Copresedintele ALDE Calin Popescu-Tariceanu a declarat marti, intr-o conferinta de presa, ca votul care s-a indreptat catre Uniunea Salvati Bucuresti reflecta o pierdere de incredere a cetatenilor in partidele politice deja cunoscute, potrivit Agerpres. Presedintele Senatului considera insa ca USB "nu este un partid, el este o miscare anti-sistem alcatuita din oameni care nu au niciun fel de competente nici profesionale, nici administrative. (...) USB nu este decat o himera."

Calin Popescu TariceanuFoto: AGERPRES

"Votul care s-a indreptat catre USB, care nu este un partid, el este o miscare anti-sistem alcatuita din oameni care nu au niciun fel de competente nici profesionale, nici administrative, dar reflecta o pierdere de incredere a cetatenilor in partidele politice deja cunoscute pe scena politica, chiar daca USB nu este decat o himera. USB il pun in aceeasi linie cu votul pe care l-au dat foarte multi cetateni la alegerea presedintelui Iohannis in 2014, dupa care a urmat o uriasa dezamagire. As indrazni sa spun ca ar fi bine sa reflecteze foarte serios, pentru ca acelasi lucru se va intampla si cu votul dat pentru USB. Nu are structuri, nu are oameni pregatiti, nu este o formatiune politica care sa functioneze coerent. A reprezentat o optiune de moment pentru cei care au o nemultumire", a afirmat liderul ALDE.

Celalalt copresedinte al ALDE, Daniel Constantin, a declarat, la randul sau, ca marti incepe practic pentru partid campania electorala pentru alegerile parlamentare. El a precizat ca va fi evaluata activitatea parlamentarilor pe care ii are in acest moment ALDE, dar si potentialii candidati care ar putea fi propusi pentru legislatura viitoare.