Deputatul Remus Cernea a anuntat ca, la alegerile parlamentare din 11 decembrie, va candida independent, in Bucuresti, unde ar putea avea "anumite sanse" pentru a fi ales, ceea ce ar reprezenta o premiera, deoarece niciun candidat nu a obtinut mandatul ca independent.

Remus CerneaFoto: Agerpres

"Voi candida ca independent, in Bucuresti, pentru ca Legea electorala este extrem de restrictiva si singurul loc in care as putea candida cu anumite sanse este Capitala", a anuntat Cernea prin intermediul unui mesaj filmat, pe care l-a postat pe contul sau de Facebook, transmite Mediafax.

El a facut si un apel la sustinerea bucurestenilor pentru strangerea a minimum 20.000 de semnaturi si pentru obtinerea unui numar de 25-30.000 de voturi, dar si pentru donatii.

"Nu este imposibil. Totul insa se va putea cu sprijinul dumneavoastra. Daca vom reusi impreuna va fi o premiera, pentru ca in acest secol niciun candidat independent nu a reusit sa obtina mandatul. Eu as fi primul! Va rog foarte mult sa reusim aceasta premiera pentru politica din Romania", a mai spus deputatul ales in 2012 din partea PSD.

Remus Cernea a facut si un scurt bilant al mandatului sau, sustinand ca nu a primit sustinere, deoarece colegii sai din Legislativ nu erau pregatiti pentru schimbare.

"In acesti patru ani (...) am propus legi care privesc separarea dintre stat si biserica, drepturile omului, drepturile animalelor sau pe teme de mediu. Sigur ca lucrurile noi pentru dezbaterea politica pe care le-am propus s-au lovit de neintelegeri, de critici furibunde, de atacuri la persoana, dar ma asteptam sa fie asa pentru ca schimbarea nu vine totdeauna usor - exista rezistenta la schimbare, exista prejudecati, exista persoane care nu au suficienta informare despre anumite teme", a adaugat el.