Basescu, Chiuariu, Becali, Vadim, Geoana, pe ei ii avem, cu ei defilam. In 2007, gafele nu au lipsit. HotNews.ro a a strans cateva filme in care sunt prezentati politicieni romani care gafat in 2007. Daca aveti si alte sugestii, amintiri, inregistrari si filme cu ei si altii ca ei, le asteptam.

Basescu si ziarista de la Antena

In 2007, presedintele Traian Basescu a scapat de suspendarea din functie in acest an, dar a avut cateva iesiri care au suparat o parte a opiniei publice. De exemplu, "tiganca imputita" :

Adrian "Good point" Cioroianu si limbajul trupului

Adrian Cioroianu, ministrul roman de Externe a avut un an plin de gafe. In vara a purtat "un dialog" cu secretarul de stat american, Coldoleeza Rice. Dialog, mult spus. Urmariti imaginile:

1. In urma cu cateva luni, intr-o vizita oficiala in Spania, Ciroianu a mai surprins cu un gest, printr-un semn facut cu mana regelui Juan Carlos al Spaniei.

Elevii il fac de rusine pe ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei

S-a facut remarcat, chiar la inceput de mandat, pentru ca s-a contrazis cu niste copii pe subiectul "cate stele are steagul UE". Elevii au raspuns corect, ministrul a tinut-o pe a lui - 15 stele. In cele din urma Adomnitei a recunoscut ca pe steagul european sunt 12 stele, dar a dat vina pe subordonatii sau, care l-ar fi informat gresit.

Marian Vanghelie - Presedintele PSD Bucuresti, primarul sectorului 5 al Capitalei, putin anxios

1. A intrat in folclor drept "primarul care este din doua motive: Din cauza ticului sau verbal, "care este" dar si pentru ca, la o emistiune tv, nu o putut conjuga verbul "a fi". Iata cateva imagini cu Vanghelie care starneste rasul chiar si fara sa zica nimic:

2. Marian Vanghelie, proaspat iesit de la o sedinta, vorbeste despre planurile PSD si arunca cu insulte in Guvern:

Tudor Chiuariu, fostul ministru al Justitiei, il acuza pe Basescu

Cand a venit la conducerea Ministerului Justitiei a spus: "Vreau să vă spun foarte limpede că nu am venit aici să ne jucăm de-a Robin Hood. Ar fi dezastruos ca după Ioana d'Arc, în justiţia românească că mai avem şi un Robin Hood!", a declarat Tudor Chiuariu.

Dupa opt luni de mandat ministrul Chiuariu a demisionat - la cererea presedintelui Traian Basescu, care a anuntat public ca va da aviz inceperii urmaririi penale a ministrului Chiuariu, suspectat că, împreună cu fostul şef de la ministerul comunicaţiilor, Zsolt Nagy, ar fi girat ilegal un schimb de terenuri făcut de Poşta Română.

Vadim contra Patapievici, la Raportul Tismaneanu

La prezentarea raportului Tismaneanu, in Parlament, senatorii si deputatii ne-au aratat circ. De-a dreptul socanta a fost cearta dintre presedintele PRM Corneliu Vadim Tudor si eseistul Horia Roman Patapievici.

Andrei Gheorghe contra Gheorghe Becali

Presedintele PNG si patronul clubului de fotbal "Steaua", Gheorghe Becali s-a ales cu doua porecle "Jiji" sau "razboinicul luminii". In 2007, "partidul lui Jiji", cum i se spune PNG-ului, a ratat intrarea in Parlamentul European, desi incepuse anul cu o crestere a popularitatii, de neignorat. Iata-l pe patronul Stelei, "aranjat" de Andrei Gheorghe, la Realitatea TV:

Mircea Geoana: "stateam si ma gandeam cam de cand am inceput sa ma gandesc la Europa"

1.Numit acum trei ani de Ion Iliescu "prostanac", presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a remarcat de multe ori prin balbe, atat verbale cat si politice. Mai jos, un film in care Geoana se incurca in discurs, din nou:

2. Geoana explica la BBC cum a ajuns sa stea cu chirie intr-o casa a RAPPS -ului