Calin Popescu-Tariceanu a reactionat printr-un comunicat de presa la informatiile legate de implicarea sa in dosarul lui Sorin Ovidiu Vantu, afirmand initial ca nu comenteaza zvonuri dar adaugand ca partidul sau, ALDE, va deveni partid parlamentar dupa alegeri "oricat" ar fi de "vanat de DNA".

Calin Popescu TariceanuFoto: Agerpres

Redam comunicatul venit din partea presedintelui Senatului:

"Dupa "stirea" lansata in spatiul public, conform careia as fi implicat intr-un nou dosar instrumentat de DNA, am primit foarte multe solicitari din partea jurnalistilor pentru a-mi spune punctul de vedere.

1. Nu comentez zvonuri.

2. Presupunand ca intr-adevar numele meu e mentionat intr-un fel sau altul in denuntul vreunui arestat, condamnat, anchetat, suspect, inculpat etc, astept ca, o data cu apropierea alegerilor, mai multi arestati, condamnati, anchetati, suspecti, inculpati etc sa faca denunturi impotriva mea, pentru a obtine promisiunea procurorilor DNA ca vor avea parte de un tratament mai indulgent in fata Legii si vor ramane cu banii furati, eventual.

Dupa ce se va aduna un numar de denunturi macar cu doua cifre, voi da urmatorul raspuns pentru toate inscenarile: 'Oricat as fi eu de vanat de DNA, ALDE va fi partid parlamentar dupa alegeri. Basescu, atunci cand era la apogeul puterii sale, a facut numeroase eforturi de a ma elimina din fruntea Guvernului si din politica. N-a reusit, pentru simplul motiv ca in toata activitatea mea NU exista fapte de coruptie.' "

Sorin Ovidiu Vintu a fost adus, joi, de la Penitenciarul Rahova la DNA, pentru a fi audiat intr-un dosar de cumparare de influenta, surse judiciare declarand ca in cauza ar fi implicat si un politician, caruia i s-ar fi promis un million de euro, scrie News.ro. Digi 24 a anuntat ca in dosar sunt vehiculate si numele lui Calin Popescu Tariceanu si Bogdan Olteanu.