Deputatul Sebastian Ghita a afirmat, miercuri, ca, in opinia sa, in Romania oamenii sunt pusi prea usor sub acuzare, iar presedintele Klaus Iohannis ar trebui sa se mai gandeasca la declaratiile potrivit carora nu va numi premier un politician cercetat penal sau condamnat, scrie News.ro. "Presedintele, de la inaltimea functiei sale, ar trebui sa se gandeasca si sa se raporteze la lege, sa se gandeasca cat de repede si cat de mult sunt acuzati oamenii in Romania, de dimineata pana seara. La un moment dat, daca o tinem tot asa, in mandatul domnului Iohannis nu o sa mai poata pune niciun roman prim-ministru", a declarat Sebastian Ghita la sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

HotNews.roFoto: Hotnews

Referindu-se la procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, Ghita a sustinut ca aceasta este "aliata" presedintelui Iohannis: "Mie imi este evident ca joaca in tabara domnului Iohannis. In aceeasi tabara joaca si domnul Ciolos, pe care vor sa-l puna prim-ministru".

Sebastian Ghita i-a transmis Laurei Codruta Kovesi ca, "intrand pe terenul politic si facand declaratii politice, dandu-si cu parerea si mergand la televizoare, trebuie sa se obisnuiasca foarte repede cu ideea ca daca intri in tarate, te mananca porcii".