vicepresedinte al Partidului National Liberal.

Presedintele interimar al PNL Covasna, Codrut Opait, a declarat ca decizia Alinei Gorghiu de a renunta la conducerea partidului este un gest firesc, avand in vedere scorul nemultumitor obtinut la alegerile parlamentare de duminica, mentionand ca si el simte nevoia de a se indeparta pentru o vreme de viata politica. ''Voi ramane in continuare in partid, dar vreau sa renunt la calitatea de lider, pentru ca viata politica solicita mult timp si efort. Raman ca simplu membru'', a spus el.

Si presedintele PNL Olt, Gigel Stirbu, a declarat luni, pentru AGERPRES, ca marti, la Biroul Politic National al PNL, isi va depune mandatul de presedinte al filialei liberale din judetul Olt din cauza rezultatelor 'nemultumitoare' obtinute de partid in judet. El a mentionat ca va face si o propunere de presedinte interimar pentru filiala Olt a PNL.

Presedintele PNL Timis, Nicolae Robu, a propus, luni, dizolvarea Biroului Politic National al PNL, prin demisia de onoare a tuturor membrilor sai, in frunte cu presedintele Alina Gorghiu, in urma rezultatului alegerilor ''dezastruoase''.

El a propus organizarea de alegeri interne la toate nivelurile, pana la finele lunii februarie 2017, ''dizolvarea actualului BPN prin demisia de onoare a tuturor membrilor sai, in frunte cu presedintele partidului, demisia tuturor presedintilor de filiala care au obtinut un scor mai mic de 30%, ''deci inclusiv a subsemnatului'' (Nicolae Robu, n.r.), constituirea unui BPN interimar format din toti presedintii de filiala care au obtinut un scor mai mare decat scorul mediu pe tara al partidului, ''plus actualul presedinte Alina Gorghiu, care sa asigure conducerea colectiva a partidului, pana la alegerile interne''.

Liberalii sibieni considera ca Raluca Turcan ar trebui sa preia conducerea interimara a Partidului National Liberal, avand in vedere rezultatele obtinute la alegerile din 11 decembrie.

''In calitate de prim-vicepresedinte PNL Sibiu si presedinte de Consiliu Judetean, consider ca organizatia Sibiu este indreptatita sa dea presedintele PNL. Avem cel mai bun scor din tara. Presedintele organizatiei, Raluca Turcan, a dovedit ca stie sa gestioneze o functie de conducere, sa dea rezultate. PNL are nevoie mai mult decat oricand sa creasca, sa aiba bine gestionata activitatea. Raluca Turcan este omul care a dovedit, a confirmat ca poate', a declarat pentru Agerpres Daniela Cimpean, prim-vicepresedintele PNL Sibiu.